Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Ti a párom helyében mit tennétek?
20 évesek vagyunk a párommal, és az első babánkat várjuk. 3 éve vagyunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, és sokat beszéltünk a házasságról, eljegyzésről is. Azt mondta a párom, hogy én leszek az első, akinek megkérik a kezét az ismeretségi körömből. Ez nagyon jól esett, mert nekem nagyon fontos lenne, hogy legalább jegyesek legyünk, mire a baba megszületik. Ezt ő is tudja, hogy nagyon fontos nekem.
Már több ismerősöm is (4 lány + egy fiú ismerősöm pár napon belül tervezi megkérni a barátnője kezét) el lett jegyezve. Ők is korunkbeliek.
Az összeköltözés is terveben van, nemrég már majdnem sikerült is, csak valaki jól átvágott minket. De a következő 1-1,5 évben össze is fogunk tudni költözni.
A kérdésem az lenne, hogy ti ebben a helyzetben megkértétek volna már a barátnőtök kezét?
Szeretem a párom, és tudom hogy ő is ugyan annyira szeret engem, nagyon jó a kapcsolatunk. Mégis úgy érzem, hogy nem akarja megkérni a kezem, pedig sokat beszéltünk erről, és ő is tudja, hogy nem bánom, ha pár év eltelik, mire összeházasodunk.
Csak úgy érzem, hogy ezzel kimutathatnánk, hogy ez mennyivel komolyabb kapcsolat, mintha csak annyi lenne, hogy "3 éve járunk".
Szerintetek?
20N
Mi lesz más, ha megkéri a kezed? Más színű lesz az ég?
Nem éltek együtt és már gyereketek lesz? Miért szülsz más nyakára? Hogy fogja apuci kivenni részét a gyereknevelésből? Ez az egész úgy döglött, ahogy van.
29N
Férfiak véleményét kérdeztem. És ha tudni akarod, nem más nyakára szülök, a saját keresetünkből és a GYED-emből élünk majd. Csak mert irigy vagy, hogy másnak fiatalon is szuper családja van, nem kell ilyen keserűnek és irigynek lenned :)
És nem, nyilván nem fog változni semmi a kapcsolatunkban, de nekem ez akkor is fontos. Ha neked nem, akkor örülj neki, hogy nem kéri meg senki a kezed :)
eleve el lennél jegyezve, ha már a babánkat várnánk.
amúgy igen, ha tudom, hogy neked ennyire fontos.
Hát babám ez jó nagy felelőtlenség volt! A keresetedről annyit, hogy míg gyesen leszel nem kapod, és maga a gyes és a gyed is baromira kevés, kivéve ha jóval magasabb bérrel voltál bejelentve a munkahelyeden, mint a minimálbér...ja és meg kell lennie az 1 éves, folyamatos munkaviszonynak is, hogy megkapd a pénzt!
És ha már a keresetnél tartunk, miért csak a tiédről esett szó? A párod mit csinál?
Nem akarlak elkeseríteni, de kívülállóként azt látom, hogy te nagyon, de nagyon szerelmes vagy...a párodat nem tudom megítélni, bár az tény, hogy mióta kiderült a terhességed még nem szaladt megkérni a kezed...
Nem mernék sokat tenni arra, hogy ti még évek múlva együtt lesztek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!