Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Adtam kölcsön a barátomnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adtam kölcsön a barátomnak egy milliót, de szakítani akarok vele. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Két éve vagyunk együtt és lassan egy éve, hogy oda adtam neki a megspórolt egy millióm, mert lakáshitel problémái voltak, ami kihatott a családjára is.

Szeretjük egymást, de sajnos több "kibékíthetetlen" ok is van, amiért szakítanék.

Már eltervezte párszor vissza adni a pénzem, de mindig elherdálta a sajátját.

Amíg újra össze szed ennyit, az négy-öt hónapba biztosan bele telik. Akkor ezt hogyan oldjuk meg? Egyáltalán felhozzam neki a szakítás témát addig amég nem fizette vissza?

Papírt nem vezettünk róla.

2017. nov. 8. 20:40
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Jaj istenem. Hát ez eléggé gáz helyzet. Biztos nem lehet szakítás nélkül megoldani a kapcsolatot? :(
2017. nov. 8. 20:42
 2/26 anonim ***** válasza:
97%
Nagy hiba volt papir nelkul odaadni. Elobb hajtsd be rajta, nehogy bosszubol ne fizessen. Bar most sem tori magat.
2017. nov. 8. 20:46
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne hozd fel a szakítást. Csak a pénzt. Legyen már benne annyi gerinc h nem baxa el ha tartozik.. Nekem első dolgom volt mindig odaadni.
2017. nov. 8. 20:46
 4/26 A kérdező kommentje:

Igazából nagyon viharos kapcsolat.

Habár én megbízom benne és gondolom vissza szeretné adni, de ha szakítunk és eltūnök az életébõl akkor elég kicsi rá az esély, hogy visszafizeti.

És ez azért nem kevés pénz, legalábbis nekem, mert sokat gyūjtögettem.

2017. nov. 8. 20:50
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy darab papírt nem írtatok erről a kölcsönről? Naiv vagy nagyon. Ebből nem lesz semmi pénz már neked.
2017. nov. 8. 20:52
 6/26 anonim ***** válasza:
74%
Adj neki még kettőt.
2017. nov. 8. 20:55
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Mikor szakítasz vele, mond meg, hogy szeretnéd, ha utólag írnátok papírt a tartozásáról. Ott rögtön vedd elő a papírt, amin aláírja, hogy tartozik egymillióval. Két tanú is kell, különben sajnos nem ér semmit, de azok utólag is aláírhatják. Ha van benne becsület akkor aláírja. Esetleg reménykedik is benne, hogy még kibékülhet veled. Ha nem írja alá, akkor amúgy se fogod visszakapni, úgyhogy vesztenivalód nincs.
2017. nov. 8. 21:00
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megvárni, hogy ennyit összeszedjen, fizethetné részletekben is. Talán jobban is haladna vele, ha havonta X összeget kérsz tőle és nem azt várod, hogy mikor szed össze 1 milliót.

Ha bírod vele még pár hónapig kivárhatod, amíg visszaadja. Ha nagyon nem akarsz vele lenni már akkor szakíts vele, de mond meg, hogy a pénzed vissza akarod kapni, úgyhogy ha veled nem is akar beszélni utána veled akkor utalja át a pénzt. Ha szerinted tényleg vissza akarja fizetni akkor megteszi.

2017. nov. 8. 21:01
 9/26 A kérdező kommentje:

Hát, lehet az lesz, hogy utólag papírt írunk. Én hiszek benne, hogy vissza adja, úgy ha mellette vagyok.

De ha elhagyom akkor sajnos elzüllik ès hiàba keresi a pènzt lenullázza magàt. Tényleg rossz helyzet, már bánom, hogy ilyen jó szívū voltam.

Amit megtanultam: hogy soha többet senkinek nem adok kölcsön ennyi pènzt.

2017. nov. 8. 21:07
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Az sem mindegy hogy mire adja az ember. Egy félig bedőlt lakáshitelbe van hogy talicskával is hiába hordják. Mikor jár le a lakáshitel, 15-20 év? Na kb akkor fogja visszafizetni, akár együtt vagytok, akár nem.
2017. nov. 8. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!