Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted a szerelemben "fontos a szenvedés"?
Mi a (pozitív) tapasztalatod ezzel? A kérdés cím arra vonatkozik, hogy sok helyen hallani ilyen "törvényszerűségeket", miszerint, ha szerelmes valaki, akkor elkell fogadja, hogy az szenvedéssel is járhat.
Bár nekem is eddig szinte csak negatív és "fájdalmas" tapasztalataim voltak a végére, mégis arra sarkall, hogy a negatív érzéseim ellenére is próbáljak minél jófejebb lenni a másikkal (a kapcsolat végén), és kevésbé "drámaira" alakítani a viszonyom vele, bár a viselkedés szintjén, ha nem is az érzelmileg.
Én azt tanultam meg, hogy ne legyek olyannal, aki fájdalmat okoz. Nyilván minden kapcsolatban vannak súrlódások, de ha ezeket sikerül megbeszélni, feloldani, akkor összességében harmonikussá válik a kapcsolat.
Az, hogy a kapcsolat szenvedéssel is járhat, számomra azt jelenti, hogy van benne kockázat: például hogy vége lesz. De ez nem gátol meg abban, hogy belevágjak és arra törekedjek, hogy jól alakuljon.
Tetszenek a válaszok:))
Beleéltem magam, konkrétan ilyen tipikus dolgokról olvastam épp, hogy "szenvedéssel jár, de megéri, stb. blablaa"
A szenvedéssel meg én is úgy vagyok, hogy az számomra a másik ember konkrét viselkedését jelenti, pl. azt, hogy van-e képe hirtelen teljesen figyelmet kívül hagyni, esetleg negatívan beszólni annak, akinek egykor még jópofizott arról, hogy "ő a mindene".
Sajnos nekem sem volt még ideális kapcsolatom (bár még keresnem kell), de felfoghatatlannak és abszurdnak tartom az ilyen kapcsolatokat, mintha az embereknek nem lenne esze arra, hogy normálisan kifejezzék magukat, ilyen felállásért nem éri meg "szenvedni".
"Az, hogy a kapcsolat szenvedéssel is járhat, számomra azt jelenti, hogy van benne kockázat: például hogy vége lesz. De ez nem gátol meg abban, hogy belevágjak és arra törekedjek, hogy jól alakuljon."
De szerintem attól még hirtelen, csak úgy a semmiből nem lehet vége:) Főleg úgy, hogy egyik nap nyálcsogatóan romantikus dolgokat mondunk, másiknak meg Hopp!
Inkább az van a dologban, hogy figyelünk a másikra épp annyira, hogy ha valami baja van a kapcsolatban, azt előre tudatosul, letisztázódik, nem hidegzuhanyként jön a vége.
# 5
Köszönöm szépen!:)
Nekem mindig azt mondták, hogyha egy kapcsolatban több rosszat kapsz a másik féltől, mint jót, akkor abból a kapcsolatból ki kell szállni, mert nem vezet semerre sem!
Egyáltalán nem fontos a szenvedés, olyannyira nem, hogyha szenvedsz, akkor az okkal van, tehát valami nem jó a kapcsolatban.
Persze kisebb súrlódások, viták vannak és lesznek is, de az még nem a szenvedés kategória.
Ez egyértelműen igaz!
Amit olvastam, az konkrétan nem a kapcsolatokra vonatkozott, hanem "a szerelemre", ami nem magáról a kötöttségről szól, hanem "titokzatos" érzésről, amit önkénytelenül érzek a másik iránt.
Nekem volt részem ilyenben, de igazság szerint mondanám, hogy nem kérek belőle:)) Voltam úgy, hogy nem értettem, miért fontos egy ember, mitől az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!