Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Autista a közel 30 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Autista a közel 30 éves barátom, szerintetek működhet hosszútávon?

Figyelt kérdés
20 vagyok.Kb. másfél hónapja ismerem.Irtó helyes srác, nagyon figyelmes, és érzem, hogy tényleg szeret és ragaszkodik hozzám.De!Vannak fura dolgai..gyakran megkérdezi ugyanazt, kicsit infantilis(gyermeteg),zavarban van társaságban, nehezen fogalmaz meg dolgokat.Egyébként van diplomája, és arról, ami őt érdekli, nagyon fanatikus módon tud beszélni.Úgy vettem észre, fejlődik mellettem, és én is általa..Ti bevállalnátok egy ilyen kapcsolatot?

2016. szept. 26. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Az autizmus egy spektrumzavar. Iszonyatos eltérések lehetnek két autista között, gyakorlatilag nincs két teljesen egyforma.

Nagyon úgy tűnik, hogy a barátod magasan funkcionál, tehát ha megérted és elfogadod őt, akkor szerintem igen, működhet.

2016. szept. 26. 13:19
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Kizárólag az számít, hogy jól érzed-e magadat vele. Ha igen, akkor vállald be, ha pedig már most zavarnak a dolgai, akkor ne.
2016. szept. 26. 13:37
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy az első írta: ez egy nagyon széles spektrum, és minden auti más, személyiségben, szocializáltságban, stb.

Mindenesetre javaslom, hogy olvass utána az autizmusnak (Aspergernek, mert itt valószínűleg erről az altípusról lehet szó), hogy jobban megértsd. Én a magam részéről nagyon jól kijövök autistákkal, sokkal jobban, mint a neurotipikusokkal.

2016. szept. 26. 13:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok!Igen, jól érzem vele magam! Ami biztos, hogy nem lesz egyszerű, úgy érzem én vagyok az érettebb a kapcsolatban, korkülönbség ide vagy oda.

Irányítani nem szeretném, csak formálni.Egy próbát megér, köszönöm a hasznos válaszokat.

2016. szept. 27. 08:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg az Adam című filmet. :)
2016. szept. 27. 20:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Vagy Forrest Gump, Esőember, Virágot Algernonnak c. filmek...egyébként utánaolvastam, és felállapítottam a diagnózist..Asperger szindrómás.
2016. szept. 28. 08:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is aspergeres vagyok.

Szerintem ez messze nem "betegség", sőt, inkább áldás, egy bizonyos perspektívából nézve. Elég valószínű, hogy a történelem és tudományok nagy alakjai közül a többség aspergeres volt.

Szóval, minden feltételezésem szerint az asperger egyáltalán nem betegség, sokkal inkább egy az európai emberre jellemző "eredeti állapot". Ezt kifejteni itt se időm, se kedvem.

Ha találnék egy megfelelő nőt, részemről egy életre működne a dolog. Eszem ágában sincs pár hónapra, vagy csak néhány évre tervezni. Az nem érdekel. A hűséget a lehető legkomolyabban veszem, és sokszor bántóan őszinte vagyok, de nyilván ezt pozitívan értékelné az, akivel lennék (és egyébként el is várom, gyűlölöm és ki nem állhatom, ha azt várják tőlem, hogy "olvassak a sorok között". Ami nincs kimondva, az nem létezik. Pont.)

A legtöbb aspergeres egyébként a MBTI teszteken INTP ( - ahogy én is), így ha nem ismered a tesztet, akkor érdemes lehet elolvasnod az INTP jellemzését, hátha találsz benne új információt. Vagy ha nem érzi tolakodásnak, akkor akár ki is töltetheted vele, elképzelhető a más típusba való tartozás, de az INTP-k között magas az aspergeresek aránya.

2016. szept. 28. 10:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha jól megvagy vele, tarts ki mellette,főleg ha csak kevés dologban kell irányítani. Sajnos jól tudom milyen gyerekes dolgaik is vannak néha, az én srácom is ilyen, helyes, kedves, jó indulatú fiú ,aki jól kommunikál, szembenéző ,szinte mindig vidám ,de nem tud magának társat találni,ha valaki tud olyan lányról,aki elfogadna egy ilyen fiút megkérem írjon nekem.
2020. jún. 5. 07:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia !

Remélem még együtt vagytok.

Ha igen, akkor szerintem mindenki szívesen olvasna "helyzetjelentést" . :)

2020. szept. 18. 00:02
 10/10 anonim ***** válasza:
nagyon tudnak szeretni.maradj vele amig tudsz
2021. aug. 28. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!