Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tesznek az emberek különbséget, hogy kinek mi jön be?
(A kérdés nem az én valóságomon alapul, csak valamiért ezen gondolkoztam. Nem vagyok se gazdag idős bácsi, se fiatal pénzéhes lány :) 18f.)
Valakinek az jön be, ha az ellenkező nemből egy tag izmos, vagy magas. Valakinek a zsánere a jóképű, másnak az okos. Meg van akinek a belső számít, másnak hogy gazdag legyen élete párja, és még lehetne sorolni.
De miért nézik le azt az embert a többiek, akiknek a gazdagság jön be? Az is olyan, mint a magasság: egy tulajdonság. Igen, az egyik változtatható, a másik nem annyira, de akkor ott vannak az izmos srácok, akik sok lánynak bejönnek - ez elég hasonló dolog a gazdagsághoz. Ez is, az is külső dolog. Semmi köze egyiknek se közvetlenül a másik "belsőjéhez".
Valóban, az egyikből láthatóbb a haszon, könnyebb anyagi bologulás. A másiknál is ott a haszon :) olyannal van együtt, aki a zsánere, aki bejön neki, és reménykedik benne, hogy a közös utód a legjobb tulajdonságokat (erős, okos, szép, magas stb.) örökli.
Miért tesznek különbséget mégis az emberek? Nem provokáció, szeretem az értelmes kommunikációt :) tényleg érdekel mi lehet a dolog mögött, vagy a gondolatmenetemben hol a hiba. Köszi előre is!
A legtöbb ember magából indul ki. Azaz ha nekik van pénzük, akkor tök oké, hogy a pénz is számít egy párkapcsolatban. Mivel viszont a többségnek nincs pénze, ezért nekik szúrja a szemüket az ilyesmi.
De ugyanez igaz a kigyúrt testre, egyetemi diplomára, meg nagyjából mindenre.
Te meg uj lehetsz itt. ;)
Mindennek az alapja a letfentartas torvenye. Ha a baba nem fejlodik rendesen az anyatol vonja el a szukseges dolgokat, nem erdekli, hogy utan az anya szervezet utan tud-e regeneralodni vagy sem.
Neked ferfikent az a fontos, hogy a lany csinos legyen elso sorban, mert a szimmetria s a kulso vonasaok alapjan ertekeled, hogy mennyire lesz jo anya. Pl csipo derek arany.
Pl ha leszolitana Scarlett Johanson az utcan, hogy “bocsi, de eszementen kivanlak, mert pont te vagy az esetem, s felizgultam rad, gyere at szexelni az este, ez lesz eleted legjobb szexualis elmenye.”
Te is igent mondasz egybol, s mikor odaersz s elkezd vetkoztetni akkor mentek egybol az agyaba.
Nah ha ez forditva tortenne, s Bradd Pitt menne oda akkor, bar imponalna a nonek, de azt mondana, hogy gyere beszelgessunk elobb aztan ha szimpatikus leszunk egymasnak zarodhat szexxel az este. de lehet meg akkor se, mert o “nem olyan lany”
.
Szoval evolucios szinten a noknek fontosabb a belso.
Vannak bizonyos tulajdonsagok amik irigyeltek pl a gazdagsag, az itt Bmw-ert siro szuzfiuknak ez olyan megszerzhetetlen dolog, hogy azert gyulolik azokat akik azert csajoznak be, mert Bmw-juk van.
Engem csak az borít ki, mikor valaki azon vergődik, hogy megfeleljen mindenkinek, meg mikor olyan értékrendű embereknek akar tetszeni, akikkel nem is ért egyet.
Számomra ez szánalmas, már ne is haragudjatok. Mikor konkrétan valaki azért kesereg, hogy a magassága miatt nem kell a nőknek, ebből adódóan semmi mást nem vizsgál felül magában/magán és ezzel letudva a téma. Ha valóban csak ez lenne a gond vele (és nem 140 magas emberekről beszélünk, hanem 165-175 magasakról), akkor nem értem, miért lenne szüksége az életébe egy ilyen nőre?
Annyira ingatag értékrendű és önértékelésű emberek vannak itt, hogy komolyan ledöbbenek néha. Végigkérdezgetnek a kislábujjuktól a pupillájukig mindent, hogy kizáró ok-e és ha valaki azt mondja, hogy neki az nem tetszik, háborognak, lepontozzák az illetőt és a következő kérdésben már sírnak a másik nemet átkozva.
Komolyan, emberek, ennyire nem vagytok biztosak a dolgotokban? Én pl ismerem magamat. Tudom, hogy mi jó bennem, mi az, amin csiszolnom kellene és fogok is, és mi az, ami ramaty szerintem, legalábbis nekem nem tetszik, de ez van és ezzel együtt is elégedett vagyok magammal. Tudom, milyen kaliberű ember és milyen kaliberű nő vagyok és megvan a magam értékrendje, ami alapján párt is választok. Ha valaki azért nem tud elfogadni, amit én is elfogadtam magamban és mellé felhalmoztam ezer más jó tulajdonságot, amit ő képtelen értékelni, gondoljátok, hogy majd egy percig is bánni fogom, hogy nem nyerem el az illető tetszését? Nem. Azért nem, mert tudom, hogy amit csinálok, az jó és hatékony és szíve joga másnak ezt elutasítani, de attól ez még nem lesz rossz és értéktelen. És nincs szükségem arra, hogy megkérdezzek másokat, hogy ez valóban így van-e. Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem és aki jelenleg vagyok és igyekszem úgy cselekedni, hogy ez az érzés fennmaradjon a későbbiekben. És olyan embert várok az életembe, aki hozzám hasonlóan elégedett ezzel (velem). Akkor azt hiszem, hasonló az ízlésünk és a gondolkodásunk és ő is olyasmire törekszik, amilyen én is vagyok és akit én is szeretnék. De ha ez nincs így, miért bánnám, hogy nem érdeklem?
A férfiak (a nők közül is páran, de főleg a férfiak) szánalmas dolgokat képesek elnézni egy nőnek és eldobni magukból hatalmas szeleteket. Élen a nőkért való kocsivásárlással, a nők elismeréséért való albibaköltözéssel, holott otthon minden szempontból gazdaságosabb lenne, és a magasított cipővel, mert kell az 5 centi... Közben meg megy a nyafi, hogy milyen szemetek a nők, mert ezt várják. Hát erre mondom azt, hogy öregem, te meg jó nagy marha vagy, hogy neked ezen múlik egy nő felszedése és egyáltalán fel akarsz szedni olyan nőket, akiknél ez a mérce. Utóbbit erősen kétlem, hogy létezik.
Szóval talán nem ártana tisztán látni és nem más kényére-kedvére változni és ha a változás nem megy, hisztizni, hanem a saját elvei és értékrendje mentén élni itt sokaknak. Nem az éltetet kell egy másik emberhez igazítani. És tudod, erre mindig jön itt a válasz, hogy de a férfiaknak SZÜKSÉGE VAN társra és nőre és szexre, jobban, mint egy nőnek, aki erről könnyelműen beszél... Ezen nevetni tudok csak. Elmondom, mire van szüksége egy férfinek: elvekre, kitartásra és tartásra. Nem a lyuk mellett vonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!