Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondja mindenki, hogy pokol lesz az életem? Ti mit gondoltok erről?
Gondolom a sztereotípiák miatt, miszerint: a törökök 6-7 gyereket akarnak, amit a nőre hagynak és közben meg elhanyagolják az asszonyt, tehát nem olyan náluk egy házasság, mint amit a nyugati népek szeretnének. Neked nem lehet szavad a házban, az van amit a férj akar, az a dolgod, hogy a gyereket neveld és kussolj.
De ez mint mondtam sztereotípia. Te ismered a pasidat.
Óó szia! Dejó :) én se találkoztam még magyar lánnyal akinek török fiúja van :) egy nyaraláson ismerkedtünk meg, aztán facebookon tartottuk a kapcsolatot, és egyre többször találkozgattunk. Most meg már szinte nem lehet minket szétválasztani.
Sokan ellenezték a dolgot, de mondták már azt is, hogy szerintük nincs külömbség magyar és török férfi között. Hát nemtudom, szerintem van. Még a legelején emlékszem mennyire tudott udvarolni. Még a csillagokat is lehozta volta nekem. Aztán egyre komolyabb lett a kapcsolatunk, és vele együtt s párom is megkomolyodott.
Egyre mélyebb lett a kapcsolatunk, sokat mesélt a családjáról, hogy nála a család szent és sérthetetlen, de mégis nagyon rossz a kapcsolata a tesójával és hogy ez mennyire bántja. És tényeg. Annyira más, ahogy egymáshoz viszonyulnak a családtagok. Nálunk a gyerek simán ordibál a szülővel, náluk meg szerintem lehetetlen, annyira tiszteli a szüleit. És engem is. Furának fog tűnni, de nekem esküszöm fura volt, hogy mennyire figyelmes. Fáztam, simán levette a kabátját, szó nélkül odaadta. Kinyitja előttem az ajtót és ilyen apróságok, amik nálunk nem jellemzőek. Legalábbis én nem sokszor tapasztaltam. De tisztelet a kivételnek.
Ha vitatkozunk néha elkapja a méreg és kiabál de kb azonnal bocsánatot kér.
A kémia működik köztünk, (nagyon is.. Khm) :-D :-D mégis valahogy a szüleim nem akarják elfogadni.
És látom, hogy ez neki is rosszul esik.
Szia, megint én:) Hány évesek vagytok ti egyébként? Jó hallani, hogy nyaralásos sztoriból lett akkor komolyabb, mert annyi lányt hallok, akik ezzel befürödtek (mondjuk, ők főleg oroszok voltak, nekik meg azért arrafelé rendesen hírük van, de szerintem erről már hallottál:D). És hogyan tudtok találkozni? Milyen időközönként tudjátok megoldani? Ja,és persze mióta vagytok együtt? :) Bocsi, hogy ilyen kis érdeklődő vagyok, csak nagyon kellemes meglepetésként ért ma a kérdésed:) Üsküdar egyébként gyönyörű része Isztambulnak, nagyon imádom! Főleg onnan átnézni az európai oldalra, gyönyörű :) Az én párom is Isztambulban él egyébként, de ő Besiktasban :). Török nyelvvel hogy állsz? :D.
Egyébként ez a családos és udvariasság dolog nagyon igaz! Nekem nem ő az első török párom (nagyon sokat voltam Isztambulban tavaly ezért is alakult ez így), de mindegyikre igazak voltak ezek a dolgok, persze tisztelet a kivételnek, de ezerszer jobban neveltek, mint itt sok férfi, még a fiatalabb generáció is. És ehhez semmi köze nincs az Iszlámnak vagy akárminek. Náluk ez a norma, és kész.
Negatívabb téma: szüleid miket mondanak? Vagy hogyan kezdődött náluk ez az egész negatív reakció meg minden?
Ő 29 éves én 25 :)19 évesen ismerkedtem meg vele. Rá 1 évre találkoztunk újra, és aztán egyre többször. először nehéz volt megszokni az ide-oda utazgatást de kb hónaponként tudtunk találkozni. Mostmár nincs ezzel gond mert vett egy 2 szobás lakást Üsküdarba, és már 1 éve itt lakom nála. A török nyelv, nekem pokolian nehezen ment, de mostmár jól haladok. Angolul beszéltünk amúgy, de aztán elkezdtük a törököt tanulni. Elég nehéz volt, mert volt hogy nem tudta annyira jól elmagyarázni angolul :D de belejöttem. Mostmár el tudok beszélgetni a szüleivel.. (Kisebb bakikkal) de nem zavarja őket. Szerencsére nagyon megkedveltek a szülei, az apukája rajong értem. Áldott jó emberkék. Nagyon megszerettem őket.
