Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít a külső? Lehet e mérlegelni?
Találkoztam egy sráccal, nagyon jól kijöttünk a kezdetek óta, nem terveztem, elmondása alapján ő sem, egyszerűen így alakult.
Sokat lógtunk együtt abban a tudatba, hogy barátok vagyunk, sokáig nem is kavartunk. De egyszer egy este úgy hozta és azóta tanakodom, mi legyen igazán.
Nagyon megkedveltem, de külsőre nem jön be, nem hoz igazán lázba. Belsőre viszont tényleg olyan szinten kijövök vele, mint eddig mással nem igazán.
Ha pedig fél évvel ezelőtt történik akár simán gond nélkül belemennék, hogy a szívemre hallgassak, de az előző kapcsolatom is hasonlóakra alapult. Ott kb 1,5 hónapig nem volt gond, nagyon is jó volt, de utána csak romlott a helyzet, egyre rosszabb lett és nem bírtam elviselni. Már-már taszított a megjelenése, vagy kényelmetlen volt ha kézen fogva sétáltunk az utcán.
Ezt viszont nem akarom, hogy újra megtörténjen, de ha meg nem találkoznánk/beszélnénk többet az sem lenne túl jó. És a nagyobb probléma, hogy szinte nem is tudnánk egymástól szabadulni, mert ugyan abban a társaságban vagyunk, egy kollégiumon belül lakunk.
Számíthat ennyit a megjelenés? Lehet ebből valami? Vagy ilyen szituációban milyen megoldások létezhetnek? Kinek milyen tapasztalata van a külső/belsővel kapcsolatban?
20L
Azért, mert valakivel nagyon jól kijössz, még nem kell összejönni vele. Ha neked nem felel meg a külső, nem vonz, akkor ez így is fog maradni, vagy legalábbis ha összejössz vele, akkor nem sok idő kell majd, hogy így legyen (újra).
Ha nem akarsz kezdeni vele, akkor ezt meséld el neki. Azt sosem értettem, hogy úgy kezd valaki kapcsolatot, hogy nem akart, csak éppen nem volt más/nem akarta elveszíteni/adott egy esélyt a nyilvánvaló probléma ellenére, stb...
Nálad ez van, talán tartasz attól, hogy ezzel elveszíted, de ez miért baj? Vagy ha azt mondaná, hogy csak akkor lesz a barátod, ha összejöttök, akkor inkább belemennél? Nem lenne okos dolog.
Két dolgot tehetsz szerintem. Az egyik, hogy megmondod neki, hogy nem akarsz vele összejönni. Ha nagyon jóban vagytok, akkor az okokat is elmondod. A másik, hogy összejössz vele, aztán az említett ok miatt nem sokkal később vége lesz a dolognak.
Mindkettő esetben benne van, hogy maradandó károkat okoz ez a "barátságotoknak". Ha nem lesz semmi, akkor ez egy "örök" vágyakozás marad az ő részéről, ha meg lesz valami, de vége lesz, akkor meg rosszabbul fogja érezni magát, mert mondjuk eldobtad egy jóképű srácért, vagy csak már nem akarsz vele lefeküdni, mert nem vonz.
Én az első változatot választanám, azaz nem jönnék össze vele. Ha ezt elfogadja, akkor majd megbékél a dologgal, és amikor talál magának valakit, meg te is, akkor enyhülni fog ez a feszültség.
Ha meg akar valamit, te meg nem, és emiatt eltávolodtok egymástól, akkor sem történik semmi baj, hiszen nem lehet mindenáron minden szimpatikus embert megtartani az életben. Akár tetszik, akár nem, de van ilyen.
Érdekes, hogy fél éve nem volt gond a megjelenés "hallgattál volna a szívedre", most meg hirtelen megcsúnyult :). Döntsd el mit akarsz és ne húzd az agyát, miután nyilvánvaló lett, hogy egyiktek többet akar. Barátságba ezt már nem rugdossátok vissza szerintem.
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!