Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Egyesek miért nem tudnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyesek miért nem tudnak mások sikereinek örülni?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy valaki előlép már nem csak egy alkalmazott lesz hanem középvezető, ilyenkor a másikban fellép egyfajta kisebbségi érzés. Vagy jogsit és kocsit szerez míg a másiknak nincs pénze rá vagy az egyik már a harmadik diplomáját szerzi a másiknak csak egy sima szakmája van vagy esetleg csak érettségije.

Én nem értem azt, hogy miért nem lehet a másik sikerének örülni. Egy szerelmen alapuló párkapcsolatban nem halál mindegy ki mit ért el az életben? A párkapcsolat nem matematikán alapul, hogy te kevesebbet tettél le az asztalra már nem vagy hozzám méltó, ez nem így működik. Én úgy vagyok vele, hogy örülni kéne a másik motivációjára eredményeire és nem saját magunkat kéne ostorozni, szarnak nézni rosszabb esetben megalázni.

2016. dec. 8. 21:04
 1/8 Kitt8888 válasza:

Kedves Kérdező!

Mert azok az emberek többet akartak elérni az életükben, de a saját vagy a körülményük balgasága miatt nem voltak rá képesek. Ezért mindenkitől sajnálják a szebbet a jobbat, rájuk vetítik ki, mintha ők lennének ezért a hibásak.

Ők azok az emberek akikkel ha foglalkozol, akkor az életedből veszítesz el értékes perceket, mert ezek az emberek semmire valóak, nem tudják mi az igaz érték.

Ezek akkor örülnek ha neked rossz, kerüld őket mert csak lehúznak.

Kellemes Ünnepeket!

2016. dec. 8. 21:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Irigység. Egyszerűbb másokat irigyelni és kritizálni, mint tenni azért, hogy neki is meglegyen.
2016. dec. 8. 21:18
 3/8 anonim ***** válasza:
2016. dec. 8. 21:20
 4/8 A kérdező kommentje:

1# Nem rólam van szó! Egyik barátom barátnője, nem olyan régóta, százezerrel többet keres, mert talált egy jó munkahelyet ahol jól megfizetik és emiatt a barátom tiszta szarul érzi magát, csak nem értem miért. Azon jár az agya, hogy mikor fogja őt otthagyni a barátnője. Tény és való, hogy több mindenben sikeresebb úgymond többre vitte, de ettől függetlenül nem azt látom a barátnőjén, hogy emiatt elhagyná.

Mondom neki, hogy nemhogy örülne annak, hogy talált valamit amibe örömét leli, de nem. Mivel ő a férfi úgy érzi, hogy neki kéne a főkenyérkeresőnek lenni. Dehát ez már nem a 18.-19. század most már teljesen mindegy ki visz haza többet vagy kevesebbet.

2016. dec. 8. 22:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben voltam, nem volt egy csak szimpla érettségim, barátnőmnek diplomája, kemény 150.000-el keresett többet,nagyon örültem a sikereinek, viszont kevésnek éreztem hozzá magam, lehet régimódi vagyok,de azt mondom a férfinek kell a többletet letennie. Mivel rengeteg kapcsolattal rendelkeztem és régóta próbálgattam a mixerkedést, el is végeztem egy tanfolyamot, először bárvezető lettem, majd egy club üzletvezetője,így azóta én keresem a több pénzt és sokkal jobban érzem magam
2016. dec. 8. 22:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Én sem tudok már rég örülni mások sikerének, de nem szoktam mások tudtára adni.
2016. dec. 9. 17:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt, mert minden ember ilyen, ez ösztön, másrészt mert:

Nehezen feltételezhető, hogy az adott valaki nem csak sznobizmusból, magamutogatásból, dühítésből teszi azt, amit.

Ha valakinek fontos valami, akkor evvel nem villog, reklámozza, hanem együtt él vele szép csendben, békésen.

Van egy barátom, aki facebookon folyamatosan reklámozta magát, ő milyen nagy ember, mennyivel többet ér, mint mindenki más, stb.

Eredmény? Már nem a barátom, letiltottam, töröltem.

Nagyképű f..z.

Nem ilyennek ismertem meg, hanem olyannak, akivel jól el tudok beszélgetni, és egyenrangú társ.

Nem a papíroktól lesz valaki "nagy ember" lehet, valakinek ez másért nem adatott meg. Pl mert nem volt p..nája, pénzes szülője, rengeteg szabadideje.

A magamutogató emberek szenvednek amúgy a legjobban a kisebbrendűségi komplexusoktól, tapasztalat.

2016. dec. 11. 06:43
 8/8 anonim ***** válasza:
...meg pláne nem lehet egy túl értelmes ember az, aki igényli az elismeréseket folyamatosan, én annyira nem nyitott, empatikus a világra, hogy tudja, evvel csak önmagát gyűlöltei meg, pont mást fog vele kiváltani. Kissé paradox...
2016. dec. 11. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!