Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy.tanacstalan.lany kérdése:

Mi a szerelem?

Figyelt kérdés
definíciót esetleg...példákat...

2013. júl. 16. 19:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Amikor meglátsz egy adott személyt majd kiugrik a szíved a gyomrod kavarog, zavarban vagy ha hozzád szól elpirulsz.
2013. júl. 16. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:

A szerelem egy olyan mély és erős érzés, amely által szorosabban kötődünk a másik félhez, mint ha csak csupán szeretetet éreznénk iránta. A szerelem fogalmát a különböző kultúrákban és társadalmi közegekben eltérő módokon határozták meg. Tüneteként biztosan állítják a kutatók, hogy az agyban felszabaduló boldogsághormon (dopamin) mennyisége megnő, ha a szeretett személyről látunk egy fényképet. Ez azonban csak egy tünete a szerelemnek.

A szerelem típusai:

Erosz-Platóni értelemben vett sóvárgás, vágy

Plátói szerelem.

Eredeti jelentése az, amikor egy idősebb férfi tanítja a fiatalabbat mind kulturális, filozófiai, és szexuális szempontból. A szó jelentése manapság jócskán megváltozott, napjainkban a nem viszonzott szerelmet jelenti. De használják a be nem teljesedett szerelemre is, függetlenül a viszonzás meglététől vagy hiányától két ember között, kölcsönös döntésen alapuló helyzetben.

A szexuális kapcsolat nem összekeverendő a szerelemmel. A szerelem nincs tekintettel korra, nemre, társadalmi hierarchia rendszerre, bőrszínre, nemzetiségre, vagyoni helyzetre, szociális státuszra sem. Elmúlásának ideje előre pontosan nem mondható meg, olyan emberi érzelem, amely nem a résztvevők saját akaratán múlik, nem hozható akaratlagosan létre. Létezik olyan viselkedésmód, nyitottság, amellyel az ember befogadó kész állapotba jöhet.

A költészetben a szerelem egyfajta sosem-múló társ, szenvedések okozója. Egy mondás járja: a boldog szerelmeknek nincs történetük.

Szerelmet érezhet az ember több vagy egy ember iránt is, a létezés iránt is (ez a hála legintenzívebb fokozata.) Egyfajta képesség a boldogságra.

Wikipédiát olvass néha.:D

2013. júl. 16. 19:16
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Szavakkal nem lehet leírni, ha meglátod az igazit, elveszted az eszed, bármit megteszel érte stb. Én az utcán találkoztam a szerelmemmel, azóta is együtt vagyunk. :) Én megláttam őt, ő engem, mint a filmekben:D és éreztem, mintha egy belső hang súgta volna, "ne hagyd hogy eltűnjön, menj oda". Hát letámadtam, a számát megszereztem, és már akkor tudtam, hogy ő a nagy Ő ;)

1 éve vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást, és csak azt mondhatom, hogy egy igazán jó partnerrel az ágyban... Hú annál nincs jobb :)

21 fiú

2013. júl. 16. 19:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd meglátod.Nem mindent lehet definálni.Ez olyan mintha egy vaknak próbálnád elmagyarázni szavakkal hogy milyenek a színek.Csak körülírni lehet de pontosan átadni nem,persze vannak olyan érzések amelyekről tévesen azt hihetnéd hogy szerelem de az annál sokkal intenzívebb.Egyszerüen megváltozik tőle az életed kardinálisan,a fejed csakis egy emberen jár és azt amit átélsz azt nehéz átadni szavakban.
2013. júl. 16. 19:18
 5/10 anonim válasza:
100%

Egy nap a diák megkérdezte a tanártól, hogy „Mi az a szerelem?”

„Ahhoz, hogy meg tudjam válaszolni a kérdésed, menj ki a mezőre és válaszd ki a legnagyobb búzát, amit csak találsz, és hozd el nekem.” –válaszolta a tanár.

„A szabály az, hogy a mezőn csak egyszer mehetsz keresztül, és nem fordulhatsz vissza egy olyan búzáért, amit már elhagytál.” –tette hozzá.

A diák felöltözött és kiment a mezőre. Az első soron haladva, talált egy nagy növényt, de úgy gondolta, hátha lesz még ettől is nagyobb a többi sorban, ami csak rá vár. Aztán meglátott egy másik példányt, ez még nagyobb volt. Viszont még mindig úgy gondolta, hogy talán beljebb a sorok között lesz egy hatalmas, ezért ezt sem szakította le.Telt az idő és már lassan túl volt a búzatábla felén, amikor azt vette észre, hogy az itt található növények meg se közelítik méretben azokat, amiket eddig látott. Elgondolkodott és már bánta, hogy nem szakított le egyet közülük.

Amikor a végére ért, visszaindult az iskolába a tanárhoz üres kézzel.

„Ez a szerelem!” –mondta rögvest tanárnő.

„Mindig kutatsz egy jobb után, és csak később jössz rá, hogy az igazit már elmulasztottad. ”

2013. júl. 16. 19:20
 6/10 A kérdező kommentje:
2es...hát ezt elolvastam a wikin...3as köszi és a hasznost akartam,csak véletlenül a középső lett.. :PP
2013. júl. 16. 19:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az érzéseitek, gondolataitok, anyagi javaitok (beleértve a test) kölcsönösen testvéries megosztása örömmel és tiszta szívből. Csak két oldalról működhet, a viszonzatlan szerelem csak látszat és hazugság formájában létezik szerintem.
2013. júl. 16. 19:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg, jutubon fent van a Galaxis utikalauz stopposoknak film. Van benne egy "definició" a szerelemről, ami nem is definició, de elmondja a lényeget.:) Megkeresném neked, de nem tudom, hogy mikor mondja.:)
2013. júl. 16. 19:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Az igaz szerelmed az,aki nélkül képtelen vagy leélni az életed,és nélküle minden romba dől körülötted.Akitől ha csak egy csepp szeretetet kapsz,úgy érzed,megszépíti a napod és az életed.
2013. júl. 16. 19:29
 10/10 Amado atya ***** válasza:
"A szerelem definálhatóan amorfizálódott periférikuskomplexum, ami a pszeudoindividualisztikus egocentrumban kiváltja a "de jó lenne b.@szni" érzést."
2013. júl. 16. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!