Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldi párral, "vegyes" kapcsolatban élők! Ti megtanultátok egymás anyanyelvét?
Mi nem tanultuk megy egymás anyanyelvét, de senkitől nem is várnám el, hogy megtanuljon magyarul, amilyen nehéz egy nyelv :) Ettől függetlenül egy csomó kifejezést megtanult. Én az övét nagyjából megértem, mert egy hasonló nyelven beszélek. Angolul mindketten anyanyelvi szinten beszélünk, szóval nincsenek kommunikációs dolgok.
Ami a szokásokat, hagyományokat illeti, vettünk át ezt-azt, de nem jelentősen, mondjuk alapból egyikünk sem volt valami "hagyományőrző" típus. A férjem viszont nagyon szereti például a magyar ételeket, általában elég nemzetközien főzök, de havonta 1-2x jólesik egy pörkölt vagy székelykáposzta, nyáron sokszor csinálok lecsót, stb., ilyenkor nagyon szokott örülni :)
(Még) nem aktuális a kérdés, de ha megengeditek hozzászólnék.
Szóval, ha külföldi barátnőm lenne/lesz -nyilván komoly kapcsolat - akkor persze, megpróbálnék legalább pár szót megtanulni az ő nyelvén is, de nem hiszem hogy elvárható lenne bármelyik fél részéről.
Mi is még csak angolul kommunikálunk, meet nem még nem túl komoly a dolog. A barátom svéd, szóval perfekt angol, nekem is felsőfokú nyelvvizsgam van angolból, de ő érezhetően szebben fejezi ki magát. Ha úgy alakul én mindenképpen szeretnék svedul beszélni.
Ő nagyon szereti a magyar ételeket, én kevésbé a svédeket, de kicsit féltem is őt egy disznotorostol vagy halászlétől például...
Nálunk az egyik "probléma", hogy nagyon nagyok a pénzügyi különbségek. Nem azért mert ő szegény én pedig gazdag vagy fordítva, hanem a fizetések összegének különbsége hatalmas, így nehéz kifejezni, hogy pl. hogy mi nekem a drága vagy mit sokallok, mert neki az aprópénz, pedig nem a legmódosabb a család.
Párom amerikai és angolul beszélgetünk. Nekem nem olyan jó az angolom de mindig fejlesztem és ő segít is ebben. Megismerkedésünkkor alig tudtam valamit kinyögni angolul, most meg már megértem mit mond meg én is eltudom mondani neki amit akarok :D
Ő magyarul pár szót tud csak de sokszor elfelejti vagy nem tud emlékezni rá, csak később ugrik be neki az a szó. Szerintem akkor fog jobban megtanulni magyarul ha lesz közös gyerekünk mert én biztos hogy magyarul fogok hozzá beszélni és majd tőlünk eltanul pár dolgot. :D
Sajnos az egész rokonságból rajtam kívül csak a tesóm meg 1-2 unokatesó tud angolul úgyhogy mindenkinek tolmácsolni kellett, ráadásul az unokatesók meg nincsenek is itthon mert angliában dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!