Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tradicionális felállás (sztereotípia) a következő:
nagyon fontosak a szerepek!
A férfi az úr a háznál, övé az irányítás, férfias, nem érzelgős, szorgos,
az asszony:
alázatos, csendes, szerény, szorgos, házias, ő végzi a házimunkát, nem hivalkodó, szolíd, tűr!!
- Te apjuk! A medve rágjon meg, sosem mondod, hogy szeretsz!
- Eccő már megmondtam, majd szólok, ha változik!
Miben/miért lennének mások, mint a palócok?
Volt székely barátnőm (Pesten), de nem hiszem, hogy azért volt olyan, amilyen, mert székely volt.
Te jember!
Hát ne piszmogva dugj má!
Tedd oda rendesen!
Ne olyan lassan kicsit gyorsabban!
Te! hát told má bejjjebb!
-No asszony, mosmáááá, elég! Teba÷÷÷l vagy én?
Nagyon hazug nép, 2 nagyon fontos hazugságot terjesztenek mindenhol:
1. Ők képviselik egész Erdélyt. A valóság: Erdély 14 (!) megyéből áll, nem pedig csak kettőből, illetve ők a +12 megye többi magyar lakosságát le se izélték soha, csak a hazug marketing megy mindenhol, hogy jobban el tudják adni magukat,
2. Még nagyobb hazugság: ők beszélik a Legtisztább magyar nyelvet. Annyira elrománosított magyar nyelvet, mint náluk, még soha nem hallottál, ezt bármikot, min. 50 általuk használt kifejezéssel bizonyítani lehet,
3. + egy ráadás: amit egyik nap megígérnek, azt a másik nap 90%-ban nem fogják megcsinálni, ez férfiakra nőkre, Általánosan igaz.
Lehet, hogy vannak kivételek, de az nagyon kevés.
#5. Az első ponttal maximálisan egyetértek, a többivel már nem annyira...
Én is romániai magyar vagyok, és tény, hogy vannak románból átvett szavaink, de ez az együttéléssel jár, az emberre ráragad ha akarja ha nem. Ez persze nem azt jelenti hogy nem ismerjük az adott szó magyar változatát, szóval egyáltalán nem silányabb a "mi" magyarunk mint a "ti" magyarotok. Azzal, hogy ennyire kihangsúlyozod, hogy nem az ittenieké a legszebb magyar nyelv, azt állítod hogy a határontúli az? Nekünk azt tanították az iskolában hogy mindegyik nyelvjárásnak megvan a maga szépsége, és ez így is van. Nem kellene azon vitatkozni, hogy melyik a szebb, hiszen a magyarban az a legjobb, hogy minden magyarul beszélő egyformán megérti egymást ha akarja. Ez ugye nem mondható el a németekről, sőt még a románokról sem...
Kérdező,hogy ne legyek ennyire off: a székelyek azt állítják magukról, ők a legjobb szeretők, és bár "csak" csak egy székely barátom volt, határozottan kijelenthetem, hogy csak nagyképűség a részükről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!