Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hajléktalanok több mint 90%-a férfi.
A nehéz és/vagy veszélyes fizikai munkát végzők 90%-a férfi.
Az egyetemeken a hallgatók 60%-a nő.
Váláskor ha a férfi akarja a gyerekeket, akkor is 99% hogy a nő kapja meg.
Egy nő (még az átlagos is, csak a lényeg hogy ne legyen tényleg túl dagadt és túl csúnya), ha szexhez akar jutni, akkor ha tényleg akarná, néhány órán belül szexelne.
Ugyanazon bűnök elkövetéséért a nőket kevesebb börtönbüntetésre ítélik átlagban. (Erről vannak statisztikák)
A nő szülhet gyereket, a férfi nem. (Én ezt az előnyök közé sorolom, mert ez a világ egyik legcsodálatosabb dolga.)
Még annyi, hogy nyilvánvalóan fordítva is fel lehetne sorolni a dolgokat. Ugyanis mondok egy nagy titkot: Bizonyos dolgokban a nőknek jobb, másban meg a férfiaknak. Csak a rinyálók mindig azt emlegetik, ami rossz a nőknek, azt meg sosem hogy más dolgokban meg a nőknek jobb. Így kiegyenlítődnek a dolgok és azt semmiképp sem mondanám, hogy nőnek lenni rossz.
Én nagyon szeretek nő lenni, szerettem az lenni öt évvel ezelőtt is, és valószínűleg öt év múlva is nagyon boldog leszek a magam nőiségével :D
De hogy megéri-e...??? Ezt a kérdést nem igazán tudom értelmezni. Hogyhogy megéri? Milyen értelemben? Mihez viszonyítva? Van ennek a kérdésnek egyáltalán létjogosultsága?
Nem érzem azt, hogy bármilyen formában is kivételezett lennék a hasonló képességű, korú, közegű férfiakhoz képest. Nem érzem azt, hogy kevesebbet keresnék vagy hogy annyival rosszabb lenne nekem, mert havonta egyszer vérzek. Nem érzem azt sem, hogy a férfiakkal szemben bármiben is előnyből indulok (férjes asszonyként a párválasztás/szexuális örömök keresése számomra ugyebár már nem számítanak előnynek), nem érzem, hogy sokkal elnézőbbek lennének velem szemben. Lehet, hogy csak én mozgok túl jó körökben, de én teljesen az emancipáció fényében élem a mindennapjaim, annak minden előnyével és hátrányával szemben.
Persze, még mindig nem tudjuk felülírni a biológiát, így szülni szükségszerűen én fogok, ahogy a babával az első fél évet is én töltöm otthon, de utána a férjem marad otthon a gyerekkel, amíg bölcsibe nem megy, és addig is közösen csinálunk mindent, amit csak lehet. Abból a szempontból, hogy erre lehetőség adódik és egyre több az erre nyitott, ebben a szellemben nevelkedett férfi, így azt mondom, megéri ma nőnek lenni. 200 évvel ezelőtt talán nem ezt mondtam volna, de bizonyára annak az életnek is meglehetett a maga öröme, ezt nem tudhatom. Ma mindenesetre nagyon örülök magamnak :D
Miért van hogy a nők tovább élnek, mégis ők mehetnek korábban nyugdíjba? Nem úgy lenne az egyenlő, ha a férfiak és a nők is (számított életkor alapján) egyenlő időt tölthetnének nyugdíjban? Nem is az, hogy a nők tovább élnek (oké, a biológiát nem lehet megváltoztatni) és akkor a férfiakat kicsit küldjük korábban nyugdíjba a nőktől, hogy mindkét nem tagjai kb egyforma hosszú ideig élvezhessék a nyugdíjas kort, de még a férfiak tovább is dolgozhatnak, pedig ők halnak meg előbb.
Ez egyenlőség? Ezért rossz 2016-ban nőnek lenni?
Ez sem egy kis apróság, csak kihagytam a 11-es válaszomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!