Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miből tudod biztosra, hogy szerelmes vagy valakibe? Egyáltalán mi az a szerelem?
Sztem ez mindenkinél más, de én talán úgy fogalmaznám meg hogy olyan érzés h bármikor megbízol benne és még az életed is rábíznád, és még a gondolatát sem tudnád elviselni hogy bármi történjen vele
Én talán így tudnám leírni
Ő mindent elmondott a kérdésről itt:
A földi szerelem hormonfüggő.
Az égi szerelemre pedig nincsenek szavak :)
Én egyetértek az elsővel, csak a viszonzott szerelmet tudom szerelemnek tekinteni. Nálam ugyanis ott a határ a szerelem és a vonzalom között, hogy ISMEREM a másikat. Amíg nem alkotunk egy párt, addig csak homályos elképzeléseim lehetnek, idealizálom, és az idealizált képhez vonzódom. Fiatalon ezt szerelemnek tartottam, ma már nem, hiszen azóta már volt lehetőségem megtapasztalni, hogy milyen úgy szeretni valakit, hogy tényleg ismerem a tulajdonságait, gondolkodásmódját, értékrendjét, viselkedését, különböző helyzetekben.
Így elmondhatom, hogy valóban a személyét szeretem, nem pedig a fejemben élő képhez vonzódom.
Plusz nálam a szerelemhez hozzá tartozik az intimitás, szexualitás is (anélkül inkább barátságról lenne szó).
A harmadik tényező pedig az elköteleződés: amikor tudom, hogy elvileg van nála szebb, jobb, stb., mégis a tulajdonságainak az összessége, és az együtt töltött idő, az összecsiszolódás alapján úgy érzem, hogy a világ összes férfija közül újra és újra őt választanám.
Mert a legjobbat hozzuk ki egymásból minden téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!