Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges hogy egy múltbéli szakítás miatt az ember már nem képes igazán szeretni?
Tavaly ért véget egy 4 éves kapcsolatom, az akkori párom dobott egy másik lányért. Nagyon megviselt, volt hogy úgy éreztem nem élem túl. Talán azért is mert addig nem volt arra példa hogy vki szakítson velem, ez inkább fordítva szokott történni.
Most van egy párom, lassan 7 hónapja vagyunk együtt. Szeretem. De ugyanakkor előfordul hogy úgy érzem bármikor ott tudnám hagyni. Amikor összejöttem vele megígértem magamnak hogy megtartom a kellő távolságot arra az esetre ha ő is dobni akarna, úgy talán nem fáj majd annyira. Viszont emiatt lehet hogy nem alakult ki bennem az az igazi nagy szerelem-szeretet. Nem tudom mit kellene tennem, ő nagyon szeret és én is őt, de bennem van ez a kettősség, nem akarom hogy újra csalódjak. Talán bíznom kellene végre és elfelejteni a múltat de egyszerűen nem megy, akkor valami megváltozott bennem és úgy érzem sohasem leszek a régi. Akkor biztosnak éreztem a szerelmem és soha nem féltem attól hogy ez az idill megszűnik. Azóta meg talán nem is vagyok képes a szeretetre :S
Hasonlítani én sem szoktam de valahogy mégis mindig kiütköznek a különbségek.
Az a baj hogy úgy érzem talán sohasem szerettem senkit sem igazán csak az előzőt, az életem fontos része volt. Igen, akit igazán szeretsz az nem viszonozza, akiket meg kevésbé azok meg sokkal ragaszkodóbbak. Furcsa... nem jó ez így.
Azt viszont nem mondom hogy csak úgy ki tudnék sétálni a mostani életéből, nagyon megviselne az is de mégis vannak pillanatok mikor mégis mintha bármely perceb hátrahagynék mindent és eltűnnék... talán azért érzem ezt mert még nem tudom milyen lenne nélküle, mondják is, addig nem tudod meg mennyire szeretsz vkit míg el nem veszíted...
Az, hogy anyagilag ne kerüljél függő helyzetbe arra azt mondom oké. De azt megnézném, hogyan oldod meg azt, hogy ne kerülj érzelmileg függőségbe. Mivel ha valakibe beleszeretsz akkor beleszeretsz ezt nem tudod szabályozni. Mellesleg én úgy szeretek egy kapcsolatban élni, hogy nyugodtan szerethetem és bízhatok a páromban.
A kérdezőnek pedig azt tudom mondani, hogy ez benne van (a csalódás, a pofára esés stb...). Ezt sajnos be kell vállalni és merni bízni a másikban ha eddig nem volt gond. Én így vagyok vele. Én is csalódtam nem is kicsit az exemben. Egyik napról a másikra elhagyott, és mindezt facebookon képes lett volna lebonyolítani. Úgy kellett neki könyörögnöm, hogy legalább tisztességesen találkozunk és vegyünk egymástól búcsút.
Egyetértek az utolsóval.
Ami meg a nagy csalódást illeti az én exem telefonon szakított úgy, hogy amúgy fel sem akart hívni, nem is akart szólni csak furcsálltam hogy napok óta nem keres és rákérdeztem most mi is van. Ezek után az ember nehezen tud megbízni bárkiben is. Az érzelmi függőség meg sajnos oylan dolog ami ellen nem nagyon lehet tenni, azaz ha tényleg teszel akkor úgy jársz mint én. Persze mindenki más, vannak akik könnyen feldolgoznak egy szakítást, de sajnos nekem nem volt egyszerű.
Anyagiakról szó sincs, az nekem sohasem számított egy kapcsolatban, csak az érzelmi része az ami le tud rombolni teljesen...
14-esnek.
Pont ezt mondom, nem szabad szerelembe esni, mert az csökkenti az ember helyes ítélőképességét, és függő helyzetbe kerül, ami elkerülendő, ha nem akar az ember sebzett vadként hónapokon, éveken át "vinnyogni" az elvesztett szerelme miatt. Én is megjártam egyszer a szerelemmel, mert tapasztalatlan voltam és naiv, de már nem követek el ilyen hibát, és ezt mindenkinek javaslom. Lehet így is boldogan és vidáman élni, az ember megtartja és ápolja a barátságait, sok idő tölt a családjával, hobbija(i) vannak stb., így egy esetleges szakítás nem dönti le a lábáról, mert megmarad az életének egy jelentős része. De ha valaki teljesen vagy nagy részben a szerelmének szenteli az életét, akkor kiszolgáltatott helyzetbe kerül, és az nem jó...
Utolsó és hogy tudod kivédeni, hogy szerelembe ess?
Amennyire én tudok ez nem akarom- nem akarom kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!