Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pasik, ti miert hivjatok a baratnoiteket asszonynak? Miert nem mondjatok azt hogy: szerelmem, kedvesem, baratnom, csajom stb. Miert asszony?
"Utolsó: a női párja ennek az uram! Kérlek ezt használd."
you wish
Az asszony egy vicces formula ,ha még nincsen férjnél de jó ideje járnak.Nincs vele gond sokan használják,normális lány ezen csak mosolyog.
Szerelmem kedvesem -rettentő nyálas papucs .Az ilyen férfiakból szoktak hamar kiszeretni a nők és lelépni egy bunkóval.
A barátnőm megszólítás az oké.
A csajom is jó ,egy bizonyos kor alatt baráti körben.
Nekem a csajom helyett a nőm tetszik.
Szerintem jópofa az asszony, de az asszonykámmalban sokkal több a kedvesség, kevésbé lekezelő.
Engem a kedvesem, szerelmem, szivem zavarna.
Egyébként nevünk is van, nem véletlenül.
Persze az összetattozásérzés miatt használnak becéző szavakat, és azért, hogy meghatározzák a státuszunk. Mindenkinél más jelentése van az adott szónak, egy fáradt férj rossz házasságban is asszonynak hívja a feleségét, ahogy egy huszonéves srác is a kocsmában asszonyozza a barátnőjét a haveroknak, mintha negatív jelentése lenne, de tudja, hogy nincs, csak viccesnek gondolja.
Proliszokás, én nem tenném.
De jó kérdés, hogy mi a MEGFELELŐ megszólítás? A legtöbb vagy kínos, vagy ódivatú, vagy prolis.
Pár példa: Asszony, anyus, mama, nej, *keresztnév kicsinyítőképzővel*, aranyoskám, aranyvirászálam, kedvesem, kedveském, mucus, aranyom, drágám, drágaságom, életem(???DAFAKK???), cukim, édim, édesem, virágom, CICÁM (bammeg ez mi? Undorító), csöcsike, milédi, áránybogárám, asszonyállat stb.
Ez mind gáz.
Van ám ennél mélyebben is.
Ott az apám-féle (a második feleségére használt) "A söröm hozója" megnevezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!