Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Akit szeretünk tőle nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akit szeretünk tőle nem várunk el semmit?

Figyelt kérdés
Van az a meggondolatlan kijelentés, hogy azt várom el, amit nyújtani tudok. Utána megismerkedik valakivel akibe beleszeret, de nem tudja nyújtani azt a szintet, amit előtte elvárt. Ilyenkor mi van? Szükségünk van e előre legyártott elvárásokra? Ezen nagyon sokat elmélkedtem és én úgy gondolkodom, hogyha ezeket az önző vágyakat felszámoljuk, akkor sokkal harmonikusabb párkapcsolatok alakulnának ki, mert ha szembe jön velünk egy olyan ember aki szinte mindenbe megfelel, de nem alakul ki szeretet, akkor abból nem lesz jó párkapcsolat. Én ezt így látom és kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan látjátok.
2017. aug. 9. 11:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%

Hát én senkitől sem várok el semmit. Ezt az egész elvárósdit hülyeségnek tartom.

Ha valakit szeretek, akkor úgy szeretem ahogy van, elvárások nélkül.

Akit meg nem szeretek, azzal nem jövök össze, így nincsenek is elvárásaim felé.

2017. aug. 9. 11:30
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Nekem a "hosszútávfutással" van tapasztalatom. 11 éve vagyok a férjemmel. Az biztos, hogy azok a boldog időszakaink, amikor nem várok el semmit. Amikor nem azzal vagyok elfoglalva, hogy nekem mit kellene kapnom, hanem azzal, hogy mit tudok adni. Adok, amit tudok, ő is adja, amit tud, örülünk egymásnak, és ezzel elindul egy pozitív spirál. Amikor elkezdek elvárásokat megfogalmazni, olyankor gátlásos lesz a férjem. Elkezd szorongani, hogy nem felel meg. Én is szorongok, hogy nem vagyok neki elég jó, hiszen még arra sem képes, hogy egyszerű dolgokat megtegyen nekem. És elindulunk a lejtőn. Aztán észrevesszük magunkat, és elkezdünk újra önzetlenül adni. Fogalmam sincs, más kapcsolatban hogy működik ez. Kétlem, hogy lenne általános recept, ami mindenkinél működik.
2017. aug. 9. 11:33
 3/17 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés ebben a formában elég belebonyolódósnak tűnik így szerintem egyszerűsítsünk rajta :D Vannak alap dolgok amit az ember elvár hűség ,szeretet,megértés vica verza.Ezen felül vannak dolgok amiket ő vár el tőled és vannak dolgok amiket te vársz el tőle személyes emberenként eltérő dolgok.De ezeket szerintem nem szabad kikövetelni nade figyelmen kívül hagyni sem.Persze egy kapcsolatban nagyon fontos a kompromisszum ahogy mondtad tudni kell elengedni bizonyos dolgokat mert így harmónikusabb kapcsolatot építhetsz ki.Vannak ojan dolgok viszont amiből viszont nem engednék személy szerint pl.:káros szenvedéjek vagy önromboló életmód. Engem legalábbis zavarna ha a párom akit szeretek önromboló életmódot folytat miközben én vele szeretném leélni az életem.
2017. aug. 9. 11:41
 4/17 anonim ***** válasza:
87%
Aranyos vagy, de ez ugy mukodik, hogy aki nem tudja hozni azt a bizonyos minimalis szintet amit elvarok, abba egesz egyszeruen nem szeretek bele. Maximum szexet tudnek olyan emberrel elkepzelni, mert ettol meg persze kulsoleg tarthatom vonzonak. Ha valaki pedig mindenben!! megfelel, abba beleszeretek. Ennyi.
2017. aug. 9. 11:42
 5/17 anonim ***** válasza:
