Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Ti a párom helyében mit tennétek?
20 évesek vagyunk a párommal, és az első babánkat várjuk. 3 éve vagyunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, és sokat beszéltünk a házasságról, eljegyzésről is. Azt mondta a párom, hogy én leszek az első, akinek megkérik a kezét az ismeretségi körömből. Ez nagyon jól esett, mert nekem nagyon fontos lenne, hogy legalább jegyesek legyünk, mire a baba megszületik. Ezt ő is tudja, hogy nagyon fontos nekem.
Már több ismerősöm is (4 lány + egy fiú ismerősöm pár napon belül tervezi megkérni a barátnője kezét) el lett jegyezve. Ők is korunkbeliek.
Az összeköltözés is terveben van, nemrég már majdnem sikerült is, csak valaki jól átvágott minket. De a következő 1-1,5 évben össze is fogunk tudni költözni.
A kérdésem az lenne, hogy ti ebben a helyzetben megkértétek volna már a barátnőtök kezét?
Szeretem a párom, és tudom hogy ő is ugyan annyira szeret engem, nagyon jó a kapcsolatunk. Mégis úgy érzem, hogy nem akarja megkérni a kezem, pedig sokat beszéltünk erről, és ő is tudja, hogy nem bánom, ha pár év eltelik, mire összeházasodunk.
Csak úgy érzem, hogy ezzel kimutathatnánk, hogy ez mennyivel komolyabb kapcsolat, mintha csak annyi lenne, hogy "3 éve járunk".
Szerintetek?
20N
Oh drága naiv gyermekem! Attól még, hogy elkezdtél dolgozni, és gyermeket vállaltatok úgy véled az itteniek véleménye eltörpül hatalmas élettapasztalatod mellett?
A kapcsolatod rengeteg szempontból rizikós. Nem halálra ítélt, ne érts félre, de nem látod azt, amit mondjuk én, hogy olyan fiúnak szülni, aki még jóformán gyerek, nem biztos, hogy kifizetődő. Persze, hogy nem menekült el hanyat homlok a gyerek elől, hisz nem is fog vele élni, és a napi teendőkért nem ő lesz a felelős. De ha még most lelkes is, ki tudja mi lesz vele 25 éves korában, vagy veled, amikor rájössz, hogy talán mégis kellett volna egyetemre menni, mert anélkül igen csak nehéz jól boldogulni, még nagy városban is...
Egy felnőtt élet összes terhét vettétek a nyakatokba, akkor amikor még tapasztalatot kéne gyűjteni, és te egy formális ígéret miatt aggódsz, pedig szerintem sokkal aggasztóbb akadályok jönnek, amikre még nem biztos, hogy felkészültél, de gőgös naivitásodban meglátni sem akarod ezt az igazságot.
46F, két gyermek apja, és 17 éve házas
Sajnálom, hogy alig néhányan válaszoltatok a kérdésemre az eljegyzésről. Az az, ami igazán érdekelt volna. De ha ennyire érdekel titeket, nem minimálbérre voltam bejelentve, csak GYED-em 110 ezer lesz, ehhez jön még a párom keresete (változó mennyi). És ebből csak a babára kell költenünk, mert a lakhatás meg van oldva (200 nm-es lakás, és a felső szint csak a miénk lesz). A párom is nagyon szeret engem, és a babánkat is.
Az eljegyzés nekem nem csak egy formalitás, és ezt a párom is tudja.
A kérdésemre alig kaptam választ, de annak aki válaszolt rendesen köszönöm.
De sok okos van itt, akik állandóan csak lehúzzák a másikat a mélybe.
Mi van akkor, ha 20 évesen terhes? Anyátok hány évesen volt veletek terhes, vagy a tesóitokkal?
Régen is feltudtak nevelni mindenkit, neki miért ne menne?
És, ha boldogok és komolyan gondolják? Mit tudtok ti más anyagi és családi helyzetéről?
Búújjatok el, és szégyeljétek magatokat.
Bezzeg, ha elakarná vetetni, akkor azt írnátok neki, hogy gyilkos. Pff.
Boldog babavárást kérdező! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!