Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adtam kölcsön a barátomnak egy milliót, de szakítani akarok vele. Mit tegyek?
Két éve vagyunk együtt és lassan egy éve, hogy oda adtam neki a megspórolt egy millióm, mert lakáshitel problémái voltak, ami kihatott a családjára is.
Szeretjük egymást, de sajnos több "kibékíthetetlen" ok is van, amiért szakítanék.
Már eltervezte párszor vissza adni a pénzem, de mindig elherdálta a sajátját.
Amíg újra össze szed ennyit, az négy-öt hónapba biztosan bele telik. Akkor ezt hogyan oldjuk meg? Egyáltalán felhozzam neki a szakítás témát addig amég nem fizette vissza?
Papírt nem vezettünk róla.
Banki kimutatás?? KP-ben adtam oda.
Anno minden fizetésembõl félre tettem és összegyūjtöttem, hogy legyen félre téve pénzem. De nem akartam számlára tenni. Õ ezt tudta, így segítséget kért tõlem. És azóta áll fent ez a helyzet.
papír nélkül buktad.
egy év alatt nem adta vissza, már nem is fogja, ha dobod, akkor meg tuti.
Kérdező!
Nyugodtan feljelentheted, mert nem kell ügyvédekre fizetned egy forintot sem. Az én rokonomnak nem 1 millával, hanem 300 ezer forinttal tartoztak csak, de a bíróság ügyvédek nélkül jár el, és nem kell fizetned rá egy forintot sem. A barátodnak kell majd fizetnie, nem neked, mivel ő miatta történik majd az eljárás. Így volt a rokonaim esetében is. Mindig annak kell a bírósági költségeket kifizetnie, aki miatt az eljárás történik, nem a feljelentőnek. Neked csak két tanú kell, akik bizonyítják az igazad. Azt hiszem, nálunk is kp-ban történt a kölcsönadás.
De amúgy ezt elmondhatod a barátodnak is.
Te idióta, most mondom, hogy az én családomban volt egy ugyanilyen ügy, és két tanú elég volt az igaza bizonyításához. Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, fogadjunk még életedben nem voltál a bíróságon sem.
Mi értelme van úgy okoskodni, ha fogalmad sincs miről beszélsz és semmilyen tapasztalattal sem rendelkezel? Sose fogom megérteni. A kérdező releváns megoldásokat várt, nem semmitmondó okoskodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!