Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az bűn ha azzal házasodok össze, akivel elvesztettem a szüzességem?
A hetes válaszoló vagyok. Amit a tízes számú ír az teljesen igaz. Egyébként ez egy érv a felvilágosodás ellen. Ha ateista vagy, és úgy élsz erényes életet, akkor magasabb szinten állsz mint a hívő aki csak azért teszi, mert fél a büntetéstől. Az a felfogás, hogy majd úgyis meggyónja pedig teljes kiforgatása a dolognak.
Viszont ha az emberben igazán dolgozik a lelkiismeret, és tiszta szívből, őszintén megbánja a bűneit, esetleg jóvá is teszi őket, akkor Isten valóban megbocsájtja. A gyónás nem elég, ha ahhoz érzések nem társulnak.
a papa mar kijelentette hogy nem gond ha elvalnak es ujrahazasodnak az emberek. szoval ilyen alapon egyaltalan nem.
az mar mas kerdes hogy most a papa ertelemezeset kell e kovetni, vagy a 100eves, vagy 500eves, vagy az oszovetsegi biblia ertelmezest..forditasokrol nem is beszelve.
sztem kovesd a szived, Isten teremtette, azert hogy megmutassa az utat, a sok eltevelyedett kozott!
Ha jól emlékszem, a Biblia még csak ki sem mondja szó szerint a házasságot, a "házasság", azaz a "végleges párkapcsolat" nem kötődik eredetileg közvetlenül egy szertartáshoz.
Mindazonáltal a te életed a te döntésed. Gyakorlatilag elenyésző azok száma, akik a szexet a házassághoz kötik, holott amúgy hívő emberek. És ezt nagyon jól is teszik: van fogamzásgátlás, nem jelenti a szex automatikusan a terhességet is. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy olyasvalakihez kösd az életed, akivel aztán illeni fogtok egymáshoz és ebben vastagon benne van a szex is.
Tapasztald meg a szexet, találd meg, hogy mire vágysz, élvezd a testedet és majd ha valakivel a szex és minden más is klappol, akkor kösd össze vele az életedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!