Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vélemémy erről a szövegről? (saját iromány) 17/F
Csak egy picike porszem vagyok ebben a hatalmas világban,sosem leszek nagy ember,híres ember de nem is vágyom rá.Csak egyetlen dologra vágyom,hogy szeretve legyek és én viszont szeressek.Ez az élet egyetlen értelme.Az egyetlen olyan dolog amiért érdemes élni,érdemes felkelni,érdemes küzdeni,érdemes egyáltalán levegőt venni.A szeretet és igaz szerelem mindig is lesz és nem keresni kell,hanem ő keres Téged.Sokat szenvedtem míg elértem idáig ez az én kárpótlásom.Igaz szerelemből csak egyetlen egy van az életben.Becsüld meg vigyázz rá,őrizd mert ez miatt érdemes élni.
Sok fájdalom érhet még az életben,de jönnek szép idők is,remélem te mindig ott leszel velem,vigyázok a szívedre,őrizem a szemed egyetlen értem élő pillantását,azt a mosolyt amitől szívem sosem vert így.
Azt akarom hogy öregen,remegőn is fogjuk egymás kezét.A testünk megöregszik de a lelkünk bölcsebb és szebb lesz.Sosem felejtem azt a napot amikor találkoztunk,azt a pillanatot amikor leszálltál a buszról addig a pillanatig sosem láttam olyan csodát.Mikor megláttalak láttam rajtad a csalódást,és nem akarsz átverve lenni,de mellettem nem kell félned,én utolsó szusszanatomig szeretni foglak és ha arról van szó az életemet odaadnám forró vérem,hevesen dobogó szívem.
Az életem árán is megvédenélek,a karom utolsó erejével,szívem utolsó dobbanásával.Nem félek semmitől,senkitől.Te lettél a végzetem valahogy mindig tudtam hogy belépsz az életembe.
"De a szerelmet nem lehet keresni, az vagy jön, ha el van rendelve, vagy nem."
Megkérlek, vidd le a kurzort a képernyőd jobb alsó sarkába- Most helyezd rá az órára. Mit látsz? 2015...
Nehogymá' ilyen középkori elrendeltetés-dumával etesd a kérdezőt!
Igenis keresni kell. Harcolni érte. Naponta jobbnak és jobbnak lenni, hogy megkapjuk a nagy Ő-t. A sült galamb nem fog a szánkba repülni.
" igenis, a sors hoz egyet a számára. Vagy a véletlen."
Pontosan a véletlen. De azt meg ne ruházd fel semmiféle tudatos cselekedettel, vagy előre megfontolt szándékkal.
Mondok egy példát.
K.Z. megünnepeli a 39. születésnapját. A bulira meghívja H.J.-t is. H.J. kicsit többet iszik, mint amennyit bírna, és ezért másnap fejfájósan ébred. Úgy dönt, hogy szokása ellenére iszik egy kávét. Ezzel két perc hátrányba kerül, tehát később indul el, mintha nem ivott volna kávét. Ez a két perc késés azt eredményezi, hogy a sarkon összefut egy régi osztálytársával, L.B.-vel. Sietve üdvözlik egymást, és megbeszélik, hogy holnap este beülnek egy sörre. L.B. ezzel a beszélgetéssel egy percet veszít, így NEM találkozik a piros Forddal, ami egyébként majdnem elütötte volna. A piros Ford tehát késedelem nélkül megy tovább és a következő sarkon fékezésre kényszeríti É.Á. biciklist. É.Á., mivel meg kellett állnia, úgy dönt, hogy levágja a kanyart, és átmegy a gyalogösvényen, ahol találkozik H.A-val, aki 20 év múlva gyereket szül neki. Ez a gyerek 10 évvel később feldühíti L.É matektanárt, aki munka után így észre sem veszi a gyönyörűséges B.B.-t, csak megy tovább. BB ezért nem az ő felesége lesz, hanem H.G.-hez megy hozzá, és láss csodát, egy évre rá születik egy lányuk, aki 20 évvel később megszül engem. Rá 56 évvel én erre az oldalra írok választ a te felvetésedre. Délután a kérdező ezt fogja olvasni, és közben nem néz a lába elé. Ezzel T.J. baleseti sebésznek meghosszabítja az ügyeletét. A túlhajszolt és hullafáradt T.J. hazafelé tartva elalszik a volánnál, és meghal. Nem születik tehát gyereke, pusztán azért, mert valamikor baromi régen a világ másik felén K.Z. megünnepelte a 39. születésnapját.
Na ilyen nüansznyi véletlenek "irányítják" az életünket. Ennek semmi köze az előre elrendelt sorshoz.
