Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Amikor már dolgozni kell a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amikor már dolgozni kell a kapcsolaton, veszekedések vannak, az még mindig jo vagy egy állomás a vég előtt?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy a vég csak évek mulva lesz, vagy nem is lesz vége, csak maradunk a langyos vizben, de sztem akkor már nem ugyanaz, mint az elején és nem is lesz többet olyan.

A dolgozni kell rajta alatt azt értem, amikor már nem természetesen és tiszta szivből jönnek ezek a dolgok, hanem tudatosan. Miért jo ebben élni ?

2016. márc. 17. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó. Ha már veszekedések vannak és nem csak 1-1 apróbb néhanapján, az már a vég.
2016. márc. 17. 22:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez maga a kapcsolat, kedves barátom.
2016. márc. 17. 22:30
 3/9 anonim ***** válasza:
A vita a kapcsolat immanens része. Mondjuk ha naponta van, meg minden szaron, akkor az már jó eséllyel halott dolog.
2016. márc. 17. 22:32
 4/9 Noblesse Oblige ***** válasza:

Az emberi kapcsolatok nem standard dolgok. Van kialakulása, kiteljesedése, passzív időszaka és lehet bukása, szakadása is. Ez nemcsak a szerelemre hanem minden emberi kapcsolatra érvényes.

Ott van pl. a szüleim. Szerettem apámat kiskoromban, mégis kilépett az életünkből. Most, hogy felnőttként újra beszélő viszonyba kerültünk érzem azt, hogy soha nem lesz olyan igazi apa-lánya kapcsolat közöttünk, mint lehetett volna ha az életem marad.

Egy kapcsolatot ápolni kell. Lehet rossz vagy jó időszak, ha a szeretet adott két fél között, akkor elbírja az élet viszontagságait és az éveket is.

Tehát önmagában sem a veszekdés, sem a kapcsolaton való dolgozás nem jelenti feltétlen a kapcsolat végét. Az utóbbi alap, hogy folyton ápolni kell, csak míg szerelmes az ember fel sem tűnik neki mi-mindent meg nem tesz a másikért, a lila köd után pedig a legtöbben attól ijednek meg, hogy nincs az a mámorító érzés már, és akkor már ugyanúgy dolgozni kell a közös boldogságért, mint bármely más emberi kapcsolatnál.

2016. márc. 17. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha sikeresen dolgoznak rajta akkor akár még reneszánszát is élheti a kapcsolat. Bármi lehet.
2016. márc. 17. 22:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Ilyen akkor van,ha lecsengett a rózsaszín ködös időszak,és már látják a felek egymás hibáit.Ha azzal együtt elfogadják egymást,összecsiszolódnak,ha nem,akkor szakítás a vége.

Ilyen egyszerű.

2016. márc. 18. 05:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Nagyon ritka az olyan kapcsolat, ahol ne lennének veszekedések, olyan pedig nincs, amin ne kéne dolgozni. A kérdés, hogy a felek hogyan reagálnak erre. Van aki elfogadja, hogy a kapcsolatok így működnek, és nem problémaként fogja fel, mások meg csak lassan tanulják meg.
2016. márc. 18. 05:58
 8/9 anonim ***** válasza:

>Amikor már dolgozni kell a kapcsolaton

Az első pillanattól dolgozni kell rajta. Pont azért, hogy a problémák előjöjjenek és gyorsan meg lehessen oldani őket. Ha a kezdeti rózsás időszakban nem dolgoztok a problémákon, elleplezitek, elnapoljátok őket, akkor később visszaütnek, amikor már jóval nehezebb változtatni.

Én legalábbis így csinálom, a kezdetektől fogva nyíltan és folyamatosan dolgozunk azon, hogy ki is tartson a kapcsolat.

2016. márc. 18. 11:38
 9/9 anonim ***** válasza:

A kapcsolaton TUDATOSAN dolgozni kell, már az első perctől, ahogy előttem is írták.

Az, hogy vannak konfliktusok, nézeteltérések, az természetes, az viszont már igenis gond, ha abból veszekedés lesz. Akkor a két fél konfliktuskezelési stratégiáival van gond, azon kell dolgozni. Ezek a problémák ugyanis bármelyik kapcsolatban ugyanúgy elő tudnak jönni.

A párommal a kezdetektől jelezzük egymásnak, ha valami rosszul esik, másképp gondoljuk, mások az elképzeléseink. Ebben ritkán van indulat, mert ha az első problémánál szóvá teszek valamit, akkor nem alakul ki bennem az adott dologgal kapcsolatban igazán düh a másik iránt. A veszekedések inkább arról szólnak, hogy nem a valódi problémáról beszélünk, vagy hosszabb ideig elfojtjuk, és egyszerre tör fel.

Ha még idejekorán jelezzük a problémát, és mindketten éretten tudjuk kezelni a konfliktusokat, akkor nem lesz belőle veszekedés, csak kisebb vita, vagy egyszerűen csak megbeszéljük.

A konfliktuskezelési stratégiákon azért is érdemes dolgozni, mert egy idő után már készségszinten is megy, és akkor már nem kell olyan tudatosan dolgozni rajta. És ennek MINDEN emberi kapcsolatunkban hasznát vesszük, nem csak a párkapcsolatban.

2016. márc. 18. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!