Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Férfiak! Ti a párom helyében...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Ti a párom helyében mit tennétek?

Figyelt kérdés

20 évesek vagyunk a párommal, és az első babánkat várjuk. 3 éve vagyunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, és sokat beszéltünk a házasságról, eljegyzésről is. Azt mondta a párom, hogy én leszek az első, akinek megkérik a kezét az ismeretségi körömből. Ez nagyon jól esett, mert nekem nagyon fontos lenne, hogy legalább jegyesek legyünk, mire a baba megszületik. Ezt ő is tudja, hogy nagyon fontos nekem.

Már több ismerősöm is (4 lány + egy fiú ismerősöm pár napon belül tervezi megkérni a barátnője kezét) el lett jegyezve. Ők is korunkbeliek.

Az összeköltözés is terveben van, nemrég már majdnem sikerült is, csak valaki jól átvágott minket. De a következő 1-1,5 évben össze is fogunk tudni költözni.

A kérdésem az lenne, hogy ti ebben a helyzetben megkértétek volna már a barátnőtök kezét?

Szeretem a párom, és tudom hogy ő is ugyan annyira szeret engem, nagyon jó a kapcsolatunk. Mégis úgy érzem, hogy nem akarja megkérni a kezem, pedig sokat beszéltünk erről, és ő is tudja, hogy nem bánom, ha pár év eltelik, mire összeházasodunk.

Csak úgy érzem, hogy ezzel kimutathatnánk, hogy ez mennyivel komolyabb kapcsolat, mintha csak annyi lenne, hogy "3 éve járunk".

Szerintetek?

20N

2016. febr. 17. 17:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Mi lesz más, ha megkéri a kezed? Más színű lesz az ég?

Nem éltek együtt és már gyereketek lesz? Miért szülsz más nyakára? Hogy fogja apuci kivenni részét a gyereknevelésből? Ez az egész úgy döglött, ahogy van.

29N

2016. febr. 17. 17:09
 2/13 A kérdező kommentje:

Férfiak véleményét kérdeztem. És ha tudni akarod, nem más nyakára szülök, a saját keresetünkből és a GYED-emből élünk majd. Csak mert irigy vagy, hogy másnak fiatalon is szuper családja van, nem kell ilyen keserűnek és irigynek lenned :)

És nem, nyilván nem fog változni semmi a kapcsolatunkban, de nekem ez akkor is fontos. Ha neked nem, akkor örülj neki, hogy nem kéri meg senki a kezed :)

2016. febr. 17. 17:15
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Adott esetben nem az eljegyzés izgatna, hanem az összeköltözés, hogy még a baba születése előtt össze tudjunk csiszolódni. Az eljegyzésen semmi nem múlik, az együttélésen annál inkább!
2016. febr. 17. 17:19
 4/13 A kérdező kommentje:
Az összeköltözést sajnos jogi dolgok miatt (bíróság) el kell halasztani. De amikor annak vége akkor költözhetünk.
2016. febr. 17. 17:22
 5/13 anonim ***** válasza:
48%
Én a párod helyében eleve nem ejtettelek volna teherbe(óvszer az alap), ebben a korban még nem hiányzik egy gyerek, házasság meg pláne nem. Előbb egyetemet végzek, egzisztenciát teremtek magamnak, és jól kiélem magam. Aztán talán majd 30 éves korom környékén elgondolkozom ezen. A házasság és a gyereknevelés komoly felelősséggel jár, és persze rengeteg energiát, időt, odafigyelést igényel. A mai 20 éves fiúk, ha teherbe ejtenék a barátnőjüket 80%-ban nyúlcipőt vennének, úgyhogy örülj neki, hogy a barátod egyáltalán még veled van, egyenlőre még ne akard a házasság terhét is rákényszeríteni.
2016. febr. 17. 17:25
 6/13 anonim ***** válasza:

eleve el lennél jegyezve, ha már a babánkat várnánk.

amúgy igen, ha tudom, hogy neked ennyire fontos.

2016. febr. 17. 17:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Több ismerősöm is van, akik fiatalon lettek szülők, és a 3-ból csak egyet hagyott ott a párja, de ott még nagyobb gáz dolgok is kiderültek. És nem egyedül voltam, amikor a babánk létre jött, nem hiszem, hogy "hálásnak kéne lennem" amiért felelősséget vállal (mint én). Ez az alap. Egyikünk se jár egyetemre, dolgozunk mindketten.
2016. febr. 17. 17:29
 8/13 anonim ***** válasza:
Bár idősebbek vagyunk, valamilyen szinten hasonló helyzetben, mert mi sem éltünk együtt, mikor összejött a baba, házasok sem vagyunk (eljegyezve sem). És nálunk is vannak akadályai az összeköltözésnek, de a párom el nem tudná képzelni, hogy ne legyen mellettünk, mikor a gyermekünk megszületik, így minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a közös lakhatás feltételeit megteremtsük. Minden más huszadrangú ehhez képest. Én nem is vállaltam volna úgy a babát, hogy kvázi egyedülálló anyaként kell nevelnem, és a párom sem tudná elfogadni ezt a helyzetet.
2016. febr. 17. 17:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát babám ez jó nagy felelőtlenség volt! A keresetedről annyit, hogy míg gyesen leszel nem kapod, és maga a gyes és a gyed is baromira kevés, kivéve ha jóval magasabb bérrel voltál bejelentve a munkahelyeden, mint a minimálbér...ja és meg kell lennie az 1 éves, folyamatos munkaviszonynak is, hogy megkapd a pénzt!

És ha már a keresetnél tartunk, miért csak a tiédről esett szó? A párod mit csinál?

Nem akarlak elkeseríteni, de kívülállóként azt látom, hogy te nagyon, de nagyon szerelmes vagy...a párodat nem tudom megítélni, bár az tény, hogy mióta kiderült a terhességed még nem szaladt megkérni a kezed...

Nem mernék sokat tenni arra, hogy ti még évek múlva együtt lesztek...

2016. febr. 17. 17:43
 10/13 PearlDiver ***** válasza:
Ez egy fifti-fifti szituáció. Mindketten meg kell hogy értsétek egymás legmélyebb motivációit, és nem kierőszakolni semmit (még közvetve semm). Neked azt tudom tanácsolni, hogy légy türelemmel, mert a kényszerházasság sosem jó - de persze azért ne fojtsd magadba hogy várod.
2016. febr. 17. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!