Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeret, de nem tudja kimutatni az érzéseit. Hogyan kezelhető?
Nem akarom elveszíteni, nagyon szeretem, de visszatérő probléma,hogy a barátom alig érezteti,hogy szeret. Tudom, de nem érzem.
Nem szeretnék ráerőltetni semmit, de néha annyira hiányzik,hogy érezzem, de csak annyit mond: "Tudod,hogy szeretlek" vagy ha hosszabb ideig távol van "tudod,hogy hiányzol". (Ez csak egy két mondata a sok közül.)Szóval részéről elég ha tudom, és ne "nyaggassam". (Nem nyaggatom, csak néha jelzem,hogy hiányzik a törödése, szeretete.)
Én ezt eddig egy kapcsolatomban sem tapasztaltam. Azt gondolom,hogyha vannak érzéseim, természetesen kimutatom a másik felé, és ennyi.
De ha nem mutatja ki, azt gondolom,hogy nincsenek is érzései.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, segitsen megérteni:) Köszönöm!
Komoly beszélgetés erről, amikor oda tud rád figyelni.
Az én párom is hasonló. Leültem vele és őszintén elmondtam, hogy nagyon szeretem őt, de nekem rettentően fontos az, hogy azt érezzem, szeretve vagyok és ha ezt nem mondja nekem, akkor el fogok tőle érzelmileg távolodni és én azt úgy nem akarom folytatni vele. Azóta látom rajta, hogy odafigyel erre :)
Egy ötlet: próbáljátok ki az Identity társasjátékot :)
Olvassatok el mindketten Gary Chapmantol az 5 Szeretetnyelvet, abban megtalalod a problema okat es a kulcsot a megoldashoz. Arrolvan szo, hogy a parod szeretetnyelve a szavak, tehat o azt hogy szeret teged, szavakkal tudja legjobbban kifejezni es o is valoszinuleg szavakbol erzi, hogy szeretve van. Nemcsak a szeretlek, hianyzol szavakkal lehet ezt kifejezni, de ha megdicsered, hogy jol all a zakoja, vagy megkoszonod hogy felporszivozott, elmondod hogy hianyzott, ezekbol erzi o hogy szeretve van es ugy gondolja, te is ebbol erzed.
Viszont a te szeretetnyelved mas. Ugyan orulsz, ha elmondja hogy szeret, de masbol erzed igazan. Te a torodesere vagysz. Nem tudom, hogy ez alatt inkabb fizikai kontaktust, olelest, cirogatast ertesz, vagy figyelmet, egymasra figyelos mely beszelgeteseket, meghitt pillanatokat, kozos elmenyeket, lenyeg hogy te masbol erted hogy szeretve vagy.
Ha elolvassatok a konyvet, megertitek, mi a problema es konnyen orvosolhatjatok.
Köszönöm a hozzászólásokat, sokat segítettetek.
Nem szeretném elhagyni, ennél jobban szeretem. Úgyhogy nem adom fel:) Megfogadom a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!