Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek a házasok hány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a házasok hány %-a hagyja el a párját, amikor másba lesz szerelmes?

Figyelt kérdés
2016. jan. 26. 18:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

15-20% Azért aki házasodik annak tudnia kellene, hogy oké, ott az új szerelem, de úgyis oda fog jutni az is mint jelenlegi házassága.

Sőt, legtöbbször inkább a tiltott gyümölcs miatti érzés az amitől szerelmesnek gondolják magukat.

2016. jan. 26. 18:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Ahol nincs gyerek, ott sokkal gyakrabban hagyják el házastársukat, mint ahol már van.
2016. jan. 26. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Azok is szétmennek ahol van gyerek csak később.
2016. jan. 26. 18:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán a negyede. Aki házas, az átélte, hogy a jelenlegi párját pontosan ugyanolyan szerelemmel szerette, mint a szeretőjét, pontosan ugyanúgy azt gondolta róla, hogy ő az egyetlen, az igazi, a legjobb, hisz azért vette el.. aztán mégis oda jutottak hogy kiszeretett belőle, megcsalja, mást szeret. Tehát a szerelem múlik, az egész életet felrúgni nem feltétlenül éri meg, mert el fog múlni az újabb partner iránt érzett égig érő szenvedély, és akkor megint válni, és megint, és újra... nem éri meg.
2016. jan. 26. 18:41
 5/8 A kérdező kommentje:

egyébként a statisztikák szerint ugy tudom, a válások felében van közös gyerek, szoval nem feltétlen hagyják el nehezebben a párjukat a gyerekesek, persze magamtol én is ezt gondolnám, meg biztos sokkal több idő (év) is kell hozzá. de elvileg fele-fele kb. az arány. akkor vajon min mehet szét a házasságok kétharmada ? az erőszak, ivás sokszor van emlitve válookként, de csak az esetek kis százalékára igaz.

most ott tartunk, hogy 100 házasságra jut 60 válás (volt, amikor 67 jutott), de ebben már az ujraházasodottak is benne vannak..

ezek szerint a másik megunása, a kapcsolat elszürkülése, a rigolyák el nem viselése lenne a legmérvadobb indok, nem pl. a harmadik személyek belépése a kapcsolatba ?

2016. jan. 26. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet meghatározni. Ráadásul szerintem, ahol az illető beleszeret másba, ott az is gond, hogy nem a megfelelő személlyel házasodott. És az ilyen házasság kezdetekor érzett "szerelem" az nem igaz szerelem, csak egy illúzió. Úgymond meggyőzi magát a személy, hogy ő lesz élete párja, közben meg lehet, valami elől menekül (pl. korábbi szerelmi csalódás), vagy szüksége van az illetőre (anyagi, családi nyomásra, vallási okból), esetleg az illető addig manipulálta, míg létrejött a házasság. Majd mikor leesik az adott személynek, hogy ő igazából nem is ezt akarta, olyankor jön az új szerelem és borul az egész...De az sem biztos, hogy igaz szerelem lesz, csak arra jó, hogy kimozdítsa a személyt a jelenlegi állapotából.

Szóval előfordul, hogy valaki azt hiszi szerelmet érez, majd kiderül, hogy nem is arról volt szó. Ebből kifolyólag inkább azt kellene megkérdezni a házasulandók hány százaléka köt szerelmet úgy, hogy igazán szerelmes (ami alatt én ezt értem: van-e kémia, külsőre az ő típusa-e az illető, mentálisan, lelkileg összeillenek-e)?

2016. jan. 26. 19:02
 7/8 anonim ***** válasza:

"ezek szerint a másik megunása, a kapcsolat elszürkülése, a rigolyák el nem viselése lenne a legmérvadobb indok, nem pl. a harmadik személyek belépése a kapcsolatba ?"

Nekem az a véleményem és tapasztalatom, hogy a harmadik személy belépése inkább okozat, mint ok.

Sokan azért nem (sem) válnak el, mert félnek attól, hogy egyedül maradnak. Ilyenkor ha befigyel egy következő párjelölt, máris könnyebben lépnek ki az egyébként is már elromlott kapcsolatból.

Másoknak meg pont az nyitja fel a szemét, hogy pl. elhidegültek a párjuktól, hogy más(ok) iránt kezd érdeklődni.

2016. jan. 26. 19:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem értem ezt a statisztika mániát. Miért számít az hogy hány százalék? Ha 51% akkor nem házasodsz, ha 49% akkor igen? Az ember nem százalék alapon működik/dönt. Ha baromi szerelmes vagy akkor mindegy hogy a házasságok 99%a válással végződik, akkor is remélni fogod hogy te az 1% leszel!
2016. febr. 2. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!