Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki csúnya annak miért is kellene ragyogó önbizalma legyen?
Akivel így elbánt a sors, hogy még a kutyának sem kell, annak miért nem szabad magát csúnyának tartania és kimondania azt? Rögtön megvádolják az embert, hogy sajnáltatja magát? Na és? Mások is kigúnyolnak, kinevetnek, hát én nem tehetem meg ezt saját magammal?
Kongruens lenne macsó önbizalom ilyen rossz külső mellett? Nem sokkal természetesebb, illőbb egy gyenge önbizalom a rossz külső mellé?
Szergejre ne figyelj, ez csak az ő véleménye.
Engem érdekel, és sok más embert, ki hasonló cipőben jár
Engem azért - bár hála a genetikának szépnek születtem -, de foglalkoztat az a kérdés, milyen lehet annak, aki nem. Talán a szépség mellett emberséget is kaptam... őszinte legyek, erre vagyok a legbüszkébb.. Ennyit rólam.
De.. okos/intelligens ember vagy kérdező, 3s ez a lényeg. Tudd, h ki vagy! Ez minden helyzetben látszik. :) Légy büszke magadra, mert van miért! Ami még fontos, az a sokat emlegetett kisugárzás. A legfontosabb. Sokszor, bár szép vagyok, ha gondok nyomasztanak vagy lelki problémáim vannak, nem segít a szépség, még nagyobb kontraszt lesz. Belül legyél békével Önmagaddal, ez a kulcs!
Remélem megértettél és segíthettem..
Üdv: egy nem csúnya. :) :)
Én nem ismerem el, hogy genetika és családi minta. Szerintem egy 20 éves felnőtt embernek komoly _saját_ felelőssége van abban, hogy mennyi önbizalma van és milyen személyiség, hogy mit sugároz kifelé magából. Az esélytelen nyavajgás közepette mindig egyet hiányolok mindenkinél: a személyes felelősségvállalást azért, ahol épp tart. Ahogy az ember felfogja és elfogadja, hogy rajta múlik, már elindult a változás útján. Ha valaki leküzdi a saját félelmeit, gátjait, változik a személyisége is. Nézz meg egy nőt, aki leadott 70kg-t (pl. looseitlikelauren a youtubeon). Az első videón bizonytalan, halk, szőke, az utolsókon vad, hangos, élénkvörös. Mert a változással a személyiség is változik. Ha vannak félelmeid, listázd és menj szembe vele!
Vagy egy személyes példa: mindig is féltem emberek előtt beszélni. Olyan munkát vállaltam, ahol napi 4-6órában kell ezt megtennem. Már nem jelent gondot.
A külsőért és a belsőért is lehet és kell is tenni. És ez változásokat indít el az emberben!
14
Pedig igen, a genetika is nagy szerepet játszik, mégpedig azért, mert nem mindegy, milyen az agyad, idegrendszered szerkezete. Bizonyos szerkezetek kedveznek egyféle gondolkodásnak, érzelmi világnak, mások szerkezetek, pedig másnak. Nem kötelező, hogy minden esetben a szerkezetnek megfelelő legyen a szoftver, de mivel a hajlam megvan, ezért könnyebben aktiválódhat mint az a rész, amely nem annyira fejlett. Nekem a büntető rendszerem alapból aktívabb mint a jutalmazó rendszerem, ezért gyakrabban érzek negatív érzéseket mint azok akinek a jutalmazó rendszerük az erősebb.
A neveltetést mint meghatározó tényezőt csak azért említettem, mert saját tapasztalatomból kiindulva, közel 10 év kevés volt, hogy említésre méltó változásokat vigyek véghez a személyiségemben. Pedig 20 éves koromban már ráeszméltem, hogy jó lenne változni, és azóta próbálkoztam is különféle módszerekkel. Természetesen az elején lelkes voltam, mert hittem, hogy lehetséges. De aztán, ahogy teltek az évek és azt tapasztaltam, hogy alapvető érzelmi világom semmiféleképpen nem változott, még mindig gyakran érzem magam pocsékul, elhagyva, esetlennek stb, ezért arra kezdtem gondolni, hogy nem is nagyon lehetséges megváltozni GYÖKERESEN. Kisebb-nagyobb csiszolásokat persze el lehet érni a személyiségen, viszont gyökeres változást nem. Szerintem. Ezt alátámasztja az is, hogy nem is ismerek olyan embereket, akiknek gyerekkori alap személyiségüktől eltérő személyiségük lenne manapság. Persze mindenki végig megy egy érési, komolyodási fázison, de az alap az ugyanaz mindenkinek.
Ezért is nem látom, azt, hogy az én felelősségem lenne az, hogy most ilyen vagyok. Sokkal több köze van ehhez apának, anyámnak, a szerencsének, a barátoknak, környezetemnek, társadalomnak stb. mint nekem.
Jó volt a példa, a hölggyel aki leadott 70 kg-ot. Nagyon inspiráló számomra. Ufó fejre tudsz valamilyen hatásos edzésprogramot?
Vannak félelmeim, és mindet legyőztem, hidd el. Sosem menekültem el. Felültem hullámvasutakra, barangoltam erdőben egyedül, beszéltem hallgatóság előtt stb. Ezek mind félelmeim voltak, nem hátráltam ki előlük. Sajnos nem hoztak változást. Nem értem, hogy konkrétan melyik félelmeimmel kellene szembe mennem? Attól félek a leginkább, hogy egyedül maradok, hogy senki nem fog soha szeretni, nem fognak tisztelni és nem fogok haladni az életben az "adottságaim" miatt. Ezekkel, hogyan lehet szembe menni?
Nem kifogásokat akarok keresni abban amit leírsz, pusztán szeretném megérteni, hogy mégis, hogyan segíthetnék magamon. Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!