Akit szeretünk, attól is elvárhatunk egy csomó dolgot. A minimális emberi tényezőket mindenképpen, ez alap. Ami a többit illeti: van/legyen elvárása az embernek, de jó esetben ezek nem kőbe vésett dolgok, hanem idomulnak az aktuális párhoz. Értsd: valakitől ezt lehet elvárni, valakitől meg mást, amit pl. az első nem tudott volna teljesíteni. Ettől még egyik sem kell, hogy defektes legyen. Amiről te beszélsz, az az első, rózsaszínködös időszak, amikor minden pont úgy a jó, ahogy a másik csinálja. A szerelmes ember azonosul a szeretett személlyel, de ezek a napok szükségszerűen elmúlnak, és jönnek a hétköznapok, mikor együtt kell élni, és működtetni egy kapcsolatot, meg úgy teljesen a közös életet.
2017. aug. 9. 11:57
 6/17 A kérdező kommentje:
#4 De azt nem tudhatod, hogy kibe fogsz beleszeretni. Most mondok egy példát. Tételezzük fel azt, hogy elvárod a másiktól, hogy legyen diplomája, mert beléd nevelték azt, hogy márpedig csak diplomással fogod jól érezni magad. Na most megismerkedsz valakivel, akinek csak érettségije van, de emellett talpraesett személyiség és nincs gondja azzal, hogy nincs felsőfokú végzettsége, mert anélkül is tud boldogulni. Megismerkedtek minden klappol és szinte belétudsz szeretni. Na most ilyenkor visszatart az a kis hiány? Ilyenkor nem tudod elengedni magad és csak szeretni?
2017. aug. 9. 11:58
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Ezek komplexumok. Mindenkire speciális. Csak jó akarást, hajlandósságot ésszerű elvárni. Ekkor így vagy úgy, de megoldható minden. Ne legyen elvárás azt jelenti, egyediségét szeresd s jóságát. Nem h nem elvárás, hogy ne szúrjon le engem éjszaka.
2017. aug. 9. 11:59
 8/17 A kérdező kommentje:
#5 Amiről te beszélsz az a szerelem én a szeretetre gondoltam, ami sokkal magasabb rangú. A szeretetre is igaz, ha valakit szeretünk tőle nem várunk el semmit, hanem, ha valami szükségszerű dolog kell azt együtt megteremtjük. Nem hiába hívjuk PÁRkapcsolatnak, ahol a két ember nem én és te, hanem mi vagyunk és mi közösen teszünk lépéseket és nem elvárni azt, hogy tegye meg egyedül. Remélem értitek mire gondolok.
2017. aug. 9. 12:02
 9/17 A kérdező kommentje:
#3 Káros szenvedélyeket, mint túl sok dohányzást és állandó alkoholfogyasztást azt én se tűrném, mert ezek önronboló folyamatok, de ezt nem is kell elvárásként hangoztatni, mert ezek annyira alap dolgok. Én olyan elvárásokra gondoltam a kérdésem alatt, hogy valakivel minden rendben van csak 1-2 elvárásának nem felel meg és emiatt eldobja a másikat magától.
2017. aug. 9. 12:09
 10/17 anonim ***** válasza:

Eleve nem nagyon szeret bele az amber olyasvalakibe aki nem hozza az általa "elvárt" szintet. Ha mégis, akkor nem lesz hosszútávú a kapcsolat, mert a legnagyobb szerelem is elmúlik ha az embert minden nap megbántják vagy esetleg nem figyelnek oda rá és állandósulnak a viták, veszekedések.

Az emberek többségének nincs nagy elvárása. Nekem sincs, maximum annyi, hogy ugyanúgy számíthassak bármiben a páromra ahogy ő rám és őszinte legyen mindenben. Nekem ez nem is elvárás, inkább normális. Ha összejönnék egy olyannal akivel nem tudok semmit megbeszélni és teljesen magamra vagyok hagyva minden téren, azzal nyilván nem lenne hosszútávú a kapcsolat.

2017. aug. 9. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!