Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ha valaki HpV-vel fertozott,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki HpV-vel fertozott, es valakivel szexel. Az illeto biztosan elkapja a virust, vagy csak esely van ra?

Figyelt kérdés

2016. jan. 6. 23:57
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

mindenképpen elkapja, előbb vagy utóbb. :)

de nem kell tőle félni. nem nagy cucc..

2016. jan. 7. 00:03
 2/9 A kérdező kommentje:
De akkor is,ha az illetovel csak egyszer kozosult?
2016. jan. 7. 00:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es téved, igenis komolyan kell venni, nagyon sok bajt tud okozni és nem csak a nőknél.

Nem biztos, hogy azonnal kinövések jelentkeznek, de attól még lehet vírushordozó.

Itt sok mindent megtudhatsz, olvasd el:

[link]

2016. jan. 7. 00:19
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
igen elkapja ! én is elkaptam sajnos :(
2016. jan. 7. 00:21
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Én hallottam olyanról aki egyszer szexelt ilyen emberrel és nem kapta el
2016. jan. 7. 00:25
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszotokat:)
2016. jan. 7. 00:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem olyan,mint az influenza,hogy ha elkapod 1-2 nap múlva tüneteid lesznek.

Lehet tünetmentes is,főleg férfiaknál,de attól még ott van és ha nem kezelik hosszútávon sok szövődménye lehet!

2016. jan. 7. 07:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagy a kockázat, és rákot is okozhat, szóval komolyan kell venni.
2016. jan. 7. 07:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A hpv herpeszvírus. Tehát úgy működik, hogy ha fertőzött egyénnel van együtt az illető van valamennyi esélye, hogy elkapja. Ha bármilyen sérülés van, akkor nagyobb az esélye. Mivel herpeszvírus, ezért ugyanúgy működik. Szépen a bőrsejtekben (nyálkahártyában) megtelepszik és lassan elkezdi növelni a darabszámát. Mivel lassan fejlődik ki, ezért a szervezet nem tud védekezni ellene, mert nem ismeri fel a bajt, mire igen, addigra meg már mindegy.

Na mivel a sejtek működésébe szól bele, ezért van az, hogy nőknél pl. nagy százalékban okoz méhnyakrákot ha egy adott típust kap el az illető. (több típus van, van amelyik semmit nem okoz csak létezik és van asszem 18 típus, ami bizonyítottan rákot okoz és ebből 2, ami 90% fölötti eséllyel) Ezért fontos a méhnyakrákszűrés a lányoknak.

Egyébként mivel általában a nőknél okoz nagyobb problémát és nehezebben észrevehető (a pasinál azért általában elég feltűnő ha hólyagok jelenek meg. Egy nő ritkán nézegeti a hüvelyét, hogy na, hólyagos?), ezért vírusterjesztőként is "jobbak". Már egy közös törölköző, uszoda használattal összeszedhető. Tehát én minden lánynak ajánlom a hpv oltást.

Tehát esély van arra, hogy ha hpv fertőzöttel szexszelsz védekezés nélkül, akkor elkapd, elég nagy. De 100, azért nem. Viszont biztos akarsz orosz rulettezni ezzel? Az óvszer véd ellene amúgy. (már ha a külső nemiszervek nem hólyagosok. Akkor nem. Bár úgy meg ki akarna a másikkal együtt lenni?)

2016. jan. 7. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!