Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 éves vagyok és a szüleim nem engedik, hogy barátom legyen. Mit tegyek?
Hasonló szüleim vannak nekem is. Legalábbis, amikor a te korodban voltam, akkor az összes osztálytársam, barátnőm mind bulizni járt, koncertekre mentek el, pasiztak, satöbbi. Én meg mindeközben otthon ültem mert a szüleim nem engedtek el. Ezt én akkor sem tartottam és most sem tartom elfogadhatónak, mert oké, hogy védeni akarnak, de a teljes tiltás nem egyenlő a védelemmel. Nekem nem okozott erkölcsi problémát néha lódítani nekik. Persze, párszor lebuktam, akkor balhé volt, de az élettől eltiltani senki se tud. Most gondolj bele, egyetemre járok és összeköltöztem a barátommal, de ha hazautazok hétvégére a szüleimhez, még mindig meg van mondva, hogy éjfélnél tovább ne maradjak bulizni, legkésőbb egyre érjek haza. Azt is nagy veszekedések árán.
Itt nagyon nem tudsz mit csinálni, ha nem olyan a kapcsolatod a szüleiddel, akkor a beszéd is értelmetlen. Vagy rájuk hallgatsz és nem történik semmi, vagy kézbe veszed az irányítást, néha kicsit lódítasz, néha kicsit titkolózol, de nem teszed tönkre a nagy lehetőségeket csak mert a szüleid túlságosan féltenek. Lehet lepontozni.
Szerintem inkább próbáld megbeszélni velük. Mesélj a fiúkról, akik tetszenek, kérjél tanácsot, hogy mit hogyan érthetsz a viselkedésükből... és ha komolyabbra fordul a helyzet, hívd meg őt a szüleidhez vendégségbe.
Ha kibírja őket, akkor biztos szeret :-)
Mond meg nekik hogy van baratod es kesz
Vagy konyorogj ket hetig hogy talalkozhass az egyik baratnoddel es,menj el a fiuval, ugy sem tudjak meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!