Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A plátói szerelem beteges dolog?
Az előző által írt összefüggést a szex-el kapcsolatban nem értem. Nekem is voltak plátóiak, de ilyenkor nyilván úgy is vágynál a másikra.. Kivéve persze, ha eleve aszexuális vagy, de az ettől független. Mindenki lehet plátói módon szerelmes.
Ez inkább ilyen édes keserű- legalábbis számomra.
"Az előző által írt összefüggést a szex-el kapcsolatban nem értem. Nekem is voltak plátóiak, de ilyenkor nyilván úgy is vágynál a másikra.."
az nem plátói szerelem.
Köszi a linket, érdekes, hogy van akinél nincs meg plátói szerelemnél a vágy, vonzódás a másik felé. Részemről ez ugyanis így van.
Plátói szerelmeknél fantáziáltam szexuálisan is az illetőről, mivel ugyanúgy megvan a (szexuális) vonzalom is.
Én is tudok linkelni, kicsit kifejtetteb leírást is:
A" szerelem nem nélkülözheti a szexualitást, de sokkal több és bonyolultabb annál. Az úgynevezett plátói szerelemben is megvan a szexualitás, csak párosul a lemondással megvalósulásáról. Jórészt az történik ilyenkor, hogy a fejlett és a társadalmi viszonyokat magába építő személyiség realizálja a megvalósulás nehézségeit vagy lehetetlenségét, és ezt beszámítja a vágyba"
Azért írtam, hogy az aszexuálisabb típusoknál lehet szerintem így.. De különbözőek vagyunk.
Oh, ha már ideakadtam újra, akkor bocs, de egy kis kiegészítés (okoskodás) :)
A plátói szerelem fogalma EREDETILEG valóban a Platón-hoz vezethető vissza. Tudod ez az ókorban volt, és ez akkor valóban a szex nélküli szerelmet ábrázolta/fogalmazta meg.
De most a 21.században vagyunk, nálunk mr nem azt jelenti: hanem a szimplán nem beteljesülő szerelmet ( szándékosan nem viszonzatlant írtam, ugyanis lehet az viszonzott is, ha a körülmények miatt nem teljesedhet be, vagy amikor szimplán titkon epedsz a másik után)
ÉS egészséges emberként biza a szexuális vágy is alapvető eleme a szerelemnek, bár nem ez a legfőbb és az ez érzés ennél több, de attól még szerves része normális embereknél. ;)
Ráadásul: "A legtökéletesebb szerelem tehát platóni értelemben véve plátói, ugyanis nincs köze a szexualitáshoz(azonban teljesen más értelemben nincs köze hozzá, mint ahogy a kifejezést a mindennapokban használjuk).
Az értelmezésen úgy látom az egyik válaszoló is elsiklott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!