Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hány évesen legyen valakinek az első szerelme és a szüzesség elvesztése?
A szűzességem elvesztése 24 éves koromban történt meg. Bevallom, én is későinek érzem, szerintem 18-19 évesen kellett volna nemi életet kezdeni, utólag végiggondolva az életemet. Most nem foglalkozok azzal a ténnyel, hogy manapság 14-16 évesen "szokás" belevágni az ilyesmibe, mert nekem az még korai lett volna akkoridőtájt.
A jelent nézve panaszra nincs okom, van egy gyönyörű feleségem és egy csodálatos kisfiam. A huszas éveim elején volt inkább problémás az életem azon területe. Szorongást váltott ki belőlem a szűzességem megléte, nem véletlenül. Aki későbbi életkorban szűz, a nagy átlagtól eltérően, az szerencsétlennek számít, és ezt éreztetik is az olyanokkal.
Miért alakult ki bennem a szorongás? Mert tizennégy éves koromtól kezdve évekig azzal piszkált az egyik családi ismerősöm (nem fogom nevesíteni), hogy miért vagyok még szűz. 14 évesen már rakta belém a stresszt. Teljesen fölöslegesen zaklatott azzal, hogy nem kezdek bele korán a nemi életbe. Nem érdemes ilyen miatt megzavarni senkinek se a nemi érését. Hozzáteszem, hogy a mai közgondolkodásban megtalálhatjuk azt az eszmeiséget, hogy gáz szűznek lenni. Nem az ártatlanság, hanem a pancserség szimbóluma lett a szűzesség későbbi elvesztése. Nekem meggyőződésem, a szűzesség elvesztésének pontosan annyi a jelentősége számunkra, amekkorát tulajdonítunk annak. Ha úgy érzed, lassabb a nemi érésed a kelleténél, az szorongást fog kiváltani belőled. Mintha egy pszichés blokkot hozott volna létre bennem ez az egész téma, amit nagyon nehezen tudtam csak levetkőzni. Az a bizonyos ismerősöm odáig süllyedt, hogy egyszer rám veszekedett, miközben ingerülten kérdezte tőlem 18 éves koromban: "Voltál már nővel?". Azt kellett volna mondanom, semmi közöd hozzá!
Változó mértékben zavart a késői szűzességem 20-24 éves koromban. Volt, amikor extrém magasnak éreztem a libidómat (vele együtt a sovárgást is a nemi életre). Volt, amikor a tőrödés, a szeretett és a párkapcsolat hiányzott. Volt, amikor egyáltalán nem zavart a késői szűz állapotom, elfogadtam egy rövid időre.
Örülök annak, hogy kiírtam magamból ezt a rövid gondolatot, remélem nektek nem kell majd olyan dologért aggódnotok, amiért nem is lenne muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!