Sétáltatásnál ha kerítésen keresztül találkozunk más kutyával, mi a helyes teendő?
Ilyenkor menj tovább, ne álljon le ilyenekkel szaglászni, mert vannak olyan gazdik, akik rossz néven veszik ezt (mármint a kerítéseb belüli kutyusok gazdija).
És ha mondjuk póráz nélkül sétáltatod a kutyád, akkor is képes átrohanni az úton más kutyához.
Viszont ha utcán találkoztok másik kutyusos gazdival, aki szintén engedi, hogy a kutyátok összeismerkedjen, akkor azt nyugodtan teheted! :)
De ha arra szeretnéd nevelni a kutyád, hogy ne legyen társasági kutya (az őrző-védőket így nevelik, ők nem olyan játékosak, az ölebeket nem -> szóval az őrző-védő meg olyan kutya, aki olyan fajta, vagy a gazdi gondolja úgy, őket nem társaságira nevelik), akkor ne engedd oda semmilyen kutyához, csak akkor, ha barátoddal/barátnőddel stb. sétáltatsz kutyát, és neki is van, akkor ketten ellehetnek, de másokkal ne.
Remélem, tudtam segíteni!
Ha van valami, írj nyugodtan, hátha tudok segíteni, (barátnőm szülei kutyasulisok, és én is be szoktam nekik segíteni sokszor). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!