Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom nagyon csúnyán beszél az anyukájával, aggódhatok emiatt?
A páromat az édesnanyja felnevelte, kitanítatta, lakást és autót vásárolt neki.Ahhoz hogy mindent (de tényleg mindent) megtudjon adni neki nagyon keményen dolgozott 40 éven keresztül, miközben a nulláról kezdte ez a szerencsétlen asszony.
Csúnyán beszél vele a párom, tiszteletlenül, sértően.
Én a szüleimtől a töredékét sem kaptam meg, de nem beszélek ilyen módon a szüleimmel. Az én szüleim sokkal lightosabb munkát végeztek.
Picit félek hogy késöbb velem is igy fog beszélni ha már lemegy a rózsaszín felhő.
Ajaj.
Nem jo ilyen pasival kezdeni.
Nekem mindig mondtak, hogy figyeljem meg, hogyan viselkedik a csaladtagjaival az adott ferfi, mert kesobb lehetseges, hogy a sajat csaladjaval, felesegevel is hasonloan fog banni.
Nekem nagyon unszimpatikus lenne , egy ilyen ember, lehet, hogy kiabrandulnek belole.
Benned sem veletlenul vetodott fel a kerdes,hogy normalis -e.
Ha valaki annyi mindent megkap mint ő és látja hogy a szülei mennyire keményen dolgoztak mindezért, nem gondolkodik picit. Igy beszélni a szüleivel.
Engem nem tanítattak, nem vásároltak lakást nekem, nem kaptam autót főleg nem egy nagyon drága újat.
Tulajdonképpen "csak" felneveltek egy átlagos magyar színten, egy átlagos állami iskolába jártam, egy kicsi panelban laktunk. Nem beszélek mégsem igy a szüleimmel..
Én egyetlen dolgot kaptam a szüleimtől: nem mondtak nemet, amikor arról volt szó, hogy egyetemre megyek. De nemet mondtak rengeteg dologra, pl. amikor érettségi előtt az osztálytársaim csinálták a jogsit, nekem csak annyit mondtak, hogy "majd a saját pénzedből". Pedig meg tudták volna tenni. Inkább féltek attól, hogy akkor oda kell adni az autót...
Ja, ha fel mertem volna emelni a hangomat, kaptam volna a pofont gondolkodás nélkül.
Ehhez képest igen, azoknak vettek a szülei drága számítógépet, akiknek csak a dolgozatot kellett begépelniük rajta. Én meg, akinek szakmája és sokat jelenthetett volna a több lehetőség, magamnak kellett plusz diákmunkával megdolgozni mindenért.
Ja, csak hogy lásd, hogy mit kapott az élettől! Egyértelműen nem becsüli amije van, nem tiszteli a másikat, és igen, veled is így fog bánni. Lehet, hogy most még nyal-fal, teszi a szépet, hogy megkapja a puncit, de amikor majd nyeregben érzi magát, akkor egyre jobban mindent természetesnek fog tekinteni, úgy fogja kezelni a dolgokat, hogy egyszerűen jár neki és ha nem kapja meg, akkor majd először jön a kiabálás, lehülyézés, lek.rv.zás, szabályok bevezetése, rendre utasítás, aztán a testi fenyítés, pofon, ököl, meg amit el bírsz képzelni.
Menekülj!
Szioka !!
Igen aggodhatsz, jol erzekeled.
Köszönöm a válaszokat!
Gyanakszom én is hogy késöbb amikor már nyeregben érzi magát hasonlóan fog viselkedni velem mint az édesanyjával. Most még fél mert bizonytalan a talaj számára, bármikor becsukhatom magam mögött az ajtót.
Jelképesen állítom ezt, nem élünk együtt.
A szüleitől gondosan távol tart, talán fél hogy ha megismerném őket megváltozna a véleményem róla is.
Hihetetlen mennyiségű pénzt áldoztak rá mégis igy az nem beszél aki nevelőszülőknél nőtt fel.
Ezen akadtam ki :
" MA nincs víz, hozzak ebédet kintről? Nem érted amit mondok? M-A-G-Y-A-R-U-L beszélek hozzád!! Én veszek magamnak,te meg azt csinálsz amit akarsz!" kinyomta a telefont.
Nem láthattad még túl sűrűn, hogy hova vezetnek ezek, és hogy mennyire csodás az ilyenekkel kialakult házasság. Pl. válás úgy, hogy akkor vagy kénytelen elszökni otthonról egyetlen kis bőrönddel, amikor épp dolgozik vagy a haverjaival a kocsmában van. Aztán teljes titkolózásban nulláról újrakezdeni egy másik városban úgy, hogy közben azon rettegsz, hogy nehogy rád találjon. Erre rámegy a fél életed, az összes barátod, az összes megtakarításod, a karriered. És ha voltak, akkor még a gyerekeiddel való kapcsolat is. A családunkban megtörtént. Megéri? Vagy jobb már most kitenni a szűrét és elfelejteni egy életre?
"...bármikor becsukhatom magam mögött az ajtót."
Tedd is meg!
Nem volt ilyenben részem még, 8-as.
Kifejtenéd bővebben!
Mit fejtsek ki jobban? A férj eljárt mindig kocsmázni, nőzni, a nőnek meg kuss volt otthon. Nem tudjuk a részleteket, de valószínűleg erőszakoskodott is, mert eléggé félt a nő. Aztán valahogy a sok év alatt eljutott oda, hogy lesz ami lesz, összepakol és eltűnik. Azt már leírtam, hogy ezt hogyan tudta megtenni. Aztán valahogy elintézték a válást, a gyerekek már mind nagykorúak voltak, maguk döntöttek arról, hogy kivel akarnak élni.
Az apa amúgy egy hasonlóan szocializálódott b. rom volt, mint a párod: ő az úr, neki mindent szabad és minden jár, az asszony meg ha nem azt csinálja, amit kell, akkor már megy a kiabálás, hogy micsoda egy h. lye k. rva.
Nehogy hozzámenj egy ilyen alakhoz! Ha meg valakivel már most úgy vagy, hogy biztos nem mész hozzá, akkor minek vele lenni?
Amúgy nagyon idegesítő ez a trágárságszűrő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!