Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? A barátnőm sose lesz 'túlképzett'.
A problémám az, hogy sajnos még 21évesen is ott tart, hogy mondanám h gimi de csak szakmunkásképző suliba jár és még nincs meg az érettségije, és nem is tudom, hogy egyáltalán meglesz-e neki valaha. Most 11.-es és nem tudom mi lesz később..
Én se vagyok túlképzett, van egy okj-s szakmám 1éve dolgozok, és tervezem egykét további szakma megszerzését.. Az a bajom, hogy a jelek szerint nagyon max érettségije lesz, esetleg okj de egy nagy kérdőjel az egész.. Annyi szakképzett, akár diplomás ismerősöm van csajok, szinglik akiknek már van munkájuk stb, ergo velük lehetne tervezni idézőjelbe, mert vele is lehet csak épp nem úgy.. Azt meg megérheti, hogy nem akarok nyomorogni egész életembe ..
Szeretem a barátnőm, de ebben az esetben kénytelen vagyok elgondolkodni a váltáson, mert fölösleges folytatni, ha engem folyton zavarna, hogy 70ezerért gürcöl valahol 10órába és nem tudunk se félrerakni, se nyaralni elmenni semmi... Fél éves kapcsolat, szerintetek mennyi kéne még várnom?
3# vagyok... (asszem')
Szóval tényleg a hozzáállás, az agy a lényeg...
És igen hasonló esetem volt. Az első komoly kapcsolatomban a csajnak kicsit sem voltak elképzelései az életről. Egy Kertész szakmunkást tanult éppen, ami ha van agya valakinek akkor elég jó lehetőségei lennének. Neki nem volt. Mármint agya. Egy éven keresztül unszoltam, hogy érettségizzen le, hátha ragad rá valami értelem, kis ambíció. Az érettségi tanulmányai alatt is vele, voltam, fogtam a kezét, segítettem neki bármiben. Annyit sikerült elérnem, hogy érettségi után elvégzett egy banki szakügyintéző Fsz- szakot. De ott elszakadt a cérna nálam. 4,5 évig bírtam, tartottam magam, hátha megjön az esze, vagy ahogy mondani szokás benő a feje lágya... Hát nem nőtt. Szakítottam, mert nekem több kellet. Olyan valaki akitől viszont kaphatok valamit, és nem csak én adok. Akitől még akár tanulhatok, de legalább ne kelljen minden "idegen" szót megmagyarázni 5 percenként... (képletesen értsd) Most 8 éve, hogy vége, s pár hete hallottam felőle, meglepődtem. Na nem azon, hogy feltört, inkább azon, hogy még mindig nem. Egy gyárban robotol 3 műszakban napi 10 órákat minimálbérért... Holott ezért a pénzért a megszerzett szakmákkal elég lenne neki csak napi 6-8 órát gürcölnie egy meleg irodában meresztve a seggét...
Próbáltam keresgélni, munkákat, szakmákat, hogy miket csinálna szívesen de semmi.. Még amihez van tehetsége, azt sem és ez kiborít... :( Tanulni is szerintem csak azért tanul, mert engem zavar ez az egész kilátástalanság és ezt Ő is tudja, de sz*rból nem lehet várat építeni sajna.. Még próbálok majd mondani neki 1-2 dolgot, de sajnos a foglalkozásokból már szinte kifogytunk..
És igen, természetesen nem !csak! attól függ, hogy kinek mi a végzettsége, de mint írtad neked van 3 szakmád, de ha valakinek 1 sincs, akkor miért Őt választanák? Mellesleg ismerettség, és szerencse is kell az egészhez.. De 0 tudással még az sem segít!
az okj tobbszintu nem kell mindegyikhez erettsegi.
egyebkent meg ok 11-es azert mert buta vagy voltak esetleg csaladi gondjai vagy betegseg vagy mas?
sztem egy szakmat manapsag nem olyan halal nehez szerezni csak le kell ulni es tanulni meg a gyakorlatot vegigjarni ha van benne egy kis turelem ezt biztos meg tudja csinalni... nem kell hozza atlag feletti IQ mint egy joghoz vagz orvosihoz.
szerintem meg ne szakits szegeny lannyal ezert...
mellekesen annyit mint te boven kereshet.
ahogy irtak kapcsolatok is sokat szamitanak meg a szerencse is...
anyuk diplomas de nem a diplomajanak megfelelo helysn dolgozik megis 200.000-et keres... kapcsolatok, ismerettseg... el se hinnetek mennyit szamit!
jah es Angliabol sincs kolbaszbol a kerites...
a nyelvet beszelni kell! anelkul csak "aljamunkat" kapsz
ok nem lesznek filleres gondjaitok de nem fogtok egy szep hazban lakni egyedul az is biztos.
viszont ha legalabb az egyikotok tud szep fizut osszeszedni es jol beszelnj a nyelvet, folyekonyan akkor mar jobban is el lehet eldegelni
ha meg mindkettotok angolja jo akkor nincs nagyon gond :)
egyedul nehez. en perfekt vagyok angolbol. tanulni is kint akarok egyetemen. itthon csinalok most egy egeszssgugyi szakmat es akkor mar okes leszek egyedul is az egyetem kezdeseig megleszek normalis helyen tudok lakni az eus fizetssbol :)
jah olvasom hogy nem az agyi kapacitassal vannak itt gondok hanem a hozzaallassal...
nah az cinkesebb.
ha latod hogy semmi kilatas a valtozasra hagyd...
mert kutyabol nem nagyon lesz szalonna es ha ilyen a mentalitasa masban is ilyen lesz...
nekem apam volt ilyesmi.
elkoltoztunk es ott total megzakkant szart mindenre a vallalkozast se vitte ugy ahogy elotte...
odaig fajultak a dolgok hogy a 90-es evekben nekunk volt olyan honapok amik 1 millas profitot termelt a ceg egy honapban!!!! az most is mennyi penz hat meg akkor!
erre ahogy apu kezdett szarni az egeszre ugy lecsusztunk hogy volt hogy csirazott krumpli volt a vacsora mert az a f.szfej baszott elmenni behajtani a tartozasokat! pedig merem allitani hogy most is kint van millios nagysagrendu penze...
manapsag mereszti a segget, egesz nap alszik, a csaja anyjanak hazaban el az uj csaladjaval... sikerult egy gyereket nemzenie. 700.000-es tartozast csinalni a csaja anyjanak vallalkozasara. meghizott, a szige rossz, sztem cukros is de az istennek nem nezetne meg mert akkor nem ehetne tobb edesseget.
egyszoval ISZONYAT!!!
el se hiszem hogy valaki ennyire el tudja magat hagyni...
es ennyire szarni az egeszre!
most is latom a lepeseket amiken mi mentunk at az uj nojevel is...
ugyanaz lesz, van mar mint anno velunk volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!