Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hordhatok úgy tisztasági gyűrűt, ha már nem vagyok szűz?
Sziasztok, azért ide teszem fel a kérdésemet, mert tudom, hogy sokan figyelik a topikot.
Tudom az előtt szokták hordani ezt a gyűrűt, mielőtt valaki odaadja magát másnak. Én már nem vagyok szűz biológiai értelemben, de lelkileg úgy érzem, hogy most élem a második szüzességemet. Teljesen átértékelődött a személyiségem.
Úgy értem, hogy nyílik bennem egy új könyv a boldogságra. Továbbra sem hiszem, hogy csak ez kell hozzá, nyilván. De nem lennék képes odaadni magam másnak, ha nem érezném, hogy képes lennék vele leélni az életem, hogy szeret, hogy a szexen kívül mindenben tökéletesek vagyunk egymásnak. És ezt abból érezném, ha képes lenne rám várni a házasságig.
Volt életem, nem voltam ez a típus eddig, de megváltoztak bennem a dolgok.
Egy rendszeres bűnbeeső és cseppet sem bűnbánó nő voltam. Aki függött a szextől, legfőképpen az egyszemélyes gyönyörtől, de már csak szenvedés volt. Mással is voltam, nem számított, az sem számított, hogy volt valakije. Túltengett bennem a vágy, mert azt hittem ez a szeretet és az elfogadás.
A barátommal várni akartunk, de nem a házasságig, minimum a nagykorúságig.
Nem azért, mert alatta tiltott a ténykedés. :D Csak az egymás felé bizonyítás végett.
8 éve már hogy meghalt. Nem tudtam elképzelni soha, hogy bárkit tudnék úgy szeretni. Viszont most azt érzem, hogy végre lezártam. Nem számít a múlt. Tovább tudok lépni. És teljességgel tudnék mást szeretni. Végre véget ért a gyászom!
Képes lennék újra, de nem lennék képes még úgy kinyitni magam szexuálisan. Megpróbáltatás ez nekem, nem egy kis feladat. Végre érzem magamban a lelki erőt, hogy elhatárolódjak ettől. A bűnömtől. A függőségemtől, ami a szeretet hiányom miatt alakulhatott ki így.
Tudom, egy gyűrű semmit nem jelent. Nem mutogatni szeretném. A lényeg bennem van. Csak egy emlékeztető lenne számomra, ha rápillantok.
Nem kérek olyan kommenteket, hogy a szex házasságon kívül nem bűn, mindenki csinálja. Tudom, hogy a szex nem bűn, ha helyesen csinálod az életed választottjával. A szex egy fantasztikus dolog! De ha kárt okozol ezzel magadban és másokban vele az fájdalmas. Nincs szükségem több rossz érzésre.
Nem vagyok egy elvetemült bibliakövető, sem vallásos. Össze voltam kuszálódva nagyon és úgy érzem erre van szükségem!
Ez csak a háttér sztori. :)
A lényeg a kérdés, így szerintetek lehet tisztasági gyűrűt viselni?

Nem, szerintem hülyeség mindenféle jelkép, motívum, stb.
Ahhoz hogy én hogy élem az életem, saját döntésem és akaraterőm van, nem kell lófsznyi szimbólum a külvilág felé, vagy akármi.

Miért egy olyan szimbólummal akarod a gyászod lezárását emlékeztetni, aminek az egyetlen feltételét már elbuktad? Komolyan nem tudsz semmi más olyan dolgot találni, amivel el tudnád ugyanezt érni?
Nem értem, miért ragaszkodnál ehhez, de ha jólesik, csináld, ezt a tisztasági gyűrű dolgot egyébként se veszi komolyan kb senki. Úgyis magadért teszed, nem másért.
Ha magasról szarsz arra hogy mit csinálok, minek nyitottad meg a kérdésem? Minek olvasod a topikot és minek írtál hozzaszolást? Ha én annyira leszarnám, nem venném a fáradtságot hogy az ujjaimat koptassam erre. 😂
Egyébként hálás vagyok hogy írtál. Tudom hogy semmi közötök hozzám. Nem megerősítést varok, vagy ellenkezést csak véleményeket.

A lényeg, neked mit szimbolizál, mit jelent. Neked lelki megnyugvást jelent, viseljed. Valószínű, sokan, nem is fogják tudni, mit is jelképez a gyűrű. A lényeg, a te érzéseid.
Ez olyan dolog, én szakállasan érzem jól magam és nem érdekel, hányan mondják, hú, hogy nézel ki:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!