Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Autista a közel 30 éves barátom, szerintetek működhet hosszútávon?
Az autizmus egy spektrumzavar. Iszonyatos eltérések lehetnek két autista között, gyakorlatilag nincs két teljesen egyforma.
Nagyon úgy tűnik, hogy a barátod magasan funkcionál, tehát ha megérted és elfogadod őt, akkor szerintem igen, működhet.
Ahogy az első írta: ez egy nagyon széles spektrum, és minden auti más, személyiségben, szocializáltságban, stb.
Mindenesetre javaslom, hogy olvass utána az autizmusnak (Aspergernek, mert itt valószínűleg erről az altípusról lehet szó), hogy jobban megértsd. Én a magam részéről nagyon jól kijövök autistákkal, sokkal jobban, mint a neurotipikusokkal.
Aranyosak vagytok!Igen, jól érzem vele magam! Ami biztos, hogy nem lesz egyszerű, úgy érzem én vagyok az érettebb a kapcsolatban, korkülönbség ide vagy oda.
Irányítani nem szeretném, csak formálni.Egy próbát megér, köszönöm a hasznos válaszokat.
Én is aspergeres vagyok.
Szerintem ez messze nem "betegség", sőt, inkább áldás, egy bizonyos perspektívából nézve. Elég valószínű, hogy a történelem és tudományok nagy alakjai közül a többség aspergeres volt.
Szóval, minden feltételezésem szerint az asperger egyáltalán nem betegség, sokkal inkább egy az európai emberre jellemző "eredeti állapot". Ezt kifejteni itt se időm, se kedvem.
Ha találnék egy megfelelő nőt, részemről egy életre működne a dolog. Eszem ágában sincs pár hónapra, vagy csak néhány évre tervezni. Az nem érdekel. A hűséget a lehető legkomolyabban veszem, és sokszor bántóan őszinte vagyok, de nyilván ezt pozitívan értékelné az, akivel lennék (és egyébként el is várom, gyűlölöm és ki nem állhatom, ha azt várják tőlem, hogy "olvassak a sorok között". Ami nincs kimondva, az nem létezik. Pont.)
A legtöbb aspergeres egyébként a MBTI teszteken INTP ( - ahogy én is), így ha nem ismered a tesztet, akkor érdemes lehet elolvasnod az INTP jellemzését, hátha találsz benne új információt. Vagy ha nem érzi tolakodásnak, akkor akár ki is töltetheted vele, elképzelhető a más típusba való tartozás, de az INTP-k között magas az aspergeresek aránya.
Szia !
Remélem még együtt vagytok.
Ha igen, akkor szerintem mindenki szívesen olvasna "helyzetjelentést" . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!