Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért Félek attól a lánytól aki nagyon tetszik nekem?
Van egy lány aki hónapok óta tetszik nekem. Egyszer már beszélgettem vele de sajnos azóta nem kerestem a társaságát mert egyszerűen amikor meglátom görcsbe rándul a gyomrom és meg sem tudok szólalni. Még köszönni sem merek neki és ez nagyon elkeserít,hogy ilyen bamba vagyok.
Hogyan győzhetném le ezt a félelmemet?
1. Mert nem ismered a nőket, és a lányt titokzatos, felsőbbrendű lényként kezeled, és alárendeled saját magad.
2. Mert nem ismered őt, csak idealizálod. A saját ideális nőképed tulajdonságait képzeled bele, és ehhez vonzódsz. Egy ilyen ideális képhez képest viszont te magad végtelenül gyarlónak és kevésnek tűnsz.
3. Mert nem tudod, hogy hogy alakulnak ki a kapcsolatok. Szexelni akarsz vele meg összebújni, de az oda vezető útról fogalmad sincs. Így már előre félsz attól, hogy mi lenne a következő lépés, ha esetleg nem hajt el azonnal.
Ezek az általános tippjeim. A tanácsom az, hogy ismerd meg az illúzióidat és szabadulj meg tőlük, a nőket kezeld egyszerű emberként, és ne torz, idealizált képeket kergess, hanem valódi embereket és értékeket.
#4: feltételezem, hogy nem gúnyosan írtad, amit írtál, úgyhogy ennek megfelelően válaszolok: azért látom át, mert én is pont ilyen voltam sokáig. Volt néhány nagyobb felismerésem, ami rádöbbentett, hogy mennyire rosszul gondolkodom. Aztán rengeteget dolgoztam azon, hogy megértsem a problémáim okait és működését. Amikor ez sikerült, rájöttem, hogy a megértéssel együtt lehetővé válik a változtatás is, úgyhogy változtattam. És azt is észrevettem, hogy nagyon sokan küzdenek teljesen hasonló problémákkal.
Szóval nagyjából ennyi: kíméletlen önkritika és folyamatos törekvés az önismeretre és önazonosságra.
Ha érdekel, szívesen írok privátban. És ne ásd el magad :D
Szia!
Nem az biztosan nem fordulna elő :). Valamiért már gyeremkkorom óta Félek a nőktől csak nem tudom,hogy miért. Szó szerint rettegek tőlük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!