Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek mi a helyes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi a helyes teendő az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne egy elég nagy problémám, ami úgy az egész életemre nézve nagyon fontos. Szívesen fogadnék tanácsokat, bár az is lehet, hogy ezt a kérdést csak azért írom, mert kikívánkozott magamból már ez a sok dolog.

Az a helyzet, hogy volt egy barátnőm 3-3,5 évig, akit nagyon szerettem, mindent imádtam benne, ő volt az első szerelmem, még az egyetemen jöttünk össze, de egyszer egy dolog miatt úgy alakult, hogy külön kellett válnunk. Azután volt kb. 1-1,5 év szünet, majd lett újra egy barátnőm kb. 2 éve, akit szintén szeretek, de nem rég rákérdezett a házasság ügyre, és azóta van a problémám. Mert akkor elkezdtem gondolkodni a dolgon, az eddigi életemen, és tényleg nagyon szeretem a mostani barátnőm, de valahogy ahogy így visszagondolok, mindig az első barátnőm jut eszembe, ő az akit legjobban szerettem egész életemben, aki még így kb. 4 év után is nagyon hiányzik. Mint mondtam, nagyon szeretem a barátnőmet, de most úgy érzem, hogy számomra mindig az első marad az igazi.

Ez nem tudom, hogy valós érzés-e, vagy csak most a házasság, a családos élettől való megrémülés, de most nagyon elbizonytalanodtam. Nem tudom, hogy így most a házasság helyes döntés lenne-e, ha aztán kiderülne, hogy mégsem a feleségem az akivel legszívesebben leélném az életem. Habár az első barátnőmmel meg már szerintem lehetetlen lenne az újrakezdés.

Ha valakinek lenne valami építő véleménye, azt örömmel fogadnám.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

28/F

2015. máj. 1. 14:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Amíg bizonytalan vagy, ne házasodj. Nekem is volt egy három éves kapcsolatom, nagyon szerettem, de amikor a házasság téma szóbakerült, mégis elbizonytalanodtam. Ha majd tényleg eljön az ideje az esküvőnek, akkor szerintem határozottan tudni fogod, mit szeretnél. :)

Az első szerelem mindig emlékezetes, főleg, ha hosszabb ideig boldogságban telt. Természetes, hogy eszedbe jut, de igazából most azt írtad, hogy vele biztos esélytelen lenne újrakezdeni. Nos, ezt én mindig is butaságnak tartottam. Főleg, ha már egy év is eltelt a szakítás óta, ami mindig okkal történik. El kell engedni, mert ha újra is kezdenétek, nagy valószínűséggel egy ideig jól működne, de aztán újra felmerülne a probléma. Örülj neki, hogy most van melletted valaki, akivel szeretitek egymást, akivel már a házasság is szóbakerült. Viszont amíg nem rendezted le magadban a múltadat, addig ne ugorj fejest a házasságba.

2015. máj. 16. 17:23
 12/12 anonim ***** válasza:

"El kell engedni, mert ha újra is kezdenétek, nagy valószínűséggel egy ideig jól működne, de aztán újra felmerülne a probléma."

Attól függ,hogy anno mi volt a probléma. Az eltelt idő és a változás teszi lehetővé az újrakezdést.

Én meg azt mondom,ha anno belenyaltál egy fagyiba,akkor azt edd is meg. Nem fogsz tőle meghalni és a másik sem.

2015. máj. 18. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!