Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet ezt helyzetet érett felnőtt ember módjára kezelni?
Figyelt kérdés
32 éves,jelentős túlsúllyal illetve depresszióval küzdő férfi vagyok.Van egy lány ismerősöm akivel jó barátságot ápoltunk.Ebből a barátságból én nagyon sok erőt merítettem,bátorságot hogy elmenjek kezeltetni a depressziómat és erőt ahhoz hogy életmódot váltsak.Persze mint 12 éve egyedülálló magányos ember egy idő után már más szemmel néztem rá mint eddig,ezt el is mondtam neki amit ő nagyon korrektül fogadott,de végül is elutasított mert szeret valakit,sajnálatos módon ez az elutasítás és a másik sráccal folytatott viszonya okozta frusztráció után a pszichiátria kezelésem ellenére a hangulatváltozások kerekedtek felül rajtam.Ebből kifolyólag sajnos mondtam olyan dolgokat amivel megbántottam őt,és a barátságunkat veszélybe sodortam.Tisztában vagyok vele hogy ez az én felelősségem,én hibáztam.Annak idején ez a barátság jelentett nekem mindent,szeretném az általam okozott kárt helyreállítani.Újra látni akarom az arcán azt az imádni való mosolyt amikor sugárzott belőle az öröm hogy lát,hogy beszélgethetünk.Az utóbbi pár hét sajnos eléggé fagyos volt,beszélgetünk pár szót,de sajnos a közöttünk lévő feszültség tapintható,közös ismerőseinket is feltűnt már.Sajnos nem igazán tudunk leülni megbeszélni,mert ő elég nehezen viseli az ilyen "lelkizős" érzelmes beszélgetéseket,zavarba jön tőlük és nem tudja kezelni.Az elmúlt egy két napban viszont egy kicsivel vékonyodott közöttünk a fal,közös ismerősök tanácsára több teret és időt hagyok neki.Most már inkább rajta múlik az egész,én már elmondtam neki mindent amit akartam,személyesen bocsánatot kértem tőle a viselkedésemért.Ezen kívül még egy dolog van amit tehetek,de nem tudom hogyan.Ezzel kapcsolatos a kérdésem.A túlsúlyom és depresszióm miatt,nem igazán voltak barátaim,és szociális szempontból eléggé félre fejlődött a személyiségem.Nem tudom hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket.A probléma az hogy hogyan békéljek meg azzal hogy ő mást szeret,hogyan ne legyek féltékeny?Ez az árny folyamatosan rávetül a viszonyunkra de én szeretnék ezen változtatni,de nem tudom hogyan lehet az ilyen helyzeteket éretten és korrektül kezelni.Hálás vagyok neki,és nem akarom hogy ez az értékes barátság amiből ekkora erőt merítettem feledésbe merüljön.2016. márc. 18. 05:01
1/5 anonim válasza:
Ha van valami önsegítőkör a közelben, tégy vele egy próbát. A leányzóval meg beszéld meg, hogy most eltűnsz kb egy évre amíg ezt az érzést lezárod magadban. Addigis járj el barátkozni, meg próbálj hobbizni valamit . 29/f
2/5 anonim válasza:
Nagyon fontos Neked ez a lány, de sajnos csak magadat fogod tönkretenni avval, ha a közelében leszel. Fontosnak tartanám, hogy kezdj el keresgélni olyan valakit, akivel össze tudnád kötni az életed.
És nagyon fontos, hogy tényleg próbálj életmódot váltani, ha szükséges, gyógyszerekkel is, de mindenképp jó szakember segítségét kérve.
3/5 anonim válasza:
Ha szeretnéd, beszélhetünk privátban, nekem pont a túlsúlyosak, macisak jönnek be és teljesen más tulajdonságok érdekelnek, mint a külső. Ha úgy gondolod, akkor írj privátban.
4/5 anonim válasza:
Egy fontos kérdés: hogyan kezelteted a depressziódat? Terápiára jársz? Mert ha igen, akkor járj csak tovább, beszéld át ezt az egész helyzetet a terapeutáddal és szépen rendeződni fog magától idővel. A terápia ugyanis erről szól, hogy megtanít kezelni a különböző helyzeteket, kapcsolatokat.
Ha viszont eddig nem terápiával kezelted a depressziód és a személyiséged torzulásait, akkor a legfőbb ideje elkezdeni.
5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek szeretném megköszönni aki időt szakított arra hogy válaszoljon!
2016. márc. 19. 07:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!