Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért érzem ezt a barátom iránt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzem ezt a barátom iránt?

Figyelt kérdés
Öt hónapja vagyunk együtt a barátommal, de a harmadik hónapnál valahogy azt éreztem, hogy nem az igazi. Néha nem volt kedvem hozzá, sem a szexhez. Kértem, hogy legyen szünet, de csak egy napig tartott, mert akkor rájöttem, hogy szeretem őt, és átsírtam az egész napot. De aztán két hét után megint ellaposodott a dolog, és azt gondoltam, hogy jobb lesz, ha szakítok. Szakítottam is vele. Én egyáltalán nem sírtam, nekem nem fájt az egész, csak az, hogy neki nagyon rosszul esett. Másfél hétig nem találkoztunk, nem nagyon tudtam róla semmit. Eszembe jutott, de ugyanakkor azon kívül, hogy nem tudtam mit csinálni egyedül, jól megvoltam nélküle. Aztán találkoztunk egy buliban, és ahogy megláttam őt, minden feljött, és újra akartam vele kezdeni. Ez egy hónapja volt nagyjából, azóta minden jó, de lehetséges, hogy már megint kezdem azt érezni, hogy elül ez a dolog. Ilyenkor próbálok arra gondolni, hogy milyen jó érzés volt újra látni őt és újrakezdeni, de nem mindig segít. Amikor összejöttünk, én az elején csak el akartam felejteni a volt barátomat. Már fél éve, hogy szakítottunk, és szeretem is a mostani barátomat, de egyáltalán nem érzem azt iránta, mint a volt barátom iránt. Nincs az, hogy mosolyogva gondolok rá, vagy hogy állandóan rá gondolok. Egyszerűen csak jó vele lenni, és jól érzem magam vele. Tudom, hogy szeretem, de azt is, hogy nem eléggé. Viszont ha most megint szakítanék, iszonyatosan bűntudatom lenne, és félek, hogy újból meggondolnám magam.

2016. aug. 27. 18:32
 1/9 A kérdező kommentje:
A buliban újra összejöttünk, ezt kihagytam.
2016. aug. 27. 18:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Az exedet szereted még. Ne játsz vele.
2016. aug. 27. 18:37
 3/9 anonim ***** válasza:
*játssz
2016. aug. 27. 18:38
 4/9 A kérdező kommentje:
De rengeteg ok van arra, hogy nem lehetek együtt a volt barátommal. Azóta nem beszéltem vele, mióta szakítottunk (nagyon csúnyán bánt velem az egész kapcsolatunk alatt), de hallottam felőle ezt-azt, hogy rólam beszélt, szóval tudom, hogy még ő is érez valamit irántam. De akkor se működne, és nem akarom eldobni a mostani barátomat.
2016. aug. 27. 18:39
 5/9 anonim ***** válasza:

A tipikus felállás.

A rosszfiú után fáj a szíved, de közben kihasználsz egy rendes fiút lelki szemetesként.

2016. aug. 27. 18:45
 6/9 Noblesse Oblige ***** válasza:

Nem tudod eldobni a mostani barátodat, mert ő nem a barátod, hanem a felmosórongyod! Ahhoz úgy kéne vele bánnod, ahogy megérdemli, és akkor beszélhetnénk szakításról.

Nem érdemled meg a fiút, mert nem tudod szeretni. Leragadtál a régi pasidnál, hiába játszod a mártírt. az eszed, felfogja, hogy nem, de szíved kétségbeesetten keres valami vigaszdíjat. Erre jó neked ez a fiú, mert hagyja magát, és te szépen el is szórakozol vele.

Abból van minden nyűgöd, hogy a régit nem heverted ki, de kell aki tutujgat téged, mert vagy nagyon sérült a büszkeséged és egy kandúrban látod a balzsamot a lelkedre, vagy eleve kapcsolatfüggő is vagy.

Ennélfogva, pont az lenne a helyes, ha kicsit magadba szállnál, a barátodat végre békén hagynád, és akkor kezdenél új kapcsolatba, ha régit kiheverted.

2016. aug. 27. 18:50
 7/9 A kérdező kommentje:
De én tényleg nem szeretném átverni őt. Nem akarom kihasználni őt, eszembe se jutott ilyesmi. És soha nem akarnék neki fájdalmat okozni. Tudom, hogy az én hibám, de nem kihasználásként jöttem össze vele, hanem hogy őt megszeressem, és elfelejtsem a volt barátomat.
2016. aug. 27. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Pedig ez kihasználas, csak nem akarod a nevén szólítani.
2016. aug. 27. 18:55
 9/9 Noblesse Oblige ***** válasza:

Ahogy az utolsó mondja: ez kihasználás, definició szerűen! Arra használod, hogy a másikat eltöröld, nem őszinte érzelmekkel léptél vele kapcsolatba, nem azért mert szereted. Gyógyírnak akartad. Ez a módszer már többször is megbukott, de te mindig újrakezded.

Erre van a mondás: "a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve"

Még az is sokkal jobb lenne, ha szánt szándékkal kihasználnád, mert akkor csak szimplán egy gonosz dög lennél... de ezzel a naivitással megspékelve, hogy te csak jót akarsz, ezzel már egyenesen fájdalmas a helyzet, mert mindenki tudja, hogy amit csinálsz az tarthatatlan, de még fel nyitni sem tudjuk a szemed, mert nem vagy tisztába, tudatába annak mit is teszel igazából!

2016. aug. 27. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!