Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit takar, hogy a férfi és a nő eltérően nevezi meg ugyanazt?
Megfigyeltem itt, a nők általában azt mondják, hogy KAPCSOLAT (ban vagyok).
A férfiak pedig többnyire úgy jellemzik ugynazt a helyzetet, hogy (van) BARÁTNŐM.
Hogyan gondoljátok, mi lehet ennek az oka. Légyszíves, a hsz végén jelezzétek, hogy melyik nemhez tartoztok. Köszi.
Gondolom szeretjük kifejezni, hogy a lány hozzánk tartozik, a mienk bizonyos szempontból. A nők meg, hát, nők, meg sem próbálom értelmezni.
23/F
Szerintem elég értelmetlen a "megfigyelésed", de azért leírom, nekem mi jut elsőre eszembe (szintén általánosítás következik).
A női verzióban a hangsúly azon van, hogy kellettem valakinek nőként, elkeltem, a férfi verzióban meg azon, hogy megszereztem egy jó nőt, király vagyok. :)
De ebben semmi meglepő nincs, a férfiaknál a vadászösztön nagyobb, a nőknél meg azon van a hangsúly, hogy ne maradjanak pártában, család nélkül.
Hát... én nő vagyok, mégis inkább azt mondom, hogy van barátom. Egyszerűen nem jönne a számra az, hogy kapcsolatban vagyok, valahogy nagyon nem tetszik...
Szóval azért nem lehet általánosítani ebben a kérdésben (sem).
De amúgy az is lehet, hogy ez a kérdés kor függő is...
Lehet, azért mondom így, mert fiatalabb vagyok.
24/L
A másik, hogy a nők jobban, szebben kommunikálnak (fejlettebb az ilyen irányú képességük) és találtak egy udvariasabb, alkalmasabb szót a viszony helyére.
És van még valami.
Ha egy fiú azt mondja, hogy a barátnőm, akkor az egyértelműen szerelem kategória.
Ha viszont a lány csak barát, akkor azt nem úgy mondja, hogy pl. Szilvi a barátnőm, hanem: Szilvi a barátom.
Fordított felállásban, ha a lánytól indulunk, nincs ilyen egyértelműség. Ha egy lány azt mondja, a barátom, akkor azt értheti így is, és úgy is. Viszont ha így fogalmaz: a mostani kapcsolatomban-akkor az tök egyértelmű, világos, hogy szerelmi ügy.
Egyébként a kor tényleg szerepet játszhat... úgy tűnik, inkább az érettebbek, kb. 20 után? "kapcsolatoznak".
Vélemények?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!