Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Honnan tudhatjuk előre, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Honnan tudhatjuk előre, hogy egy szerelemmel teli párkapcsolat egy nap azért ér véget, mert barátsággá szelídülnek az érzelmek? Milyen jelek, milyen viselkedés utal erre jó előre?

Figyelt kérdés

2016. máj. 2. 00:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Onnan, hogy már a legelején se szerelem.
2016. máj. 2. 00:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt mondod, ha már egyszer szerelem van két ember közt, esélytelen hogy barátság legyen belőle?
2016. máj. 2. 00:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Annyiféle értelmezése van a szerelemnek, hogy a kérdés szinte megválaszolhatatlan. Sokan például csak a kezdeti, rózsaszín ködös lángolás időszakát tartják szerelemnek.

Szerintem ha két ember erősen kötődik egymáshoz ÉS van köztük szexuális vonzalom, intimitás is, az egyenértékű a szerelemmel (aminek persze lehetnek fokozatai).

Ennek megfelelően: onnantól kezdve, hogy már nincs szex és/vagy már csak a megszokás, és nem a kötődés tartja össze az embereket, akkor már nem lehet szerelemről beszélni.

2016. máj. 2. 01:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Alap, hogy megszelídülnek az érzések, de a kapcsolat nem szűnik meg. Ugye 3 év után alábbhagy a lángolás, az érzelmek... de valahogy mégis megmarad egy összetartó kapocs a felek közt, ami több, mint barátság :)

Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, akkor lehet vége a kapcsolatnak szerintem.

2016. máj. 2. 01:46
 5/6 anonim ***** válasza:

ritka, amikor barátsággá szelidül egy lángoló szerelem..az evolúció nem engedi..

azt, hogy elmúlik egy lángolás, bizony észrevenni...jó előre nem utal semmi..akár egy pillanat is elég, hogy megforduljon az irányzat..

2016. máj. 2. 06:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem az a tapasztalatom, hogy aki csak várja a felemelő érzéseket, annak nem sokáig lesz benne része. A szerelemért (a fennmaradásáért) tenni is kell. Még ha nem is szeretünk valakit, de elkezdünk olyan dolgokat tenni érte, amiket egy szeretett személyért megtennénk, a tettekből fakadó pozitív érzések kialakítják a hozzájuk kapcsolódó érzetet is.

Ez olyan, mint amikor az ember - bármilyen pocsék kedve van is - elkezd mosolyogni, az agyában beindulnak a mosolyhoz köthető érzések. Így van ez a szerelemmel is. Ha valaki szerelmesként viselkedik - még akkor is, ha nem az - akkor az az agyban kiváltja a szerelem érzését.

Tény, hogy a szerelem hormonális, de a hormonháztartásra is hatással vannak a cselekedetek. Például akik gyakran megérintik egymást, azok jobban kötődnek, mert az érintés során oxitocin termelődik.

Ha én azt érzem, hogy kezd csillapodni a szerelmem, akkor elkezdek NAGYON dolgozni a kapcsolatért: olyan dolgokat teszek tudatosan, amiket szerelmesen szoktam (kedveskedek a másiknak, közös élményeket élünk át, sokszor bújunk össze). Így a szerelem nem egy stabil állapot, hanem egy hullámzó, dinamikus valami, amit folyamatosan fenn lehet tartani.

2016. máj. 2. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!