Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A családom nem fogadja el a barátnőmet, és választás elé tettek. Mit tegyek?
Elcseszted amikor hagytad hogy úgy viselkedjen velük.
Én sose állítanám választás elé a fiamat de lekorlátoznám a barátnővel a viszonyom.kb.0ra.
Mondom ezt egy 18 éves fiú anyjaként.
Cinikus leszek: hiába mondjuk meg mi és a családod, hogy mi lenne a helyes, úgysem azt fogod tenni. Épp ezért én nem is fogom neked bizonygatni, hogy mi volna a helyes, mert az észérvek sosem működnek, főleg ha valaki ennyire fiatal. Muszáj megégetned magad, különben egy fontos tapasztalattal szegényebb leszel. Nem igaz, hogy az okos ember más kárán tanul. Az okos ember a sajátján tanul, a buta azon se.
Szerintem tarts ki a barátnőd mellett, aztán ha csalódsz (szerintem ez lesz) akkor bűnbánóan hazakullogsz, bocsánatot kérsz, elmondod, hogy mindenben igazuk volt és levontad a tanulságot. Míg ha most a családodra hallgatsz mi lesz? Legközelebb ugyanilyen barátnőd lesz, a szüleiddel ugyanez a konfliktus lesz, mert egyszerűen csak engedelmeskedtél nekik, de nem tetted magadévá az értékrendjüket. Bocs, hogy elspoilereztem a végét, de nem bírtam magamban tartani. :D Aztán talán még jó vége is lehet. Talán megtáltosodik a kisasszony és mindenkire rácáfolsz. Megint csak bocs, hogy én ebben nem tudok hinni.
Rövid távon az volna a legjobb, ha a szüleidre hallgatnál, de mivel nem hinnél a javaslatuk helyességében csak haragudnál rájuk, viszont ha most felvállalod velük a konfliktust akkor annak meg egészen biztos happy end lesz a vége, akár nekik lesz igazuk, akár neked. Egy ideig szívni fogsz, de áldozat nélkül nincs győzelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!