Na és hát az én szüleim. Amikor hazajöttem a nyaralásról elmondtam anyukámnak, hogy találkoztam egy helyes török férfival, ( ezt csak úgy pletyizésből mondtam neki, el szoktam mondani neki ilyeneket) már ezt rosszul fogadta. Jöttek a hülye kérdések -és szerinted van ennek jövője? -kihasznál
-pokol lesz az életed. Apám azt mondta haza ne merjem hozni. Na szóval szörnyen fogadták, pedig akkor még csak ismerkedtünk. Aztán összejöttünk, találkozgattunk, anyukám szinte nem is akarta meghallani, hogy szerelmes vagyok. Nem érdekelte. Aztán bemutattam őt a szüleimnek, persze távolságtartóak voltak, de viselkedtek valamennyire. De amikor elment akkor meg lebeszélték és ez nagyon dühített!
Aztán a barátom megkérdezte, hogy mi lenne ha összeköltöznénk. Mivel nagyon szeretem, és bíztam benne, belevágtam. Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem bántam meg. Van egy családi vállalkozásuk,szóval én már úgy mentem ki, hogy biztosítva volt a munka. Szóval ezzel sem volt gondom. :)
Amúgy örülök, hogy érdeklődsz. Nem sok mindenkivel tudok erről beszélni ;)
Dehát ez tök jó, akkor régóta együtt vagytok, fix a kapcsolat, érdekesmód még nincsen minimum 20 gyermeketek, és agyon sem vert (ahogy látom, ez anyukádék látásmódja kb.), akkor tényleg nem értem, hogy mostanában mivel takaróznak, miért nem lehet elfogadni a párodat... Nálunk egyedül a nagymamám ilyen, neki minden török "lump". Jelentsen ez akármit is, és múlthét előtti héten (akkor voltam pár napra Isztambulban barátomnál) pedig biztos volt benne, hogy én meghaltam. És ugye ez is Törökország hibája, kollektíven.. :D.
Tényleg nem értem, hogy ezek után mi anyukádék baja. A költözésedre mit reagáltak? Milyen velük a kapcsolatod, mióta kint élsz?
Én is tervezem majd a kiköltözést, bár én még csak 21 vagyok, és előbb van még az egyetemem, amit be kell fejezni, utána majd kialakul úgyis:). Mondjuk, én a tartózkodási engedélytől kicsit félek, hogy nehéz-e megszerezni, mert annyi rémsztorit olvastam, meg hogy ez kell, az kell, meg amaz is... vidíts fel légyszi, hogy nem horror, hogy tudjam mire készülök két év múlva :D.
Szerencsés vagy nagyon egyébként, hogy ilyen társat találtál :). Házasság volt már vagy tervben van esetleg?
Megint sokat kérdezek :D. Bocsi:)
Hát őszinte leszek, nem volt egy leányálom a kiköltözés. Nagyon sokat kellett intézkedni. Mert ugye először a vízumot kellett megszereznem.A vízumkérelmet a Török Köztársaság budapesti nagykövetsége konzuli osztályán kell benyújtani, én munkavállalás céljából kérvényeztem, ami 1 évre szólt és 200€-t kellett érte fizetnem.
Ennek lejárta után neghosszabbítani a területileg illetékes török rendőrkapitányság külföldiekkel foglalkozó részlegén 'yabancılar subesi' és a későbbiekben a belügyminisztérium alá tartozó migrációügyi főigazgatóság helyi igazgatóságán kell kikérni. Na szóval nem egy egyszerű dolog, de sokat segített, hogy nekem már volt melóm amikor kimentem. Meg hát a barátom mindenben segített. Velem együtt intézkedett :) hát a szüleimmel tartom a kapcsolatot, de amikor felajánlottam, hogy látogassanak meg, küldök nekik repjegyet, akkor azt mondták erről ne is álmodozzak. Szóval ez engem is nagyon bánt. Szerintem sose fogják szeretni őt
:( de ez az én életem.
Hát a házassággal úgy állunk, hogy ismerkedésünk után azt mondta, én leszek a felesége, Ő biztos ebben :-D szerintem arra is sor fog kerülni :) és én boldogan igent fogok mondani :-)
21 éves vagy? :) szuper :) sok sikert az egyetemhez, és azt kívánom, hogy boldog életed legyen Törökországban a szerelmeddel! Amúgy ha van kérdésed nyugodtan kérdezz. Szivesen válaszolok ;)
Hát, a szüleidre azért nehéz szavakat találni. Sosem értettem azokat, akik ennyire mereven elzárkóznak, ráadásul úgyhogy nyitsz feléjük. Gondolhatnának arra, hogy ez Nektek hogy esik :(.
Köszönöm szépen az infókat, és a jókívánságokat! Ha felmerül valami nálam ezzel kapcsolatban mindenképp te leszel az autentikus forrás :D.
A házasságokhoz is sok jót kívánok, remélem, hamarosan meglesz az a lánykérés :). Ha jövő héten magyar szót hallok valahol biztos ez a kérdés fog beugrani :D.
Szép estét Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!