Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mért hallgatnak az emberek szomorú zenéket mikor szerelmi bánatuk van?
Figyelt kérdés
attól könnyebb vagy az érzéseit úgy jobban tudja át érezni ?
sose értetem .
2017. okt. 4. 23:31
1/12 anonim 

válasza:

Könnyebb általuk feldolgozni a bánatot.
2/12 Heart of Darkness 

válasza:

Nekem ha rossz a kedvem vagy rossz a hangulatom akkor van, hogy megnézek valami nyomasztó filmet ami el tudja terelni a figyelmem. Ezt igazából csak azért szoktam mert például egy vígjáték vagy valami ilyesmi nem tudna lekötni ha szomorú vagyok. Zenét meg nem hallgatok csak ritkán mert érzékeny a fülem és nem szeretem ha fej vagy fülhallgató van rajtam.
3/12 anonim 

válasza:

Általában a kedélyállapotunktól függően választjuk meg, hogy milyen zenét hallgatunk. A pillanatnyi hangulatunk is befolyásolhatja a zene által kiváltott hatást. Ha az ember egy szerelmi bánat után negatívan érzi magát, akkor hajlamosabb „szomorú” zenéket hallgatni, mert ilyenkor jobban át tudja magát adni az érzelmeinek. Azonosulhatunk is valamilyen szinten a zene hangulatával, és ez hatással lehet a mi érzelmeinkre is.
4/12 anonim 

válasza:

5/12 anonim 

válasza:

nem hallgatok olyankor szomorú zenét... de olyankor minden zene szomirú
6/12 anonim 

válasza:

Én 90%-ban pörgős zenéket hallgatok, mert nem vonzanak az ereimet felvágós, depresszív zenék. Ha szerelmi bánatom van (ez nagyon-nagyon ritka nálam, mivel nem könnyen esek szerelembe, értelemszerűen kapcsolatba sem kerülök, csak ritkán sajnos), akkor hamarabb túllendülök a bánaton az energikusabb számoktól.
7/12 anonim 

válasza:

Igen, amit leírtál igaz, legalábbis nálam biztos. A hangulatomhoz passzoló zene segít megélni és feldolgozni az érzéseimet, ettől pedig könnyebb lesz.
8/12 anonim 

válasza:

Soha nem hallgatok zenét. A zenehallgtás, az egyetlen, ami fel tud idegesíteni.
9/12 anonim 

válasza:

Az emberek nagy része nem feltétlen hallgatja meg a másikat emiatt. A zenében összhangra talál az egyén az adott helyzet érzelmével. A kérdés már csak az, hogy ezen túl tudja-e magát tenni a későbbiekben.
10/12 anonim 

válasza:

Mert igen szoros összefüggés van a hangulatunk és a választott zene között...ez " tudományisan" is igazolt tény. De igaz ez a könyvekre, ruhadarabokra, stb. is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!