Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Normális ez a kapcsolat? Van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális ez a kapcsolat? Van egyáltalán okom aggódni?

Figyelt kérdés

Jelenlegi barátommal majdnem fél éve járunk. Először ő gondolta komolyan, én meg nem annyira, aggódtam, mert nem akartam megbántani és kihasználni. Fél év alatt viszont oda jutottunk, hogy attól félek, már én gondolom komolyabban.

A baj az, hogy hirtelen kezdtük el, nem ismertük meg egymást eléggé, pár hét után lefeküdtünk. Alig ismerjük egymást, alapvetően kevés dolog közös bennünk, fél év után pedig már ciki feltenni az alap kérdéseket. Vonzódom hozzá, ő is hozzám, keresi a társaságom, becézget, ölelget, csókolgat nyilvánosan is, ami, gondolom, jó jel, mégis pánikolok, mint egy idióta, mert félek, hogy előbb-utóbb vége lesz, mert nem beszélünk. A "Most mire gondolsz?"-okkal meg nem akarom zaklatni. Ráadásul, azt hiszem, kezdek beleesni, de még sose mondtuk egymásnak, hogy szeretlek. Ez furcsa? Lehet jövője ennek a kapcsolatnak?

Én 21/L vagyok, ő 24/F.

2014. dec. 29. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet. De muszáj beszélnetek :) hidd el jobb lesz mindkettőnek, csak belekezdeni nehéz :)
2014. dec. 29. 20:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez így elég felszínes kapcsolat, nem akarlak megrémíteni, de pusztán testiségre nem lehet felhúzni egy tartós kapcsolatot, a testi vonzódás csak ideig-óráig elég, már az is egy kisebb csoda, hogy fél évet kihúztatok így együtt.

Amint a kapcsolatotok belefut egy nagyobb "bukkanóba" sajnos jó az esély, hogy szét is fog esni, nem akarok vészmadárkodni, de ha nem változtattok valamit nagyon gyorsan, akkor ez egy értelmetlen kapcsolat így.

Szervezned kéne néhány olyan programot, ahol elkezdhetnéd jobban megismerni.

2014. dec. 29. 21:00
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kedves Első, szeretnék én is ebben reménykedni, de tényleg nehéz belekezdeni.

Kedves Második, ez az, amitől tartok. Viszont volt, hogy részt vettem családi eseményeken, amik után mondott olyan dolgokat, amiből azt szűrtem le, hogy érzelmileg is fontos vagyok neki... Na de mennyire? És meddig? Vajon nekieshetek egy "Mit jelent számodra ez az egész kapcsolat?"-típusú kérdéssel.

2014. dec. 29. 21:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Nyilván nem kell frontálisan letámadni, de rá kell vezetni ilyen témákra is, pl. valaki más ismerősök párkapcsolata kapcsán megkérdezni, hogy mit gondol erről vagy arról. Tehát X meg Y mennyire vannak jól el egymással, vagy mióta vannak együtt stb, legyél kreatív! Ennek kapcsán rá lehet vezetni olyan témákra, hogy szerinte mi a fontos egy kapcsolatban, és onnan az "általánosból az egyedi felé haladva" -tehát tudományosan fogalmazva deduktív módszerrel fel kéne hozni a kettőtök kapcsolatát is.

Persze ezt csak úgy bedobni a semmiből nem lehet, és ami a legfontosabb csak akkor szabad próbálkozni vele, ha egyedül vagytok, lehet teljesen mást fog mondani, ha többen is vannak a közelben, nem társaságba való téma.

De óvatosan, ha rájön, hogy mire megy ki a játék, akkor "feltépi a közhelygyűjteményt" és csupa olyan dolgot fog mondani, amit valószínűleg hallani szeretnél, tehát nem kell elromantikázni a dolgot, célszerű természetesen csak úgy "épp eszembe jutott" módon felhozni a témát.

2014. dec. 29. 21:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Ilyeneket próbáltam, de mindig harapófogóval kellett kicsikarnom belőle a véleményét. Bizonyos témákra, pl. exek, pedig egyáltalán nem merek rátérni, mert nem merek rátérni, mert nem akarom, hogy féltékenynek tartson, hogy emiatt faggatózok.
2014. dec. 29. 22:13
 6/7 anonim ***** válasza:

A kapcsolatnak általában még az ismerkedési szakaszában célszerű az ilyesmiket tisztázni, persze kívülről mindenki okos, de szerintem így olyan lehet ez a kapcsolat mint egy sötét szobában megpróbálni tájékozódni, ahol nem látod, hogy mi van mögötted, se azt, hogy mi van előtted, csak tudod és érzed ahol épp most állsz. Így pedig sajnos nagyon könnyű fölbukni valamiben, ha el kell indulni valamelyik irányba. Márpedig előbb-utóbb el kell.

Persze ott van még az is, hogy lehet alapból nem az a beszélős fajta, tehát lehet nem szándékosan hallgat el dolgokat, csak általában nem egy szószátyár ember. Amúgy el tudsz vele beszélgetni hosszabb ideig kevésbé intimebb témákról?

Meg egyébként ha ennyire nem mutat érdeklődést a párkapcsolati témák felé, akkor lehet nem venné féltékenységnek ha rákérdeznél a korábbi kapcsolataira. Jó persze itt sem szabad ajtóstól rontani a házba, de valahogy fel lehetne hozni.

Egyébként nem tudom mekkora átfedés van az ismerőseitek körében, de lehet érdemes lenne a háta mögött is utánakérdezni egy-két dolognak, persze csak ha nem mered tőle személyesen.

Csak tudod, ha már fél év után nem mersz vele őszinte lenni, akkor mi lesz később? Mert valószínűleg ha ennyi idő alatt nem tudtad megtörni, nem fog jobban megnyílni soha, tehát a problémáitok idővel majd szépen mennek a szőnyeg alá, aztán majd bumm, mint egy vulkán fognak kitörni, és maga alá temetni az egész kapcsolatot.

Így ismeretlenül, mert egy párkapcsolat messze komplexebb annál, hogy a GYK-s kérdésben tényleg alaposan ki lehessen vesézni, sajnos nem látok nagyon hosszú jövőt ebben, szomorú de ez van.

Nyilván ettől még ne szakíts vele, de aminek ki kell derülnie, az inkább most derüljön ki, és most legyen vége ha más megoldás nincs, mint akkor amikor már komolyabbra fordul a dolog.

2014. dec. 29. 22:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Na igen, én sem így terveztem ezt az egészet... Először próbáltam kitalálni, hogy én mit érzek, anélkül, hogy ő rájöjjön, talán nála kevesebbet, aztán elcsúszott ez az egész. A baráti körünk teljesen különböző, az érdeklődésünk is csak kissé fedi egymást, néha elgondolkozom, hogy lyukadtunk ki egymás mellett, de azért személyesen el tudunk beszélgetni.

Köszönöm a tanácsokat, megpróbálok elég bátorságot gyűjteni, és helyretenni a dolgokat, aztán kiderül, hogy mi lesz.

2014. dec. 30. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!