Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hordhatok úgy tisztasági gyűrűt, ha már nem vagyok szűz?
Sziasztok, azért ide teszem fel a kérdésemet, mert tudom, hogy sokan figyelik a topikot.
Tudom az előtt szokták hordani ezt a gyűrűt, mielőtt valaki odaadja magát másnak. Én már nem vagyok szűz biológiai értelemben, de lelkileg úgy érzem, hogy most élem a második szüzességemet. Teljesen átértékelődött a személyiségem.
Úgy értem, hogy nyílik bennem egy új könyv a boldogságra. Továbbra sem hiszem, hogy csak ez kell hozzá, nyilván. De nem lennék képes odaadni magam másnak, ha nem érezném, hogy képes lennék vele leélni az életem, hogy szeret, hogy a szexen kívül mindenben tökéletesek vagyunk egymásnak. És ezt abból érezném, ha képes lenne rám várni a házasságig.
Volt életem, nem voltam ez a típus eddig, de megváltoztak bennem a dolgok.
Egy rendszeres bűnbeeső és cseppet sem bűnbánó nő voltam. Aki függött a szextől, legfőképpen az egyszemélyes gyönyörtől, de már csak szenvedés volt. Mással is voltam, nem számított, az sem számított, hogy volt valakije. Túltengett bennem a vágy, mert azt hittem ez a szeretet és az elfogadás.
A barátommal várni akartunk, de nem a házasságig, minimum a nagykorúságig.
Nem azért, mert alatta tiltott a ténykedés. :D Csak az egymás felé bizonyítás végett.
8 éve már hogy meghalt. Nem tudtam elképzelni soha, hogy bárkit tudnék úgy szeretni. Viszont most azt érzem, hogy végre lezártam. Nem számít a múlt. Tovább tudok lépni. És teljességgel tudnék mást szeretni. Végre véget ért a gyászom!
Képes lennék újra, de nem lennék képes még úgy kinyitni magam szexuálisan. Megpróbáltatás ez nekem, nem egy kis feladat. Végre érzem magamban a lelki erőt, hogy elhatárolódjak ettől. A bűnömtől. A függőségemtől, ami a szeretet hiányom miatt alakulhatott ki így.
Tudom, egy gyűrű semmit nem jelent. Nem mutogatni szeretném. A lényeg bennem van. Csak egy emlékeztető lenne számomra, ha rápillantok.
Nem kérek olyan kommenteket, hogy a szex házasságon kívül nem bűn, mindenki csinálja. Tudom, hogy a szex nem bűn, ha helyesen csinálod az életed választottjával. A szex egy fantasztikus dolog! De ha kárt okozol ezzel magadban és másokban vele az fájdalmas. Nincs szükségem több rossz érzésre.
Nem vagyok egy elvetemült bibliakövető, sem vallásos. Össze voltam kuszálódva nagyon és úgy érzem erre van szükségem!
Ez csak a háttér sztori. :)
A lényeg a kérdés, így szerintetek lehet tisztasági gyűrűt viselni?

" Én már nem vagyok szűz biológiai értelemben, de lelkileg úgy érzem, hogy most élem a második szüzességemet. "
Hát tudod ilyen nincs. Nem vagy szűz.

