Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kialakulhat egyszerre mindkét félben a szerelem?
Kérdésem leginkább tapasztalatokra, saját élményekre vonatkozik.
Sokszor olvasom a "ha nem voltál szerelmes, minek mentél bele a kapcsolatba?" mondatot, akár itt, akár máshol. Felmerült bennem a kérdés, hogy tényleg van olyan, hogy két ember pont egyszerre egymásba szerelmes? Hiszen 'igazából' ezek szerint legfeljebb ekkor kéne párkapcsolatba lépni, ha ez az állapot fennáll. Viszont amennyi kapcsolat ma van, nem hiszem hogy mind ilyen alapokon nyugszik.
Mi a tapasztalatotok, van ilyen? Vagy az egyik fél mindig "lejebb ad", és belemegy úgy is, hogy nem szerelmes? 18F vagyok, szóval nem sok élettapasztalatom lehet, ezt nézzétek el :) valamint azért is merült fel, mert nekem csak abban volt részem, mikor az egyik fél nem szerelmes.
Szerintem ezt a kérdést ("ha nem voltál szerelmes, minek mentél bele a kapcsolatba?") leginkább annak teszik fel, akinek talán annyira nem is tetszik a párja, nem mozgat meg benne szinte semmit, csak a másik nagyon odaadó, nagyon akarja és tulajdonképpen észérvekkel megfelelő volna komoly párkapcsolatra. Ő meg "engedett".
A szerelem fogalma is szerintem mindenkinek mást jelent, az érzelmek valóban nem feltétlen lesznek egyszerre egyformán a csúcson, de ahhoz, hogy kapcsolatba lépjenek egymással azért fenn kell állni valami kölcsönös érdeklődésnek és vonzalomnak. Onnantól már szerintem nem annyira meghatározó ki érzi magát igazán szerelmesnek, és ki az aki szeret a párjával lenni és szereti őt.
Igen, szerintem létezik. Vonzalom minden esetben fennáll, ha már párkapcsolatról beszélünk /remélem/.
De többféle párkapcsolat van, az egyhetes, kéthetes stb kapcsolatot én nem tartom annak, mm sztm az nem is szerelem akkor.
Azt a filmes első látásba egymásba szerettünk dolgot még se nem láttam, se nem éreztem.
Olyat viszont tudok mondani, hogy a legjobb barátokból szerelem lett "egyszerre", ha nem napra számoljuk, hanem időszakra. Mm én spec meg nem tudnám mondani, mikor szerettem bele a páromba pontosan, mert csakúgy kialakult :)
és nem, nem kell lejjebb adnia az egyik félnek. Gyakori, ezt nem vitatom, de vannak akik nem mennének bele úgy kapcsolatba, hogy nem szerelmesek-ilyenből nagyon kevés van, de van.
Vonzalom elsődlegesen külső alapján alakul ki, szerintem ebben azért megegyezhetünk, ha teljesen őszinték akarunk lenni.
Mindenki a szépet keresi, nyilván az is, akit nem áldott meg olyan jó külsővel az élet... na most akkor ő mit tehet? Hiszen egy általa vágyott társban nem fog kialakulni a vonzalom, szóval lejebb kell adnia az "igényeit", ha akar valakit. Akkor ő már nem is élheti át ezt a "valódi párkapcsolatot". Megoldási javaslat? :)
A szépség relatív. Mindenkinek más tetszik és nem elhanyagolható a kisugárzás sem.
Azzal mindenképp lendíteni lehet az illető szerint nem előnyös külsején, ha jól érzi magát, jóban van magával és igyekszik a legjobbat kihozni magából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!