Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról ha valaki így vélekedik a szerelemről / szeretetről?
Az illető szerint a szeretet ki kell érdemelni, meg kell dolgozni érte, tenni. Mármint hogy idővel jön csak ha a másik úgymond megtesz dolgokat a másik irányába.
Tehát feltételhez köti. (hozzá tennem egy kevésbé érzelmes inkább racionális ember mondta)
Mit gondoltok erről? Én nem teljesen értem, az igaz szeretet feltétel nélküli nem? Azért szeretek valakit mert olyan, egyszerűen csak szeretem. Nem pedig a feltételek miatt amiket teljesített.
Vagy hogy értette ezt?
Ti mit gondoltok?
Akinél ki kell érdemelni, az szeressen mást ne engem.
Jól pitizik, tábla csokit kiérdemel.
A szeretetet ki kell érdemelni, hisz csak úgy szeretsz meg valakit, ha a tettei olyanok számodra, amivel tudsz azonosulni. Tehát igen, kimondatlanul is azokat szereted meg, akik teljesítettek bizonyos dolgokat.
A szerelem az, ami nem racionális. Ami elkaphat mindenféle ilyen nélkül.
Az exem is így gondolkodott.Mindig mindent feltételekhez kötött.Rövid idő múlva egyértelmű lett Számomra, hogy nincs minden rendben a fejében, és az exei által okozott összes sérüléseit rajtam próbálta leverni.Egy jót nem lehetett vele szeretkezni, mert ott is telis-tele volt gátlásokkal.Nem is maradtam vele sokáig.Ne nekem kelljen már helyrehozni a sok szart az exei helyett és úgy, hogy ő meg csak ül a se..ggén és folyamat bizalmatlankodik velem.
Az ilyen embert azóta messze elkerülöm, elég volt ebből egy példány is.Na, én ezt gondolom.
Köszi, jöhetnek még válaszok vélemények.
3as tehát akkor ha valaki ezt vallja akkor biztos nem is szerelmes nem? Hiszen te is azt mondod hogy a szerelem nem racionális és feltételek nélkül is elkaphat.
A szeretet először bizony feltételekhez kötött. Akkor jó, ha ezeket nem kell kimondani, hanem belülről jövő dolgok, amikkel te kifejezed a másik felé, hogy fontos neked és szeretnéd jobbá tenni az életét, mert kedveled. Ha ez kölcsönösen történik, akkor meglesz az összhang és idővel automatizálódik a dolog, és átcsap feltétel nélküli szeretetbe. Egészen addig, amíg mindkét fél ugyanannyit tesz bele a kapcsolatba. Amint ez az arány tartósan felborul, újból előkerülnek a feltételek, hiszen senki sem szereti, ha a másik kihasználja.
A szerelmet viszont az evolúció pont azért "termelte ki", hogy a fenti utat lerövidítse, meghülyítse a potenciális partnereket egymás iránt, és ha szerencséjük van (vagy közben ésszel is tesznek érte), baromi rövid időn belül szintet lépnek a feltétel nélküli szeretetbe. Ha meg nincs szerencséjük (és nem is tesznek érte), akkor a lángolás elmúltával szétmennek és kezdik elölről valaki mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!