Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a pénztelenség, csóróság tényleg megöli a szerelmet? L.24
Nemrég mentünk szét a volt párommal,pedig szerettem, csak untam, hogy mert neki tökéletesen megfelelt az h segélyből+az anyja nyugdíjából él, hogy neki elég volt az hogy tető van a feje felett,elég neki a paprikás-krumpli, elég az olcsó ital, elég ha nincs felújítva a lakás, elég ha majd megfagy a fürdőszobában............ Ebből lett elegem, meghogy ezen nem akart változtatni.. Tiszta röhej, de ha exemnél voltam, akkor már luxusnak találtam azt a lakást, ahol Én élek a szüleimmel (de még ő is azthitte h mi olyan jól élünk), amit hitelből újítottunk fel... Ahol van mikrósütő,ahol mindig újramelegíthetek mindent, ahol nem kellett sietnem a fürdéssel, mert nincs fűtés a fürdőben , ahol volt/van fűtés mindenhol, ahol nem voltak mosatlanok, ahol nem mállott a vakolat....Ebből lett elegem, meghogy ezen nem akart változtatni.. Nem szégyen a szegénység, hanem az a gáz, ha nem akar ezen változtatni h jobb legyen az élete. Meg abból hogy alig jártunk sehova, pedig nemvok egy nagyigényű lány... Mikor eggyütt voltunk Valentin-napkor mentünk el egy étterembe, meg előtte talán 1x-2x, meg 2x a strandra a fél év alatt... aztán már semmi... Karácsonyra egy gravirozott öngyujtót kaptam tőlle, aminek tényleg örültem, az úgy szívből jött... Annak örültem a legjobban, s nem pedig a mamámtól kapott pénznek... Csakhát..Rossz volt h az ismerőseimtől hallottam mindig hogy "a párom ide-oda vitt el étterembe/ide mentünk kirándulni/itt voltunk szilveszterkor"Hogy untam már h mindig én menjek el hozzá, bár eleinte mindegy volt, csak vele legyek.... s a volt-párom semmit nem hajlandó tenni érte,hogy ez változzon,neki így is jó,én egyedül meg kevés vagyok hozzá,és emiatt egyre több volt a vita közöttünk.Ehetem majd eleget a paprikáskrumplit a hangyaháborús Tv-előtt, ülhetek otthon egész nap ,ha nyugdíjas leszek.Most még valahogy nem erre vágyom...Félre ne értsetek nem luxus dolgokra, nem pénzes pasira,csak normálisnak mondható,21.századi életre.Hogy ne kelljen már 2 pulóverben vacognom otthon,mert spórolni kell a gázzal, hogy néha elmehessünk valamerre, úgy hetente 1x...
Szerintetek is megöli a csóróság a szerelmet???
Ezt a kapcsolatot nem a szegénység tette tönkre, hanem az igénytelenség. Jól tetted, hogy véget vetettél ennek a kapcsolatnak. Tönkre tett volna.
Persze a szegénység is meg tud rontani egy kapcsolatot. Amikor nincs pénz, épp csak ki lehet tartani egyik hónapról a másikra, az emberek előbb-utóbb belefásulnak, idegileg kimerülnek, apróságokon is hajlamosabbak komolyan összekapni.
Sokkal nagyobb baj, hogy ezzel ő megelégedett, mert igaz, nagyon nehéz elhelyezkedni, de nem is lehetetlen, még ha akár fél-egy évig is tart állást találni, legalább próbálkozott volna.
Pályázott különböző állásokra egyáltalán vagy csak otthon meresztette a popóját?
Jelenleg én is munkakereső vagyok, napi több órát fordítok arra, hogy állást keresek, így is nehéz, úgy meg pláne, ha nem is akar valaki elhelyezkedni.
Ha ilyen a hozzáállása az élethez, csak az lett volna később, hogy már nem az anyja tartja el, hanem te. Jól döntöttél.
A szerelmet nem öli meg, de nálatok se közvetlenül a pénzhiány volt a baj, hanem az, hogy a barátod nem volt hajlandó semmit tenni az ügy javítása érdekében.
Úgyhogy szerintem te már megválaszoltad a kérdésedet. Leírtad a vágyaidat, amikből szintén kevés teljesülhetett, ezek közül is szerintem sok olyan dolog van, amihez nem is feltétlenül kell pénz, vagy nem olyan sok.
Az életet hiányoltad mert, ez nem volt az. Szerintem teljesen érthető a felháborodásod és jobb lesz neked nélküle. Felesleges bennemaradni a szenedésben, ha nincs egyetértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!