Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted hosszutávon hasznos lehet az, ha valaki fiatalon már sokat szenvedett, csalodott a szerelmben?
Szerintem pont nem, de attól is függ, hogyan állt és kezelte a dolgokat tizenévesen.
Aki pl. mindig csalódott, nem jött neki össze semmi az később még negatívabban áll az egész dologhoz.
Mint általában, itt is a középút a szerencsés, többnyire.
Közepesen erős és közepes mennyiségű szenvedés kellően tanító jellegű, de nem annyira súlyos, h összetörjön a súlya alatt az ember, és hogy begubózzon.
Más kérdés, h nincs mód válogatni, mit rak elénk az élet. De kihozni a lehető legjobbat ki lehet sok mindenből.
Aki 20 / 25 éves koráig nem szenvedett a párkapcsolatokból, szexualitásból, mert mindent tálcán tett elé az élet addig, de 25 éves kora után csalódni fog, akkor ő majd onnantól járja végig eme leckéket.
Az, hogy könnyebb-e neki, mintha tizenévesen ment volna végig ezeken a tapasztalatokon, az egyén függő. Van, akinek könnyebb, ha huszonévesen éli csak végig, és van, aki jobban bírja a gyárődést, ha hamarább esik túl a csalódásokon, és ő, talán tanulni is így tud hatékonyabban.
Ha ki tudja magát billenteni a lelki terhek alól, akkor igen. Máshogy nem.
Mindig rossz érzés ha csalódik az ember, de ha túl tette magát rajta, és fel van pallérozva, nem a múlt miatt kesereg, akkor nem roppan össze.
Én is estem pofára sokszor, megcsaltak, elutasítottak, és szexkapcsolatokba kerestem a vigaszt. Nem mertem komoly kapcsolatokba kezdeni. De visszatekintve, nem is voltam szerelmes, csak fellángolásaim voltak.
Egyszer aztán elkapott a szerelem, akkor döntöttem el, ebből a lelki sz.@rból, teher alól, ki kell lépnem. Megtörtént. Igaz, azóta sajnos szakított velem a volt párom, akit igazán szerettem, és piszkosul fájt. De a jövőbe tekintek és nem akarok megint a lelkembe zárkózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!