Kérdező! Ha gyöngyöt szórsz disznók elé, számítani kell arra, hogy a gyöngyöt is a sárba tiporják és Rád is vetik magukat. De ez ne szegje kedved! :)
Nézd meg, ezt a postomat is le fogják nyomni tuttira százalékilag, de lesz*rom. Szóval, az én véleményem:
Én nem a hülye nihilista közvélemény alapján ítélem meg ezt az írást, ami csupán arról szól, hogy saját frusztrált értékválságunkat igazoljuk azzal, hogy ha más még ápol tiszta ideákat, azt leszóljuk, leközhelyezzük legicsezzük, stb. Én a szövegek mögött meglátom az embert. Ebből a szövegből látszik, hogy valódi kincset találtál és ezt próbáltad szavakba önteni. Más nem talált ilyen kincet, úgy kell neki, ne zavarjon! Nekem tetszik! Mondjuk a "kicsi pont a vagyok a nagy űrben" rész nekem is egy kicsit túlzás, de hülyeség lenne ízekre szedni ezt a szöveget csak azért, hoyg demonstráljam, én milyen okostojás szövegelemző vagyok, mert ezzel egyúttal azt is demonstrálnám, hogy nem vagyok olyan nagy szövegelemző, hoyg képes lennék a sorok mögötti fő üzenetet megérteni és annak szépségét meglátni. Egy 17 éves gyerektől ez nem álpoetikus giccs, hanem igenis egy próbálkozás arra, hogy szavakba öntsünk valóban ragyogó érzéseket. Szerintem nagyon szép, hogy így gondolod és próbálod ezt megfogalmazni - nem is rosszul. :)
Amit tanácsolnék az az, hogy a sorok mögött lévő érzést őrizd meg a maga tisztaságában, időzz ebben az érzésben, éld át telejsen, mert ez segíthet a későbbi keményebb küzdelmek során is. Mert az élet, a gyakorlat ennél keményebb. Látod, sok s*fej nek képes ezt megérteni pl. és fikáznak. Ilyen lesz a való életben is, de ne add fel. Sőt, az is lesz, hogy még valódi szerelmedet is hidegen fogják hagyni szép szavaid. Mert őt is befolyásolja ez a nihilista világ, aztán amikor meg sóhajtozik, hogy, jaj, nincs nromális férfi, aki tényleg szeret, akkor nem veszi észre, hogy őt van az orra előtt, csak ő a vak. Bizony, van ilyen, lesz is valszeg, mert ilyen a világ. De ha azok az emebrek, akik még tudják mi a szép, mi a jó, mi a tiszta, is feladnák, akkor hogyan lenne képes visszatalálni az eltévedt emebriség a széphez, jóhoz, tisztához?
Szóval, e szép érzések köré építs lelkedben egy erődöt, amivel tudsz védekezni és támadni is. Ne hagyd, hogy bedaráljon az értékvesztett világ, legyél szelíd, kitartó, erős és okos! Tanulj meg küzdeni az értékekért úgy, hoyg sosem téveszted szem elől a célt: az értékek védelmét. Úgy küzdj, hogy ne sározódj be, hogy ne az embert vágd le magad körül, hanem a rosszat vágd le az emberről! A szobrász a felesleges rétegek levágásával hozza elő a szép formát. Leplezd le a hazugságot, légy ravaszabb a ravaszaknál, és közben mégis őrizd meg az egyszerűséget! Ne legyél erőszakos, de legyen megingathatatlan erőd! A mai világban a költőknek harcosoknak is kell lenniük, de tulajdonképpen mindig is így volt... Kóbor lovagok vagyunk idegen földön...
És hidd el: az igazi szeretet erősebb az egész világnál. De ezt csak akkor tudod megőrizni, ha a gondolataidat tettekké teszed, ha úgy is élsz, ahogy gondolkodsz. Még ha nehéz is. Mert akkor erősödik meg mindez, és akkor jössz rá, hogy a szépség, amiért küzdessz, erősebb a világ csúfságánál! Sok sikert!
Küldök neked igazi irodalmat. Inkább ezt olvassátok, te is és az utolsó kommentelő is. Mert amit ide írtál, az - sajnos - giccs.
Saint-Exupéry: A kis herceg
Fekete István: Csí (megható könyv egy fecskéről)
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki (nagyon humoros, igaz, főleg nyelvi humor van benne)
Oscar Wilde: A boldog herceg
Nagyobbaknak:
Dickens: Copperfield Dávid
Dickens: Twist Olivér
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Kipling: A dzsungel könyve
Beecher Stowe: Tamás bátya kunyhója
Joy Adamson: Oroszlánhűség
Dreiser: Amerikai tragédia
Jack London: A vadon szava
Jack London: Az éneklő kutya
Jack London: A beszélő kutya
Jack London: Vaspata
Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk
Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
Mikszáth Kálmán: Noszty fiú esete Tóth Marival
Jókai Mór: Aranyember
Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem
Karinthy Frigyes: Így írtok ti
Dymphina Cusack: Ketten a halál ellen
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Eric Knight: Légy hű magadhoz
Victor Hugo: Nyomorultak
Victor Hugo: A nevető ember
Victor Hugo: Párizsi Notre Dame
Fábián Janka: Emma szerelme
Emile Zola: Nana
Emile Zola: Életöröm
Emile Zola: Egy asszony élete
Maupassant: A szép fiú
Floubert: Bováryné
Tenesee Williams: A vágy villamosa
Bernard Shaw: Warrenné mestersége
Tolsztoj: Anna Karenina
Rostand: Cyrano de Bergerac
Ifj. Dumas: Kaméliás hölgy (operában: Verdi: Traviata)
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Dosztojevszkij: Fehér éjszakák (nekem a kedvenc könyvem)
Kuncz Aladár: Fekete kolostor (!!)
Markovics Rodion: Szibériai garnizon (!!)
Filmek:
Kopár sziget,
A tanú
Déryné
Hyppolit, a lakáj (új)
Meseautó (új)
Pacsirta
Krisztina királynő (Greta Garbóval)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!