Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számodra mi a szerelem?
Az az érzés, mikor:
- hiányzik, ha nincs mellettem.
- jó élményt élek át, eszembe jut, milyen jó lenne vele osztozni benne.
- társaságában "csüggök ajkán szótlanul" bármit is mond.
- valaki feltesz egy kérdést a szerelemről, és rá gondolok, miközben a választ írom.
- érzem az agyamban a feniletilamin, szerotonin, dopamin, oxitocin nagyobb mennyiségét.
- rá gondolok, ha sok a mosatlan.
- magamra gondolok 30 év múlva úgy, hogy mellettem van és elönt a nyugalom.
Miközben írtam, rájöttem, hogy tulajdonképpen én nem is tudom mi a szerelem, de ezek a közhelyes s*@rok vele járnak azt hiszem.
Hát ezek tényleg közhelyesek.Semmi személyre szabott nincs benne, ezáltal nekem semmi szerelem nincs benne.
Mindenféle komolytalanság nélkül kommentelem :
- hiányzik, ha nincs mellettem.
Nekem szokott hiányozni a laptopom is,ha napokig nem férek a közelébe, szokott hiányozni bizonyos étel,vagy édesség is,ha nincs mellettem,vagy nem ettem X ideje,szokott hiányozni nővérem kiskutyája is,olyan édes és cuki,szokott hiányozni egy régi emlék egy kedves baráttal, néha az egyetem is hiányzik,mert nagyon jó éveket töltöttem el ott.Sorolhatnám.
jó élményt élek át, eszembe jut, milyen jó lenne vele osztozni benne.
Ugyanerre gondolok akár akkor is,ha legjobb barátnőm jut eszembe valamiről,vagy az az adott személy,akihez az az élmény valamilyen módon kapcsolható. Ez sem specifikus.Na nézzük tovább.
- társaságában "csüggök ajkán szótlanul" bármit is mond.
Hát társaságban például én csüngök keresztapámon,egyszerűen imádom a stílusát,a humorát,az intellektusát,a kisugárzását,az hogy jó érzés mellette lenni és olyan dolgokat megtudni,amiket én eddig más szemszögből elemeztem. És ezt is komolyan írom.
- valaki feltesz egy kérdést a szerelemről, és rá gondolok, miközben a választ írom.
Nekem a kérdés kiírása közben az fordult meg a fejemben,hogy le ne hagyjam az "r" betűt.Illetve egy régebbi fiú barátom,akivel sokáig flörtöltünk,de végül semmi sem lett belőle.És nem is lesz.
- érzem az agyamban a feniletilamin, szerotonin, dopamin, oxitocin nagyobb mennyiségét.
Ezt fizikálisan nem lehet érezni, de jól hangzik.Csak kár,hogy ez nem így működik.
- rá gondolok, ha sok a mosatlan.
Én elég sokmindenre és sokmindenkire szoktam gondolni a mosatlan látványa közben.
- magamra gondolok 30 év múlva úgy, hogy mellettem van és elönt a nyugalom.
Ez mind csak illúzió.Nem tudhatod,hogy 30 év múlva mennyire leszel nyugodt attól a ténytől,hogy hányszor kúrt félre a kapcsolatotok alatt.De az is lehet,hogy egyszer sem. Évekre projektálni,hogy mikor mit fogsz érezni, az teljességgel álmodozás.Ami egyébként jó, csak nem szerelem.De igaz..még mindig jobb,mint a mosatlanokat vizionálni.
Miközben írtam, rájöttem, hogy tulajdonképpen én nem is tudom mi a szerelem, de ezek a közhelyes s*@rok vele járnak azt hiszem.
Igen, rájöttél, a következtetésed helyes.:)
Ezekben a leírásokban semmi olyat nem találtam,ami személyre szabható lenne, kizárólagosan.
Köszi a választ
#2 vagyok
A dopaminos és mosatlanos rész nyilván poén volt, mégha borzalmas is. :) Az utolsóról amit írtál, azzal annyiban nem értek egyet, hogy ha elsődlegesen 30 év múlva elképzelem magam egy nővel és kényelmetlen érzés fog el vagy felmerül bennem a kérdés, hogy jól döntöttem-e, nem csak beértem-e vele, akkor nyilván nem szeretem az illetőt. Ha viszont boldog a kép, amit magam előtt látok, legfeljebb akkor gondolnám tovább, hogy hányszor kúrt félre a kapcsolatunk alatt, de nem ezen filóznék egy kapcsolat elején.
Ha közhelyek is, valamennyi igazságtartalmuk van. Lehet a szexuális vonzalom megfelelő arányban kellően jelentős ahhoz, hogy a közhelyeket kiegészítve az érveid értelmüket veszítsék.
" Ha viszont boldog a kép, amit magam előtt látok.."
Sose láttam magam előtt ilyen légbőlkapott képeket,aminek az alapja minden esetben labilis és pillanatnyi érzelmek alapján felállított,ami akár már másnap romba dőlhet.Vagyis láttam,de én álmodozós vagyok nagyon.Viszont ezt tudom is magamról és tudom helyén kezelni.
Lehet, hogy több filmet kellene néznem.
" vagy felmerül bennem a kérdés, hogy jól döntöttem-e, nem csak beértem-e vele, "
ez MINDIG eszedbe fog jutni,hiszen objektíven kell az életedre vonatkozó döntéseket meghozni, ehhez pedig elengedhetetlen a logika, a vizsgálat, az érzések,érzelmek és ezek tudatos összessége.
Aki csak egyoldalúan gondolkodik és csak bizonyos kérdéseket lát meg, azt az a vegyi koktél irányítja,ami X év után kilöttyen.Persze utána is megmaradhat az erős szeretet és sokaknál láttam már erre pozitív példát (szüleim,barátnőim,nővérem) de az már egy másik sík, egy másik fogalom.
Mig nem ismertem ,,szemelyesen” a szerelmet, en is a fent emlitett peldakat irtam volna le. De rajottam, a szerelem nem csak egy erzes, hanem egy allapot.
Nem csak azt erzem a parommal, hogy pillangok vannak a hasamban, meg hogy szeretem, meg jo vele. Nem eszembe jut bizonyos idokonkent, hanem folyamatosan jelen van a tudatomban, a szivemben, akarotom kivul. Olyan, mintha minden, ami korulottem tortenik, csak masodlagos lenne, az elso pedig a parom jelenlete a testemben/ fejemben. En igy erzem. Mar teljesen a reszemme valt az evek alatt, ahogy mondjak, megtalaltam a masik felem, es itt van bennem folyamatosan. Igy erzem magam kerek egesznek, ez a termeszetes szamomra. Szerintem (szamomra) ez a dolog irja le leginkabb a szerelmet.
Persze az olyan dolgokat is erzem, hogy szeretek vele, vagyom az olelesere, csokjara, vele akarom le elni az eletem... de ezek aprosagok az altalam irt allapothoz kepest.
21L
8.
Én is ilyen állapotban vagyok ha szerelmes vagyok. Olyan mintha a részemmé vált volna ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!