Értem. Köszönöm nektek!
Egyébként ez vezetett rá, hogy kerestem a jó alkalmakat. Egyik válaszoló rátapintott a lényegre.
Elég sebezhető voltam, azt követően, hogy elvesztettem a barátomat. Nem bántam meg hogy vele történt, mint azt sem, hogy elvesztettem és ha tehetném sem mennék vissza, hogy máshogy csináljam.
Olyan műtét előtt állt, ahol 50% volt az esélye annak hogy túléli. Azt mondta egyszer, hogy nem akar úgy meghalni, hogy nem tudja milyen egy nővel. Én várni akartam így is, abban bíztam, hogy úgy is minden rendben lesz. Nem is erőltette. Én akartam ezt vele és csak is vele. Amikor közeledett a műtét.
Ami az után jött. Az első három év depresszió és gyász, az ötödik évben kerestem nagyon valakit. Azt hittem készen állok. A magány miatt kerestem, a közelség miatt, de nem a szex miatt. Rossz emberbe futottam először, ahol akaratomon kívűl próbált meg erőszakoskodni velem. (Hál istennek nem történt behatolás.)
Kicsit letörtem... meg voltam zavarodva és abban az egy évben próbáltam ki 2 sráccal. Nem párhuzamosan. Majd 3 év kihagyás után, ebben az évben egyszer voltam egy sráccal.
De egyikkel sem volt jó. Egyiket sem szeretett, én se tudtam (nem arról van szó, szerethetőek voltak!). Illetve egy szeretett volna. Egyet pedig én szerettem meg, de ő engem nem.
Én most itt úgy gondoltam, hogy megállok. Elgondolkodtam magamon.
Nem vagyok egy laza erkölcsű nő eredetileg, de ki kellett próbálnom, mert nem volt jó tapasztalatom. Nagyon nehéz volt az első és a második ilyen is. Az a vicc, hogy velük se volt jó, pedig jól csináltuk amit csináltunk.
De így sem bánom ami volt, egyébként sem vagyok barátnő típus, inkább feleség típus.
Én itt most megállok. De ki kellett próbálnom ezt a dolgot, mert mindenki ezt csinalja! Mindeni baszik össze-vissza. Legalább elmondhatom, hogy nekem ez nem jött be, a tapasztalataim alapján. Innentōl nem keresek. Már nem érzem hogy szükségem lenne a szexre. Főleg az ilyesfajta szexre! Undorítónak találom. Magamhoz sincs kedvem. Mármint hogy magammal csináljam.
Ennyi. Nem mindig könnyű, mert társas lenyek vagyunk. Rossz érzés már egyedül minden. De innentől felreteszem magam egy és csakis egy személynek, aki majd a jövendőbelim lesz.
Szerintem lesz gyűrűm. Előjegyzem magam kezdésnek egy 10 év tisztaságra. És ha addig nem jön valaki. Vagy meghosszabbítom, vagy remete leszek.
Ezt most képletesen értem, (mivel már nem vagyok szűz, letesztelném azt, hogy ez mennyire működik), tudom hogy az utolsó megint támadható lesz. :)
Legyen szép napotok!
Ha valamit még hozzászólnatok vagy elküldenétek a francba, kérlek tegyétek! Olvasom.
Annak aki a sötét múltról írt. Valami duck.
A gyűrűt nem azért fogom hordani, mert mások tudják hogy mi az. Pláne nem azért, hogy mások tudják, hogy mi a harci helyzet nálam e téren.
Az hogy te nem ismered, hogy nem hallottál a fogalmáról, az a te szegénységed, ismereteid hiánya!
Nem, tárgyakkal, gyűrűkkel nem lehet ilyet. Az egyáltalán nem sötét múltat törölni.
Ha nem is a tisztasagomat, az önmegtartóztatásomat akarom vele jelezni. Legfőképp magam felé.
Vagy maximum afelé akinek romantikus érdeklődései vannak irántam.
Kerdezhetnem én is, hogy mi értelme van a jegygyűrűnek. Vagy a házasságot követő arany gyűrűnek? Nálunk ez nem szokás, én nem találkozok ezzel minden nap. Nem értem hogy minek? Mire jó? Mire van?
Lehet az a baj, hogy nincs kamu vallásom, aminél ez módi vagy elvárás, hogy bedőljek a materialista bárány toborzasnak.
Minek? Hogy jelezd mások felé hogy foglalt vagy? Hogy csillogjon az ujjadon és gyönyörködj benne? Nem belül kéne ennek lennie? Minek mindenkinek felhívni a figyelmét arra, hogy elkotelezodtel?
Nekem például pont nem kéne gyűrű arra, hogy ha a párom el akarnavenni. Sem az alatt hogy házasok vagyunk. Nem a gyűrű súlyából, karátjából meglétjéből érzem azt, hogy szeret vagy hogy fontos és fontos vagyok neki. Hanem abból hogy hogy viselkedik velem. Én társat (és hű szeretőt) keresek egy életre, nem egyvitapartnert.
Emlékeztető. Akkor számomra egy emlékeztető. Hogy elhigyjem, hogy lesz jobb is. Hogy lehet jó is és megtalalhatom és lehetek boldog. ☺ Ha eljon az idő.
Ha magam által nem, majd más által. Amikor majd ketten egyek leszünk, ha egymásra találunk és összekötjük az életünket!
És akkor majd elveheti tőlem. A gyűrűmet.
...mivel,egyáltalán nem szomorú. Mást már nem tud. "Biológiailag"
Nem szűzekre hajtok egyébként, hogy annyira a tisztaság mánia! :D Bár semmi bajom velük. Az is lehet ő sem lesz az.
Ez az eredeti megnevezése sajnos vagy nem sajnos, hogy tisztaság gyűrű.
De akkor rosszul tettem fel a kérdést, amit most javítok:
"Hordhatok önmegtartóztatás céljából egy jelzés értékű gyürűt, ami csak nekem fontos és nem kötöm mások orrára?"
Ésszerű?
Csak közvéleményt kutatok, nagyon nem módosít azon amit elhataroztam magamban, de csak mondjátok a véleményeteket! Érdekelnek a különféle megközelítések.

Köszönöm az utolsónak a szép szavakat!
Pontosan ezt szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!