Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szerelem szerintetek is egy kulturalis dolog? 30/N
Szerintem kultúrális.
Az más dolog hogy különböző országokban/nemzetségekben máshogy állnak a dologhoz (pl házasságkötési szokások, márha szerelemből teszik)
Roppant egyszerű utánanézni a kérdésednek: csupán annak kell utánaolvasni visszamenőleg a történelemben, hogy a különböző kultúrákban jelen volt-e a szerelem, mint téma. Pl irodalmi művekben.
Gyanítom kb mindegyikben már egészen régen jelen volt a dolog, szóval valószínűleg nem kulturális dolog. Pláne, hogy az első, ami eszembe jut, az az ókori görögök, Platón stb.
Az más kérdés, hogy régen érdekházasságok voltak jellemzően, na ez pl kulturális dolog.
A szerelem,mint érzés pedig ösztönös, biokémiai folyamat, aminek célja, hogy ösztönözzön az utódnemzésre.
N
Szerintem nem,ez egy érzés,amit különböző hormonok játéka,illetve az ösztöneink váltanal ki belőlünk.Azt nem tudják beléd nevelni,hogy megemelkedjen a pulzusod vagy örömmel töltsön el,ha meglátsz egy bizonyos személyt.Azt sem,hogy kötődj hozzá,ez belülről jön.Akár a szapora! ;-)
Csak a párkapcsolatosdit lehet tanulni,az érzéseidet viszont megélni,éretni kell.
az, hogy vonzódsz valakihez, akivel dumálni meg sok más mindent is jó, miért lenne nevelés eredménye?
az már inkább, ha az otthoni légkör hatására mást választasz, mint akit szeretnél, vagy máshogy viselkedsz, mint ahogy természetes.
fosás közben meg senkit se kell szexinek tartani, elég általában annak látni a kedvesed.
a szerelem sehol se elvárás, míg a párkapcsolat inkább lehet az. ugyanúgy, mint a gyerek, házasság. 30 feletti vagyok, és nem szeretek a magánéletemről beszélni, mert furcsállják a legtöbben, meg úgy gondolják, hogy majd meggondolom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!