Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a "kémia" két ember között pontosan?
Hogy két ember egymásra van hangolódva, megvan a vonzalom, az érzelmi kötődés, egymáshoz illőnek tartja magukat mindkét fél.
A lányok akkor szokták mondani, hogy "nincs meg a kémia" ha a srácnak nem sikerült érzelmi kötődést kiváltani, a lány érzelmeire hatnia, vonzalmat ébresztenie benne. És itt vonzalmilag nem is pont a külső számít leginkább, hanem hogy a srác nem tudta azokat az értékeket demonstrálni (magabiztos, laza, pimasz és vicces, megérti a nőt, apró érintések, érzelmekig hatás stb. ) amik vonzalmat ébresztenének.
Nos, én azzal próbálnám meg magyarázni, hogy milyen az, amikor NINCS meg a kémia.
Egyszer volt egy netes ismerkedésem. Nagyon jól el tudtunk beszélgetni: közös érdeklődés, értékrend, minden. Megbeszéltük, hogy találkozunk. Vakrandi volt. Most mindenki azt gondolja, hogy itt dőlt el a dolog, de nem. Pasi megjelent, külsőre is vonzónak találtam, úgyhogy ment szépen tovább a tervezett program. Udvarolt is, figyelmes volt, minden stimmelt, de a randi végére azt éreztem, hogy NEM!
Hogy miért? Mert egyszerűen a metakommunikációja taszított. A hangja, a hanghordozása, a mozdulatai, a gesztusai. Minden, ami a tudatalattira hat! Nálam EZT jelenti a kémia.
Aztán amikor a párommal randiztam, akkor nála pont ezek voltak a vonzó tényezők számomra: egy apró gesztus, egy mosoly... a gödröcskék a szája mellett, amikor nevet... ahogy kimond egy szót... ezek az apróságok azok, amikbe beleszeretünk. Megfoghatatlanok, megfogalmazhatatlanok, roppant illékonyak, hiszen tizedmásodpercnyi rezdülések, és mégis ezek számítanak leginkább.
#8: Értem, hogy mit írsz, ezek számítanak nagyon is egy randin. De ennek semmi köze nincs a kémiához, súlyos fogalomzavar.
A "nem működik a kémia", azt arra szokták mondani, amikor szimpatikus meg kedves, jófej, de nem szexelne vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!