Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Egy komoly kapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy komoly kapcsolatban átlagosan kb. mennyi idő után szakítanak a párok?

Figyelt kérdés

Ha rossz a kapcsolat (minden túlzás nélkül tényleg nagyon rossz), 2 éve vannak együtt, együtt élnek, és 20 év körüliek, ha a tapasztalataitokra hagyatkoztok, mit mondanátok, mikor fognak szakítani?

Persze tudom, nem lehet pontosan megmondani, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2013. ápr. 7. 13:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

2-3 év

de nem is értem minek huzzák odáig

2013. ápr. 7. 13:23
 2/9 anonim ***** válasza:
1-10 év
2013. ápr. 7. 13:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy igazán komoly kapcsolat nem rossz kapcsolat és nem szakítanak a párok. Ugyhogy ez nem komoly kapcsolat
2013. ápr. 7. 13:26
 4/9 A kérdező kommentje:

első: én sem értem igazából, bár én is voltam hasonló helyzetben..magamat sem értettem.

harmadik: a komoly kapcsolatot úgy értettem, hogy nem futókaland, egyéjszakás. :) De igazad van, ez így nézve nem komoly kapcsolat.

2013. ápr. 7. 13:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Komoly kapcsolatban nem szakítanak a párok.

a rossz kapcsolatban meg gondolom tűrőképesség határozza meg az időt.

2013. ápr. 7. 14:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem sok értelme van a kérdésednek. Helyzete válogatja.

Az a kérdés, miért rossz a kapcsolat, mert hullámvölgyek mindenhol vannak. De ha mindkét fél próbálja megoldani a dolgot, akkor túlélik.

Nekem volt egy vőlegényem 2 évig. De a végén már nagyon éreztem, hogy érdekből van velem. 23 éves voltam, és nagyon ritkán volt szex, soha nem mentünk sehova, nem csináltunk semmit együtt. Én tényleg mindent, de mindent megpróbáltam, hogy változtassak a dolgon, de úgy láttam, hogy neki mindegy a dolog.

Fél évig húztam, de aztán láttam, hogy ő már egész biztos nem szeret, és nem is fog ez a dolog változni, úgyhogy szakítottam vele. Szerintem onnantól kezdve, hogy biztos vagy benne, hogy ő már nem szeret, nincs mire várni.

2013. ápr. 7. 14:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. De tényleg csak saccolásra lettem volna kíváncsi:)
2013. ápr. 7. 14:22
 8/9 anonim ***** válasza:

A következőt beollóztam ide valahonnan, és ez a jó válasz a kérdésre:

Azt mondják, a 7. év kritikus minden kapcsolatban. Érdekes az is, hogy sok fiú a 25. vagy a 29. életévében vetett véget kapcsolatának. Utánanéztünk a KSH évkönyvben, hogy a válások száma melyik életkorban, ill. a kapcsolat hosszát vizsgálva mikor a leggyakoribb. Meglepő eredményre jutottunk.

Férfiak esetében 25-29 éves korban a leggyakoribbak a válások, ezt követi a 30-34 éves korosztály, majd a 20-24 évesek. A nőknél 20-24 éves korban válnak el legtöbben, őket követik a 25-29 évesek.

A kapcsolat hosszát tekintve 5-9 éves házasságoknál a leggyakoribb a válás, ezt követi a 10-14 éves, majd a 15-19 éves és csak ezután a 2-4 éves kapcsolatok megszűnése.

Vajon mit jelenthet ez? Talán azt, hogy 25-29 éves korban a férfiak egy fiatalkori elhibázott döntést próbálnak helyrehozni? 25 és 29 évesen talán sokan fordulóponthoz érnek, és számvetést készítenek arról, hogy mit értek el addig. Közülük néhányan úgy érezhetik, hogy rosszul, vagy éppenséggel túl korán választottak, és ezt még helyre lehet hozni egy másik kapcsolattal.

Miért pont 5-9 év? Lehet, hogy az 5 évnél rövidebb házasságok esetében még korai lenne elválni, 9 év után meg már a feltehetően megszületett gyerek(ek) miatt inkább együtt maradnak a szülők? De az is lehet, hogy a 7 év valóban egy karmikus szám.

Aggasztó, hogy a házasságkötések száma folyamatosan csökken, miközben a válások száma növekszik. Az elmúlt évek felmérései szerint a házasságkötések 55%-a válással végződik. Az újraházasodási esélyek pedig a nők esetében 40 éves kor felett egyre kisebbek.

Mindezek logikus következménye, hogy egyre több nő neveli egyedül gyermekeit. Ehhez járul hozzá az is, hogy napjainkra minden harmadik gyermek házasságon kívül születik.

Aggasztóak a számok, ugye? Mi lehet mégis a megoldás? A házasság nem egy pont az életünkben, amin túl kell esni, és utána sodródni az évekkel. Sok nő elhanyagolja magát az esküvő után, pedig egy kapcsolatban minden egyes napon meg kell küzdenünk a másikért. A 10. évben ugyanúgy vigyáznunk kell a szavainkra, és ugyanúgy kívánatosnak kell lennünk, mint az első héten, még akkor is, ha ez nehéz. Soha ne feküdjünk le haraggal, mindig béküljünk ki elalvás előtt!

2013. ápr. 8. 09:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt :) Bár remélem az illető ennél azért hamarabb rájön, hogy rosszul választott:D
2013. ápr. 8. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!